MÅL-KATEGORIER FOR LÆRING OG UDDANNELSE

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Advertisements

Kandidatuddannelsen i Sygepleje
Hvis inklusion er lig retten til deltagelse som forudsætning for udvikling og læring er inklusion principielt grænseløs.
Professionsuddannelserne - De studerendes vurdering af studiemiljø, studieformer og motivation for at gennemføre oplæg med fokus på bioanalytikeruddannelsen.
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Undervisningsplanlægning
”Unges fastholdelse i ungdoms- uddannelserne” og diskussionen af ”uddannelsesparate unge” - med fokus på unge med anden etnisk baggrund UU-Vestegnen, onsdag.
Af overfysioterapeut Dorrit Pind, Skejby Sygehus
Børn, bevægelse og motivation
Voksnes læreprocesser – hvad er vigtigt i tilrettelæggelse af kompetenceudvikling for voksne? Norskkonferencen 2013 VOX 24. april 2013 Bjarne Wahlgren.
Handicap, idræt og social deltagelse
Censorkursus SOSU Fyn Efterår 2013
Lærerprofessionen - en definition.
Den nationale faggruppe Fagmoduler Matematik, 4. – 10. klassetrin.
Status fra Fremtidslinjen
Gruppen der har arbejdet med transfer på SSA-uddannelsen
Vejledningsforløb med læringskontrakt
Side 1. Deltagerne i undersøgelsen Undersøgelsen af elevtilfredsheden i efteråret 2003 har principielt omfattet alle EUD-elever på såvel grundforløb som.
Uddannelsesparathed - hvad er det
At udforske sin egen praksis
Anerkendelse af kompetencer - motivation til kompetenceudvikling
Hvad er specialpædagogiske kompetencer?
”Hvad skal man gøre. Hvordan skal man handle. Hvem skal man være
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
Alle børn er alles ansvar
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Pædagogisk forebyggelse og sundhedsfremme
Deltager- og problemorientering i Kriminalforsorgen Workshop periode 2.
På vej mod en region Nye muligheder Harmonisering. Kvalitet – effektivisering Den fremtidige specialeplanlægning Kompetencebehov i fremtidens hospitalsvæsen,
Et refleksivt perspektiv på de socialpædagogiske område v. Jan Jaap Rothuizen d
Videoanalyse efter VIKOM´s principper:
Lærerkompetencer 6. oktober 2014 Caroline Kearney Projektleder & Uddannelsesanalytiker.
Niels Grønbæk Nielsen Teamets planlægning af et undervisningsforløb.
Lærerprofessionen.
Eksistentiel og Åndelig omsorg til døende.
Fælleskommunal arbejdsgruppe nedsat af UUVs styregruppe 4 møder i alt = beskrivelse af indhold og forslag til organisation UUVs styregruppe tager den endelige.
VIP2 5. november 2008 Historie om perlen. ”Pludselig var jeg meget dygtig” Målet med dagen – at I selv laver et KompetenceKort, dialog om muligheder for.
Læringsmiljø og anvendelsesorienteret undervisning
Et kritisk perspektiv på helhedssyn Lars Uggerhøj, Aalborg Universitet
Antag, at en student skal til eksamen i to fag, A og B. at eksamen bestås ved summen af karakterne A og B, altså k A + k B  k 0, hvor k 0 er beståelseskravet.
- Et samarbejdsprojekt om praksislæring
Velkommen Inddragelse af barnets udtalelse i analysen.
Velkommen til konference: Samspillet om anerkendelse af realkompetencer Den 5. november 2012.
Dagsorden Alle ”kender” Hattie
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Faglige kompetencer I det følgende oplæg, vil jeg først fremhæve særlige aspekter af udviklingen af faglige kompetencer i psykologi og derefter give.
Intro: elever/STUDERENDE CENTER Nord-Vest
Kort & godt om: ORGANISATIONSSOCIOLOGI
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Gap! Forskelligt syn på sagsbehandlingen Andreas Jull Sørensen, sekretariatschef Det Centrale Handicapråd.
Læringstrekanten Hvad er læring?.
Transfer i AMU - Arbejdet med efter processen TUP Midtvejsevaluering onsdag den 14. Marts Roskilde Tekniske skole Sissel Kondrup, Forskerskolen i Livslang.
Entreprenørskab og Performance Design Seminar om entreprenørskabsundervisning RUC Seminaret afvikles med støtte fra Karlbak og projektet EntreNord.
Aktiviteter OutputResultater kt. sigt Effekt ml. sig t Virkning lg. sigt Lokalt samarbejde med private og offentlige arbejdspladser om IKV Ledige, a-kasser.
Kort om de gymanisale ungdomsuddannelser Ligheder og særlige karakteristika Mette Brinch Thomsen Oplæg på mentorkurset for SubUniversity 16. august 2016.
Bjarne Wahlgrens definition
Refleksiv Praksis Læring
Formativ vurdering i undervisningen.
Overgang til den nye karakterbekendtgørelse på DPU:
Vidensbaseret praksis i botilbud
Oplæg om den styrkede pædagogiske læreplan V
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
Træneruddannelsen Trænerrollen bliver mere kompleks og krævende, efterhånden som spillet udvikler sig, og kvalitetstænkning spiller en stor rolle i dagens.
FSSASMO 29. oktober 2018 Monica Kegel Dalsgaard og Annette Grevy
Velkommen til fagligt samspil
Informationsmøde om erhvervsområde og erhvervsområdeprojekt i tekniske eux-forløb Bjørn René Hansen, Erik Engel og Rasmus Schou Christensen Styrelsen.
Inspirationsworkshop med fokus på
Didaktiske planlægningsmodeller
Fra Videoklip med intro til modulet – pædagoguddannelsen
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

MÅL-KATEGORIER FOR LÆRING OG UDDANNELSE Viden, færdigheder og holdninger Dannelse / Almendannelse Kvalifikationer Kompetencer

KOMPETENCE-DEFINITION “Kompetencebegrebet henviser [...] til, at en person er kvalificeret i en bredere betydning. Det drejer sig ikke kun om, at personen behersker et fagligt område, men også om, at personen kan anvende denne faglige viden – og mere end det: anvende den i forhold til de krav, der ligger i en situation, der måske oven i købet er usikker og uforudsigelig. Dermed indgår i kompetence også personens vurderinger og holdninger – og evne til at trække på en betydelig del af sine mere personlige forudsætninger.” (Per Schultz Jørgensen 1999)‏

DANNELSE / KOMPETENCER relaterer sig til anvendelse i specifikke situationer indebærer også potentialer indbefatter strukturel forståelse og indsigt indebærer analytiske og kritiske tilgange omfatter empati (indføling) er centrale for vurderinger og beslutninger findes på alle planer (modsat ekspertise)

KOMPETENCE-UDVIKLING Hvis læring i højere grad skal have karakter af kompetence- udvikling skal uddannelserne tilrettelægges med Mere vægt på deltagernes motivation Mere medbestemmelse for deltagerne Mere fællesskab Mere problemorientering Mere praksis-tilknytning Mere individuel og fælles refleksion