Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper, i hverdagen er.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Trivsel - et fokusområde
Advertisements

Velkommen på Skibet Skole
IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Østervangsskolen 2010.
Forældresamarbejde på Gjøl Skole
Ørestad Skoles værdier
Klarup Skole Hellasvej Klarup Tlf:
Læringsstile og lektier
Buskelundskolens børnehave Fokus for år
Velkommen. Program: •Præsentation –af personalet –af Stenballeskolen og læringsgrundlaget •Samarbejde mellem skole og børnehaver •Skoleparathed –at gøre.
Forædremøde den
Program Velkomst – Allan Nyt fra matriklen – Allan og Lars
Holsted Skole Holsted SFO & førskolegruppe. Holsted Skole Holsted SFO & førskolegruppe.
Er mit barn klar til skolestart ?
Velkommen til Lagoni SFO
Velkommen i Valhalla en præsentation af hverdagen...
Læreplaner Der skal i alle dagtilbud udarbejdes en pædagogisk læreplan som skal give rum for leg, læring og udvikling. Den pædagogiske læreplan beskriver.
Møde for nye forældre på Åløkkeskolen d. 31/10 – 2013.
Forældremøde X årgang.
Velkommen til informationsmøde om 0. klasse på Skovshoved Skole
BUDSKABER TIL FORÆLDRE:
Børnehaveklassen Velkommen til Hunderupskolen.
Ikke til at komme udenom… MJUK er etableret bl.a. på baggrund af støtte fra: Morsø HK, Nordvestmors boldklub, Ø. Jølby Borger og Erhvervsforening, Ø. Jølby.
Min hobby Fornuftig og relevant tekst af emnet:
Digital jobklub Velkommen til Digital Jobklub 2. dag.
Jeg støtter barnet ved:
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Hvordan kan man støtte sit barn i at blive skoleparat
Skolens AKT- gruppe består af fire lærere og to pædagoger,
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Tilfredshedsundersøgelse
Relationer – børn og voksne
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
- Hvad kan I forvente som forældre?
Trivselsaften for 0.A Børn mobber ikke deres forældres venners børn.
GRUPPEDRØFTELSER En af forældrene bedes lave notater på det omdelte papir. Vælg eventuelt en ordstyrer blandt forældrene.
Projekt for de kommende skolebørn i Sabro Dagtilbud
Børnehaveklasserne Brædstrup Skole
Løjtegårdsskolen tirsdag d. 12. januar 2010
Krudtuglerne Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper,
Folkeskolereform 2014.
Velkommen til Nordregårdsskolen
Fritidstilbuddene pr. 1/ Det betalte modul ( morgen, afslutning samt ferie) på alle ”ikke skoledage” v/ institutionsleder Erik Vadsager Det gratis.
INDSKRIVNINGSMØDE.
Velkommen.
0.årgang 2012/ årgangs struktur - Hverdagen på 0.årgang.
Tema 6 Samvær og fælles aktiviteter
BØRNEHAVEKLASSESTART 2010 Skovshoved Skole en verden af liv.
For førskolegruppens forældre
Velkommen til forårs SFO på Hunderupskolen
Kokkedal Skolens børnehaveklasse
Kokkedal Skolens børnehaveklasse
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
Indskrivning Velkommen 2.Havbakkeskolen 3.Skoleparathed - Skoleverdenen - Skoleparathed 4. Skolens forventninger til forældrene 5. Gruppesamtale.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Bakke og By Sommerfest i Mosen Kære forældre og børn I inviteres hermed til sommerfest i Mosen onsdag d kl ca. Vi glæder os til at se.
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Præsentation af forårs-sfo
Forældremøde 9. april.
NYE BØRN I BØRNEHAVEN.
Inklusion for alle – Illusion eller virkelighed?
Aftenens program Kl – 19.15Velkomst på torvet – Forældre sidder på stole og elever står op. Kl. ca Elever går med lærere til teamlokaler.
Fra børnehave til SFO/Skole Forældremøde Vindinge Børnehus/Vindinge skole 21. Oktober 2015.
Natur og naturfænomener 1. Halvår 2017 JUL JAN APR OKT JUN MAJ MAR FEB AUG SEP NOV DEC
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
EVALUERING AF LÆREPLANER REGNBUEN Kulturelle udtryksformer og værdier.
EVALUERING AF LÆREPLANER KRUSEDULLERNE Sociale kompetencer.
Børnehaven Smørhullets værdiggrundlag. En del af Viborg kommune I børnehaven har vi med udgangspunkt i Viborg kommunes Børne-og Ungdomspolitik ”Lys i.
Pjece til forældre - parat til skole Skolestart august 2017
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Præsentationens transcript:

Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper, i hverdagen er vi fælles om målsætningen, som er, at gøre børnene skoleklar.

