En anderledes skoledag for de yngste elever. Temamøde for skolebestyrelser.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Danehofskolens værdigrundlag
Advertisements

Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Forældreorientering Skolereformen.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Læringsreformen En stor forandringsproces er i gang i folkeskolen. Det handler ikke blot om implementering af en ny lov. Det handler om omstilling og udvikling.
Forældrearrangement om folkeskolereform
Velkommen til informationsaften om skolereformen den 22. maj 2014.
Læring i bevægelse - hvorfor?
Tre klare mål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan –Mindst 80 pct. af eleverne skal være gode til at læse og regne.
Skolereformen i Greve - lad os sammen gøre en god skole bedre Møde i Samfund & Skole 30. oktober 2013.
Velkommen til informationsmøde på Vrejlev-Hæstrup Skole
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Skolereformen - mål Ambitiøst løft af folkeskolen: •Børnenes læring og faglige niveau skal styrkes •De unge skal have de bedste muligheder for at tage.
Understøttende undervisning, Vejle Kommune, mandag d. 28. oktober 2013.
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
Ny folkeskolelov Ikrafttrædelse August Overordnede rammer En længere og varieret skoledag • 30 timer for børnehaveklassen til 3. klasse, • 33 timer.
Et væksthus for børn og voksne
Skolereform ’14 - Gesten Skole (børnecenter)
Dialogmøde 16. maj 2013 Skolebestyrelser og Familie- og Kulturudvalget.
Folkeskole-reformen August 2014.
DE TRE KLARE MÅL - REFORMEN  Folkeskolen skal udfordre alle eleverne, så de bliver så dygtige de kan.  Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Skolereformen Overordnede mål:
Reformmesse på Sofiendalskolen
Skolereform august 2014………………
Velkommen til valgmøde
Bestyrelsesmøde 30. september 2013 Stavnsholtskolen Folkeskolereform – de helt overordnede rammer.
Skolereform & Arbejdstidsaftale Efterår: Processer og forhandlinger for skoleledere og TR 3. oktober: Stormøde for alle interesserede 16. januar: Skoleafdelingens.
Folkeskolereform 2013 Hammerum Skole.
Hvad skal folkeskolen? For det første skal folkeskolen udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. For det andet skal folkeskolen mindske.
0.-6. årg., Haderslevreformen og Folkeskolereformen Juni 2014
En længere og mere varieret skoledag
Folkeskolereformen2014.
Invitation til skolebestyrelserne
Folkeskolereformen - generel information
Informationsaften om folkeskolereform og skolebestyrelsesvalg Allingåbro Børneby.
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
FOLKESKOLEREFORMEN Ellekærskolen.
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Tre klare nationale mål
Vibeholmskolen august 2014 Den nye skolereform Indskolingen.
Folkeskolereform på Ørum Skole 2014
Aftale om et fagligt løft af folkeskolereformen
Folkeskolereformen - et overblik. Et fagligt løft af folkeskolen Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal.
Folkeskolereform Version 1.0
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Den ny Folkeskolereform. MÅL 1) Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2) Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Folkeskolereformen Esbjerg kommune
Reformmøde på Skovlyskolen Velkommen v. Ole Stavngaard Præsentation af aftenens program og De mange spørgsmål Rammer, pædagogik og personal Hvordan ser.
Velkommen - Informationsmøde om kommende skoleår.
Folkeskolereformen Malling Skole - så langt er vi nu 14. maj 2014.
Folkeskolereform på Vestre Skole 2014
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Skolereformen, Hattingskolen
Folkeskolereform 2014.
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
Reformen på Stavnsholtskolen. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de udnytter deres potentialer optimalt Folkeskolen skal mindske betydningen af.
1. Skolereformen generelt 2. Skolereformen på Tårnborg skole
Folkeskolereformen Lystrup Skole. Dagsorden Reformen generelt Skolehverdagen i børneperspektiv Skole-hjemsamarbejdet.
GØR EN GOD SKOLE BEDRE! 1.Folkeskolen skal udfordre alle, så de bliver så dygtige, de kan 2.Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i.
Informationsmøde 17. juni Forældre Skolereformen på Rønneskolen.
Læringsreform i Hillerød. Tre overordnede mål: 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan 2.Folkeskolen skal mindske betydningen.
 1. Velkomst og præsentation  2. Kort gennemgang af reformen  3. Hvordan bliver reformen udmøntet på Byskolen  4. Skolebestyrelsen  5. Farvel Velkommen.
Skolebestyrelsens forældremøde tirsdag d. 4.marts Den nye skolereform - rammen Ved Kirsten Brønd 2. Fremtiden for Høsterkøb Skole Ved bestyrelsen.
Sædding/Ådalens lokalskole
FOLKESKOLEREFORM FELDBORG SKOLE JUNI TRE MÅL  FOLKESKOLEN SKAL UDFORDRE ALLE ELEVER, SÅ DE BLIVER SÅ DYGTIGE, DE KAN  FOLKESKOLEN SKAL MINDSKE.
Velkommen til orientering om folkeskolereformen 10.juni 2014 på Arden Skole Program: 1. Information om den nye folkeskolereform 2. Hvordan gennemfører.
Vi skal lære af fremtiden mens den opstår
Præsentationens transcript:

