Ungegruppen i Hedensted Kommune

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvorfor denne opgave Fordi erfaring og forskning viser, hvad der duer
Advertisements

Lederkonference Holdbar ledelse – i pædagogisk praksis
Velkommen Ledelse og kommunikation ?
Set i forældreperspektiv
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
V ELKOMMEN TIL FÆLLES P- AFTEN I G L. B RABRAND DAGTILBUD Fællesskab skaber vi sammen Mangfoldigt fællesskab.
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Inklusion – et fælles anliggende Daugaard
Instituttet for Blinde og Svagsynede, Rymarksvej 1, 2900 Hellerup, T: , W: Kompetenceudvikling.
Hierarki for styringsredskaber
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
UDVIKLINGSKATALOG - A •være mere direkte og krævende overfor andre •påtage sig nye varierede opgaver noget oftere •bruge sin autoritet noget mere •træffe.
Medborgerskab – på sporet
Vi gennemførte en række interview ifm
Forebyggelse af alvorlige trafikulykker
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
Fair play og respekt Danmarks Ishockey Union. Danmarks Ishockey Union (DIU) har det overordnede ansvar for ishockeyens fælles værdigrundlag i Danmark.
UDGANGSPUNKT 6. Februar Læringsmål Den studerende • har indsigt i og forståelse af forholdet mellem unges livs- og udviklingsbetingelser • kan reflektere.
Det autentiske menneske
Kommunikation i samarbejdet mellem Mentor og Mentee
Ledelsesudvikling på Københavns Universitet
Ledelse Består i et samspil mellem mennesker, for at nå
Kultur i organisationer
Ledelse af medarbejdere
Værdiregelsæt… Ørslev Skole… Klik dig frem vha. musen / piletasterne.
Krav til ledere i 2014 Årsdag for ledere
Det er sjovere at yde en indsats, når vi arbejder godt sammen!
Tillid Temadag for AMIR
NOEA/Aalborg Universitet
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Titeldias (uden baggrundsfarve) Husk at vælge korrekt layout for hvert dias: Klik med højre musetast på dias i ruden til venstre i skærmbilledet og vælg.
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
Projektlederens rolle(r)
Visioner for fremtidens offentlige styring Enkel styring – rig dialog
Helhedssyn i et postmoderne samfund
Personlighed vs. selv´er Roller vs. positioner
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Relationen i institutionen – MI på MultifunC V/ Sine Møller Psykolog og faglig leder af Kvalitetssikringsteam MultifunC.
Metoder til involvering af børn og unge ved anbringelser
Kodeks for offentlig topledelse
FÆLLESSKAB GLÆDEANERKENDELSE LÆRING Vores F L A G Ådalskolen og SFO Kvædehuset.
Titel og undertitel skal stå med store bogstaver (Versaler) og skal holdes indenfor de to vandrette grå linjer. Titlen kan stå i farve, eller der kan vælges.
Videoanalyse efter VIKOM´s principper:
Dan Zielke og 1.
Fremtidssikring af beboerdemokratiet – hvor er de unge henne?
Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Den korte version Autenticitet er at kunne udfylde lærerrollen kompetent på et personligt tilegnet værdi-grundlag.
Lærerprofessionen.
Handlings- plan x Hvordan kan centralbiblioteket understøtte initiativerne? Bibliotekernes fremtid Værdi for samfundet Tid Handlings- plan x Handlings-
Det autentiske Team Autentisk lederskab © Udviklings & Kompetencegivende træningsforløb For medarbejder i grupper og teams.
Sundhedspædagogisk tværfagligt samarbejde
Den unge projektgeneration - om det lokale guld, deltagelsesstrategier og medborgerskab. KL’s kultur- og fritidskonference Kolding maj 2011 Flemming.
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
Velkommen I bedes sætte jer i par ved siden af én I ikke kender i forvejen. Tak Marieke Brinck Efterskolernes Sundhedskonference den 14. maj
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Program for eftermiddagen 29/ Mindfulness (psykolog) og intro til Sokratisk Dialog (Vibeke) Kort Sokratisk Dialog i grupper.
Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU Fokus på samarbejdet mellem Jobcentret og UU Ungegruppen i Jobcenter Hedensted UU.
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
Dato: 5. december 2007 Dok.nr Titel: Udvikling af indsatsen for matchgruppe 4 og 5 borgere Ungeindsatsen i Hedensted Kommune Jobcenter Hedensted.
Voksenansvar overfor anbragte børn og unge Fysisk guidning
AVA Vision og værdier ”En vision, der kommer indefra – fra medarbejdere, der dagligt leverer varen og håndterer måden at gøre det på troværdigt og individuelt,
Politikernes og borgernes forventninger
Ungeenheden Frederikshavn Kommune – helhed og samspil
Fokus på kerneopgaven Kom godt i gang…. Til proceslederen:
Kvalitet i folkeoplysningen
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i eget hjem
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Ungegruppen i Hedensted Kommune Det kræver LEDELSE, når et tværfagligt og helstøbt samspil om ungegruppen skal lykkes Ungegruppen i Hedensted Kommune