Vi vægter som personale, at være synlige voksne Vi vægter som personale, at være synlige voksne. Det vil vi gøre ved, at være engageret i børnene og aktiviteterne på gruppen, samt at være gode rollemodeller så børnene ved, hvor de har os. Vi ønsker, at gruppen skal bærer præg af humor, ironi, åbenhed, tryghed og udfordringer. Vi vil arbejde med børnenes sociale færdigheder, f.eks. lytte, vente på hinanden, sidde stille (styrke koncentrationsevnen). Vi vil i nogle situationer bevidst blande børnene, så de får mulighed for at lære nogen at kende, som de normalt ikke vil søge sammen med og derved hjælpe dem med at skabe nye legerelationer.

Vi vil, arbejde med ”hvad det vil sige at være en god kammerat” altså at man skal respektere hinanden, som den man er. For at tilgodese de forskellig behov, vil vi engang imellem dele børnene op i dreng/pige hold. Spisning på gruppen – vi har en bordplan og børnene har derfor faste pladser. Vi lære børnene bordskik. Hver fredag har vi cafe’ dvs. at børnene selv vælger med hvem og hvornår de vil spise indenfor tidsrummet kl. 11.00 – 13.00.

Vi vægter børnenes leg meget højt samt, at børnene gennem leg får skabt nogle gode legerelationer. Vi har inddelt vores grupperum i en dreng/pige afdeling. Legen er vigtig, for derigennem udvikler børnene deres sociale kompetencer.

Vi arbejder for, at børnene skal blive mere selvhjulpne, f.eks. Selv rydde op, dække bord, selv klare toiletbesøg, (dog således at børnene i starten øves i at tørre sig selv, hvorefter vi tjekker om de har gjort det ordentligt ), holde styr på deres overtøj, selv tage tøj på, pakke rygsække, osv. Vi forventer forældrene bakker op omkring det i hjemmet. Vi vil drage børnene med ind i det daglige liv på gruppen/planlægning, hvor de selv kan komme med ideer til f.eks. ture m.m.

Vi starter hver dag med morgensamling, hvor vi har afkrydsning af protokol, øver ugedage, måned, år, årstid og taler om dagens program. Derefter går vi videre med dagens aktivitet. Til dansk og matematik, som vi har engang i ugen, har hver barn sin egen arbejdsbog. Her øver børnene bogstaver, farver, kombinationsopgaver, tal, former, mængder, størrelser ,rim og remser m.m Vi øver også børnenes efternavn, familie kendskab, familiestruktur og forståelse, samt kendskab til f.eks. affald, økologi, kongehuset m.m. Hver onsdag er tur dag – se plan En gang ugentligt har vi hjemmedag.

Vi har kreative aktiviteter hvor vi for eks: maler, klipper, tegner osv. I nær tilknytning til vores grupperum har vi etableret et computerrum. Her er det populært, at spille f.eks. Pixiline spil. .Mandag og fredag har vi spilledag, hvor børnene må tage Nintendo/gameboy med.

Vi vil hen over året, lave nogle tema uger, som f. eks Vi vil hen over året, lave nogle tema uger, som f.eks. kan være omkring: Fra jord til bord Førstehjælp Fra liv til død Trafik. Legepladsen: Krudtuglerne kan sende 5 børn på legepladsen uden en voksen. Personalet går selvfølgelig ind og vurderer, hvilke børn, der kan klare det ansvar. Det er også populært at besøge salen. Vi benytter os også af voldens legepladsen. Børnene får meget socialt ud af at lege, hvor de ikke skal tage hensyn til de andre grupper. Det styrker i høj grad, deres gruppefølelse, og bliver dermed en mere velfungerende gruppe som helhed. Forældresamtaler: tilbyder vi en gang årligt, fortrinsvis afholdes samtalen i november, af hensyn til indskrivning i skolen. Vi tilbyder intro forældremøde, hvor der vil blive informeret om stuens regler, forventninger, aktiviteter og hverdag.

Tur plan: Personalet laver en tur - plan for 1 mnd. af gangen. Tjek tavlen løbende. Dog forbeholder vi os ret til ændringer Traditioner: Fastelavn Påskefrokost Forældremøde Dimissionsfest Julefrokost Forældrearrangement

Vi håber denne folder, har givet Jer svar på nogle af de mange spørgsmål, som I måtte have til Krudtugle gruppen. Hvis ikke, er I meget velkommen til, at henvende Jer til det faste personale på gruppen. Med Krudtugle Hilsen Lene M. & Tina