5 IT-didaktiske principper

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
I forbindelse med integration af it i matematik Steen Groðe.
Advertisements

Danmark 3.0.
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Lablæring Uddannelsesforum 2011 Projekt i Sosuuddannelsen
MEDIEKULTUR OG SKOLEKULTUR
Aalborg Handelsgymnasium på vej imod Det Digitale Handelsgymnasium.
VEJLEDNING… … til brug af præsentationen:
Strategi for brug af digitale medier i undervisningen
Undervisningsplanlægning
Læringsstile og ambitiøs it-anvendelse i undervisningen
TEMA Undervisningspraksis med og i digitale medier
Læringscentret og nye vejledningsformer
Grundlæggende IT, niveau G
Lærerprofessionen.
Det udvidede klasserum
Kladde til informationsdias
1 It-tanker for fritidsdelen. 2 Læse & sprogpolitikken •It-strategi kobles på sprog- og læsepolitikken for fritidsområdet, således at den bliver et delelement.
Meritvejen til faglært status Det almene modul Hvilke fag kan indgå: • Dansk • Naturfag • Fremmedsprog • Informationsteknologi, dele af faget indgår naturligt.
Sikring af tilgængelighed er en proces!
Organisering af undervisningen. Det er muligt at indsætte links til diverse filer, hjemmesider, video- og lydklip eller åbne dem direkte i OneNote, så.
UDGANGSPUNKT 6. Februar Læringsmål Den studerende • har indsigt i og forståelse af forholdet mellem unges livs- og udviklingsbetingelser • kan reflektere.
Digitalisering og medialisering
Fagets formål, fokus og fagmål
Hvilke faglige basiskompetencer bør den ideelle talentudvikler besidde? Hvilke personlige egenskaber er vigtige for en talentudvikler at besidde? Hvordan.
Den brændende platform
Hvad er et produkt i faget teknologi - og hvorfor?
Hvis digitalisering er svaret, hvad var så spørgsmålet?
Tips & tricks Lærings-stile og it – den helt rigtige kobling Ny PIXI
Deltagerstyret undervisning
Lærerens didaktiske design Elevernes didaktiske design
- Hvad kan I forvente som forældre?
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
It i folkeskolen SkoleIntra-træf 2011
Bedre udbytte af it i skolen Et seminar til skoleudvikling Marianne Hornskov og Sanya Pedersen Danmarks Evalueringsinstitut.
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Rødkilde Gymnasium Pod- og vodcast i naturvidenskab. September 2011.
Uddannelse mellem skole og praktik -Et aktionsforskningsprojekt på Social- og Sundhedsskolen Fyn Kvalitet i praktikken – så godt det kan være i EUD Workshop.
- fra digitalt læremiddel til digitalt læringsforløb
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Uddannelse for unge med særlige behov Produktionsskoleforeningens konference, Middelfart den 12. juni 2007 Fagkonsulent Preben Siersbæk, Undervisningsministeriet.
Problemstilling Hvordan tilrettelægges et læringsforløb der understøtter lærens kompetenceudvikling ved implementering af ipads i undervisningen Lærerne.
DET GODE UNDEVISNINGSMILJØ Al magt til eleverne. Undervisningen Indflydelse Store rammer Den enkelte elev - fællesskabet Indlæringsformer Boglig - erhvervsfaglig.
Kompetencer i dansk – hvorfor? Rasmus Fink Lorentzen.
Nye digitale muligheder i overbygningen KL, Odense Birgitte Holm Sørensen Forskningsprogrammet Medier og it i læringsperspektiv DPU, Aarhus Universitet.
Lærerprofessionen.
Færre bøger – mere IT Karin Levinsen Forskningsprogrammet Medier og IT I Læringsperspektiv DPU, Aarhus Universitet Hvordan får vi mere it? Skal vi have.
Konference om efteruddannelse og kompetenceudvikling
v/ Jakob Harder, vicedirektør Undervisningsministeriet
Skrivning i de store formater
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Strategi for Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek.
Bg · Udvikling af MUS 2. Netværksmøde 3. Sept
De seks bedste billeder fra gruppen
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Vod/pod/pencast Holstebro hhx Eng – e-ret – matematik - tysk 1., 2. og 3. g´ere Kollegial sparring.
Dorthe Carlsen UC Syddanmark og Læremiddel.dk Esbjerg, 22.oktober 2014
Bedre udbytte af it i skolen Undersøgelse af erfaringer og perspektiver.
Cooperative Learning i sprogfagene  Hillerød, Vejle og Aalborg Helle Kirstine Petersen.
Hvorfor bruge flere medier i undervisningen?. Hvorfor bruge medier i undervisningen? 1.Bekendtgørelsen kræver det: ”It er en integreret del af tyskundervisningen,
ET SAMARBEJDSPROJEKT MELLEM GAMMEL ESTRUP – HERREGÅRDMUSEET, PADERUP GYMNASIUM, MUSEET PÅ SØNDERSKOV OG VEJEN GYMNASIUM Partnerfællesskaber på tværs.
Workshop om multimodalitet Formål: Bedre læring for eleverne Multimodal materialebank som en del af vores projekt i udviklingen af en aktionslæringsmodel.
Læring og it Læringsstile og it 1. læring og it Spændvidde i undervisningen AKTIV Eksperimenterende Handlende REFLEKTERENDE Observerende Lyttende IT-læringsobjekter.
digitaliseringsstrategi
TPACK-modellen Teknologisk viden Pædagogisk viden Fagfaglig viden
HL, Uddannelsesforbundet og Danske Erhvervsskoler og – Gymnasier har udarbejdet denne præsentation til brug på erhvervsskolerne. Præsentationen går igennem.
Digital præsentation som grundlag for den faglige samtale om projektarbejdet ved eksamen i dramatik.
Det handler om eleverne
Aula: hvordan vil vi bruge det i forældresamarbejdet?
Din uddannelse – it-baseret November 2018
Præsentationens transcript:

