Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Helhedssyn i et postmoderne samfund

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Helhedssyn i et postmoderne samfund"— Præsentationens transcript:

1 Helhedssyn i et postmoderne samfund
En postmoderne hjælpefunktion En postmoderne profession

2 Samfundets hjælpesystem
Samfundsmæssig-gørelsen af hjælp, er samfundets refleksion over sin rationel moderne udvikling. For at forsyne samfundet med sine ydelser må de rationelt moderne systemer have fri adgang til at ekskludere alt andet, end det de tager sig af. På den måde udgør de mulighedsbetingelserne for det refleksivt moderne hjælpesystem, hvis afledte funktion det bliver at vende eksklusion til inklusion i samfundet.

3 Samfund=kommunikation
omverden Samfund fragmenteret, uden centrum, uden overgribende hierarki

4 Samfundsøkologisk helhedssyn
Samfundet kan underminere sig selv ved at stille for høje kommunikative krav for deltagelse til sine omgivelser – menneskene. Der kan laves programmer, der skal hjælpe med at kommunikere ind i samfundet. øge chancerne for deltagelse. Inklusion som helheds skabende. Der kan også arbejdes med fokus på det enkelte menneske, den menneskelige psyke. Dermed forbedres omgivelserne for samfundet.

5 Profession iagttaget fra et refleksivt moderne perspektiv
Den klassiske professionteori har ikke medtænkt sine eget evolutionistiske forudsætninger og begrænsninger. Derfor er de ikke betegnet som rationelt moderne professioner, men professioner. Ud fra denne målestok kalder man de nye professionelle for semi-professionelle. Hvis vi tager udgangspunkt i det refleksive moderne som målestok, bør vi betegne de nye som refleksive professioner og de gamle som semi-refleksive.

6 Simple og refleksive professioner
Begge typer kan reflektere over hvordan deres handlingsfunktion påvirker modtageren. Den refleksive profession må ud over deres egne programmer desuden reflektere over de andres system logik, fordi inklusion er specifik i de forskellige systemer (for eksempel uddannelse, arbejde) Endelig må hjælpesystemets profession reflektere over, at de ikke kan ekskludere til andre end sig selv.

7 Et syn på sin profession som refleksiv
Jeg har i afslutningen spurgt om, hvordan det kunne tænkes særligt at påvirke det tværfaglige samarbejde, hvis man kunne reflektere med disse indsigter over processen i samarbejde med de simple eller semi-refleksive professionelle


Download ppt "Helhedssyn i et postmoderne samfund"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google