Ungegruppen Jobcenter Social service Kontaktpersoner Beskæftigelsesindsats for kontanthjælpsmodtagere og revalidender, myndighedsopgaver Kontaktpersoner og anden forebyggende støtte efter SEL § 52,3 Basen på Rørkjærgaard Tilsyn med unge i egen bolig Afklaring og Opkvalificering På Rørkjærgaard UU Horsens/Hedensted Midlertidigt ophold Undervisning Egehøjskolen

Målet er altid Uddannelse eller arbejde til unge gennem opkvalificering (og social inklusion)

  Det beskæftigelsesmæssige perspektiv er altid det dominerende i ungeindsatsen i Hedensted Kommune.

Social inklusion sker gennem arbejde – og at det at have en erhvervsmæssig tilværelse ikke sker uden social inklusion. Det er socialt ekskluderende ikke at have arbejde.

De skal være så normale som muligt –   og det skal vi også !

TILLID OG TRYGHED, KOMMUNIKATION OG RESPEKT

LEDELSE Glendower: “Fra dybet kan jeg kalde ånder frem”. Hotspur: “ Det kan jeg med, og det kan hvem som helst, men vil de komme når I kalder på dem” ? – Fra Shakespeares skuespil Henrik den Fjerde.

… OG SÅ EN LILLE ØVELSE

Lederskab og følgeskab. Ledelse forudsætter, at der er nogle, der leder og nogle, der vælger at følge. Ledelse er en kontaktsport.

MAN SKAL TURDE LEDE! Ledelse er som den afskyelige snemand, hvis fodspor var synlige, men som ingen nogensinde har set (Warren Bennis og Bert Nanus)

- men er den også det i en kommunal forvaltning? LEDELSESFORSTÅELSEN Ledelsesforståelsen er resultatbaseret, fordi ledelse handler om at skabe resultater sammen med andre. - men er den også det i en kommunal forvaltning?

LEDELSESFORSTÅELSEN Vi skal huske, at udviklingstiltag for målgruppen også betyder udviklingstiltag for medarbejdergruppen.

LEDELSESFORSTÅELSEN Ledelsesforståelsen er styrkebaseret, fordi de bedste resultater nås, når man tager afsæt i det, man er god til. Betyder det, at ledere skal være de, der fagligt er bedst – eller kan man lede uden det?

LEDERADFÆRD Lederadfærd kan defineres som et målsættende, problemløsende og sprogskabende (kommunikerende) samspil med andre Ledelse handler om at beslutte, hvor man skal hen, og at løse de problemer, der er forbundet med at nå derhen (Professor Erik Johnsen1998).

VÆRDIBASERET LEDELSE I Hedensted Kommune er de overordnede værdier ”ansvar, dialog og udvikling” … men har vi opsat nogle mål for værdierne?

HVORDAN LEDER VI? finde ud af, hvor man skal hen, og hvad der skal gøres, 2. samle de mennesker, der kan gøre det og 3. sikre, at det faktisk bliver gjort (Kotter 2001). Envisioning, Engaging og Executing (Ridderstråle & Wilcox, 2008)

LEDELSE Ledelse er en specifik adfærd, og denne kan i princippet udøves af både medarbejdere og formelle ledere. …og det er ikke altid hensigtsmæssigt i forvaltninger, hvor vi lever i de bævende læbers land.

Vi skal undgå at spille bullshit-bingo

LEDERENS ADFÆRD ELLER LEDERADFÆRD Ledere laver ofte meget andet end ledelse – nogle gange så meget andet, at det kan være en udfordring at få tid til også at udøve lederadfærd.

LEDERAUTORITET Tidligere kunne man som leder forlade sig på den formelle autoritet, der fulgte med jobbet. Det kan man ikke længere. Vi bliver nødt til at hente vores autoritet i den personlige forvaltning af rollen end i selve den formelle rolle. Lederen må udøve et personligt lederskab – lederen må træde i karakter (Andersen, 2005).

God lederadfærd Opfølgende Indlevende Anerkendende Engagerende Vidensdelende

Gode ledere generelt kendetegnet ved: God intelligens – god analytisk og sproglig evne og en stor mental fleksibilitet Personlighedstræk som udadvendthed, målrettethed, åbenhed, omgængelighed og robusthed Motivationsfaktorer som lyst til og/eller behov for at præstere samt præge og påvirke omgivelserne.