5 IT-didaktiske principper IT i undervisningen skal støtte individuel læring – herunder ligeværdig adgang til læring IT skal understøtte elevers og læreres muligheder for at arbejde med forskellige formidlingsformer Vi skal først tænke i didaktik – herefter i IT og teknik. Vi har mod til at bruge IT i undervisningen Elever skal lære at lære med IT

IT i undervisningen skal støtte individuel læring – herunder ligeværdig adgang til læring. Den enkelte elev skal have mulighed for at udnytte de fordele, der ligger ved at inddrage IT i undervisning. Derved understøttes flere læringsstile, mulighed for at få forklaringer gentaget og mulighed for at udvikle yderligere kompetencer. Herved udnyttes den motivation, der ligger i at elever får mulighed for at anvende tidssvarende kommunikationsværktøj. Læreren får flere og bedre værktøjer til at gennemføre en reel undervisningsdifferentiering. Princippet forudsætter, at både lærere og elever har kompetencer inden for IT, samt at der er muligheder for at kunne anvende IT såvel på skolen som hjemme. Undervisningsrummet vil herved blive udvidet i tid og sted.

IT skal understøtte elevers og læreres muligheder for at arbejde med forskellige formidlingsformer Formidling er et væsentligt element i langt de fleste uddannelser på SE. Med IT gives der muligheder for at arbejde med skriftlighed på nye måder. Rapporter og opgaver kan afleveres som billeder, video, pod cast, animationer osv. Ved at udvide de traditionelle formidlingsformer med de muligheder, der ligger i IT, gives elever langt bedre og flere muligheder for at demonstrere deres viden inden for deres fagområde. Det vil også være muligt at understøtte læsesvage elevers mulighed for uddannelse. Det stiller krav til lærernes omstillingsparathed. Det handler om at se, om eleven opfylder et undervisningsfags mål i højere grad end at holde fast i traditionelle formidlingsformer.

Vi skal først tænke i didaktik – herefter i IT og teknik De didaktiske overvejelser er kernen i læreres arbejde. Det vil til enhver tid være en lærers opgave at definere, hvordan læringen skal foregå i en given undervisningssituation. I disse overvejelser skal det være helt naturligt at inddrage IT. Derfor må såvel den enkelte lærer, som SE, have fokus på, at være opkvalificerede inden for dette felt. IT baseret undervisning kan skabe variation, kan få ellers passive elever engagerede i undervisningen og elever vil ofte blive mere selvstændige af, at der anvendes IT i undervisningen.

Vi har mod til at bruge IT i undervisningen Som organisation arbejder Svendborg Erhvervsskole til stadighed på at udforske nye muligheder og dygtiggøre os i at bidrage til elevernes læring. I sin enkelthed handler det om at bruge informationsteknologiens vifte af muligheder til at formidle det faglige stof og nå målene, men samtidig nå flere elever og elevtyper. IT i undervisningen forudsætter og bidrager til holdnings- og kompetenceudvikling hos såvel lærere som elever.

Elever skal lære at lære med IT Elever skal have de nødvendige IT kompetencer for at kunne anvende IT i deres læringsproces. Som uddannelsesinstitution må vi derfor sikre, at den enkelte elev kan anvende IT som redskab i deres læringsproces.