En anderledes skoledag for de yngste elever. Temamøde for skolebestyrelser

Fordi vi har en målsætning om en folkeskole der gør alle vores unge i stand til at gennemføre en ungdomsuddannelse Hvorfor drøfter vi skoledagen? Og faktum er, at pct. af de unge ikke gennemfører en ungdomsuddannelse

Samtidig ved vi at: • motivationen for at lære falder, når eleverne bliver ældre • fællesskabsfølelse og social ansvarlighed bliver mindre når eleverne bliver ældre • individualiseringen efterhånden hæmmer betingelserne for læring og inklusion

Derfor er vi nødt til forholde os kritisk og nuanceret til de læringsmiljøer, som vi tilbyder vores børn og unge. Er der noget, vi kan og bør gøre anderledes?  Indhold?  Metode?  Organisering?  Andet?

Forskningen viser, at læring fremmes ved: • et godt læringsklima • gode relationer mellem underviser og elev • en tryg og velorganiseret dag • undervisningens tilrettelæggelse og brugen af undervisningsmetoder.

Hvad vi er udfordret af? Fremtidsforskerens bud på fremtidens samfund: • Informationssamfundet på vej mod innovationssamfundet • Informationsbearbejdelse – fremtidens vigtigste kvalifikation • Arbejdet med information bliver meget mere omfattende • Vi har ikke længere de samme jobs gennem hele livet • Der er brug for at lære hele livet • Samarbejde med mange mennesker, hele tiden!

Forskerens bud på, hvad eleverne vil få brug for i fremtiden. • Kreativitet • Sprog • Sociale kompetencer • Faglige kompetencer • Kulturelle færdigheder • Selvstændighed

Fra vores kvalitetsrapporter ved vi bl.a. at: • opgaven med at differentiere undervisningen er fortsat en udfordring • det er vanskeligt at tilrettelægge undervisningen, så den rammer alle på relevant niveau

Der er gode erfaringer med: • fælles undervisningsforløb, hvor lærere og pædagoger sammen skaber et varieret og sammenhængende lærings- og udviklingsmiljø til gavn for børnene • Det Brede Læringsbånd, hvor praksis bliver mere helhedsorienteret og præget af mangfoldighedstænkning til gavn for elevernes læring og udvikling • når der eksperimenteres med forskellige organiseringsformer og it i undervisningen

Vi ved altså meget om nutiden og forsøger at forstå fremtiden Hvordan kan vi blande den megen viden, så vi får den bedste læringscocktail? Vi har CL, læringsstile, anerkendende pædagogik, flowteori, professionelle voksne ………. - men har vi det rigtige glas at hælde det i?

1955, 1965, 1975 Skoledagen i 1955, 1965, 1975

Klasseskema for 3C, 2011 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG DAN 14 DAN 14 BIL 58 N/T 14 MAT 14 MAT 14 ENG 14 ENG 14 MUS 20 DAN 14 MAT 14 MAT 14 DAN 14 MUS 20DAN 14 BIB 14 HIS 14 IDR 1 DAN 14 KRI 14 KLA 14IDR 1..og i 2011

Spørgsmål vi bør stille os selv Er 45 minutters moduler den bedste struktur? Er 90 minutters moduler den bedste struktur? Er fleksibilitet en god struktur? Er den fagopdelte struktur hensigtsmæssig? Giver engelsk og fysik mening sammen? Kan vi kombinere leg og læring på nye måder? Er 30 minutters middagspause godt? Er tid til bevægelse og motion midt på dagen godt?

Spørgsmål vi bør stille os selv Er kl. 8 den bedste mødetid for alle? Skal alle børn møde samtidig? Skal alle børn have fri samtidig? Kan man lære matematik imens man spiller fodbold? Er det godt at starte dagen roligt med læsning? Er det godt at starte med fysisk aktivitet?

Projekt Helhed • 1VBU 1VBU