Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Anerkendelse af kompetencer - motivation til kompetenceudvikling

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Anerkendelse af kompetencer - motivation til kompetenceudvikling"— Præsentationens transcript:

1 Anerkendelse af kompetencer - motivation til kompetenceudvikling
Svend Erik Røpke Johansen Seniorrådgiver Statens Center for Kompetenceudvikling

2 program Hvad er kompetencer og hvad er kvalifikationer? Deltagerøvelse
Kompetencehorisonten Hvad går anerkendelse af kompetencer ud på? Kompetencer I forhold til arbejdsopgaverne Kompetencer I forhold til efteruddannelse Kan kompetencer beskrives? Kan kompetencer måles? Kortlægning af medarbejderkompetencer Minkompetencemappe.dk Hvordan kommer I videre med jeres kompetenceanerkendelse?

3 Øvelse Hvad er dine tre spidskompetencer? Tænk lidt over det, skriv ned Vend dem med din sidemand

4 Kompetencerhorisonten
opgavefokus Kollegial fokus individfokus faglige kompetencer sociale kompetencer personlige kompetencer

5 Kompetencebegrebet Hvad er kompetencer?
evnen til at anvende viden og færdigheder i en given kontekst. Her er ansvar og selvstændighed centrale begreber Hvad er viden? omfatter både viden om et emne og forståelse, dvs. Om man kan sætte sin viden ind i en sammenhæng og forklare den for andre. Viden kan være både praktisk og teoretisk Hvad er færdigheder? Det som man kan gøre eller udføre. Det kan både være praktiske, kognitive, kreative og kommunikative færdigheder Kilde: Ministeriet for Børn og Undervisning. Den danske kvalifikationsramme.

6 Kvalifikationer er alt det du ved og kan og ofte har papir på
Kompetencer er, når du i praksis viser, at du kan bruge dine kvalifikationer og færdigheder i de rammer som din arbejdsplads og du selv skaber Kompetenceudvikling kan både være udvikling af nye kvalifikationer og omsætning af gamle og nye kvalifikationer og færdigheder i praksis

7

8 Nåede vi igennem det hele?
Hvad er kompetencer og hvad er kvalifikationer? Deltagerøvelse Kompetencehorisonten Hvad går anerkendelse af kompetencer ud på? Kompetencer I forhold til arbejdsopgaverne Kompetencer I forhold til efteruddannelse Kan kompetencer beskrives? Kan kompetencer måles? Kortlægning af medarbejderkompetencer Minkompetencemappe.dk Hvordan kommer I videre med jeres kompetenceanerkendelse? Tak for i dag! Ring eller mail, hvis I vil have mere rådgivning


Download ppt "Anerkendelse af kompetencer - motivation til kompetenceudvikling"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google