NUVÆRENDE PRAKSIS PÅ UCV: - Anvendelse af almindelige vejledningsmetoder. - Sporadisk intensiveret vejledning (iværksat på baggrund af akut behov). -

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Et metodeudviklingsprojekt i UU DANMARK UU Vestsjælland
Advertisements

Danmark 3.0.
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Hvad er LP- modellen? En model til pædagogisk analyse og tiltagsudvikling udviklet ud fra forskningsbaseret viden. Lærerne tager udgangspunkt i udfordringer.
Workshop 5.
Vejledende samtale Helhedsvurdering.
Overgangsordninger Praktik- og uddannelsesrådgivningen januar 2013
Roskilde Tekniske Skole
AT TRÆDE I DE BEDSTE FODSPOR – FRA PRODUKTIONSSKOLE TIL ERHVERVSUDDANNELSE Under programmet ”Bedre overgang til og fastholdelse i erhvervsuddannelserne”
Sammen kan vi mere – ny brobygning til erhvervsuddannelser og erhvervsliv Velkommen! UU Vestsjælland
S AMMEN KAN VI MERE – N Y BROBYGNING TIL ERHVERVSUDDANNELSE OG ERHVERVSLIV UU Vestsjælland v. Helle Jacobsen Overordnet fokus: Implementering af brugbare.
Vejledende samtale og helhedsvurdering på SOSU Nord
Vi gennemførte en række interview ifm
Anvendt og aktiv UEA! Hanne Frøslev og Merete Juul
DiFUS-gruppen Gitte Westeraa, Sille Krill, Iben Højer Larsen, Kathrine Vognsen Jes Hollænder.
Introduktionsaften 10. klasse på Hjalleseskolen
’Afklaring om valg af erhvervsuddannelse via frivillig brobygning’
Talentinternat modul 3..
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Æstetiske læreprocesser
HJERNE TALENT XPERIMENT AATG.DK "Udvikling af elevernes almene studiekompetencer gennem formativ evaluering". Mentorordning på 1. årgang.
Velkommen til dag 2 på AUs vejlederuddannelse!
Implementering af inkludering af børn i vanskeligheder indenfor adfærd, kontakt og trivsel på skolerne i Horsens Kommune.
Projekt Uddannelsesstart Aabenraa Kommune. Projekt Uddannelsesstart Sammenhæng mellem uddannelse, uddannelsesplaner og uddannelsespålæg Samarbejdspartner:
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Uddannelsesafklarende samtaler - hvordan er det gået? Mogens Bak Hansen, Arbejdsmarkedschef Jeanette Johansen, Teamleder Anders Ladegaard, Centerleder.
RARRT© RELATION ANERKENDELSE RESSOURCER REFLEKSION TEORI
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Bekymringsmærker og kontaktvejleder.
Digitale redskaber i arbejdet med unge Erroll Marshal | Leder Jeg er – praktikeren Folkeskolelærer / socialt pædagogisk CfDP / Cyberhus.dk Undervisning.
Fælleskommunal arbejdsgruppe nedsat af UUVs styregruppe 4 møder i alt = beskrivelse af indhold og forslag til organisation UUVs styregruppe tager den endelige.
Vejledning i 9. klasse. Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar: UU Skive, i samarbejde.
Pædagogisk forår i København
Kollegavejledning i praksis Eksempler til diskussion.
Samarbejdet mellem medarbejderne i skolen. Petersmindeskolen
Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder & Skanderborg
Målstyret læringsreform
Hvis du ønsker at opnå fremragende
EGU opgaver i et Jobcenter Hvordan ser arbejdet ud set fra den placering.
Velkommen til 8. klasses forældre Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland UU-vejleder Janne Matthiassen Tlf:
Gruppevejledning på tæt hold
Vejledning og undervisning UUV har som forsøg undervist i 6 moduler udviklet til Uddannelse og Job. I alt 46 lektioner, heraf fire lektioner som forlagt.
LP-MODELLEN ● FORSKNINGSBASERET VIDEN, DER VIRKER
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på UU’s opgaver Vejledning op til 18 år - Grundskolen – ca. 10 årsværk - 15 – 17 årige –
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Beskæftigelsesreformen - uddannelse til arbejdsløse v/Uddannelsespolitisk konsulent Claus Eskesen.
Kollektiv narrativ vejledningspraksis Helene Valgreen, Vingsted 20. september 2011
UU Aarhus og Samsø – læs mere på UU som indgangen til det kommunale system - bekymringsmærker og kontaktvejlederfunktion.
Efterskoleforeningens Årsmøde, 2013 Dialoggruppe 5 Vejledning og overgange v/ Bent Bisballe Østergård, Bestyrelsesmedlem Lis Brok-Jørgensen, Vejledningskonsulent.
Portfoliometoden i praksis Et udviklingsarbejde på Frijsenborg Efterskole Efterskoleforeningens Vejlederkonference Vingstedcenteret d. 19. og 20. sept.
Projektpræsentation Filmprojekt Stil skarpt – og se dig selv tydeligere Jørgen Dan Pedersen.
Fra Jobcenter til uddannelse - og tilbage igen… UU Skives DNA – tværsektorielt samarbejde VUC – en tæt samarbejdspartner Uddannelsessamtale Hvad har vi.
Præsentation af Praktikvejlederuddannelsen. Praktikvejlederuddannelsen En basisuddannelse med muligheder!
Hvordan fungerer erhvervsuddannelsesreformen? Følgeforskningsprojekt - design og resultater 1. november 2016.
I mentor ordningen på elevmentor.dk
”Klart jeg kan” Et vejledningsforløb for ledige i Jobcenter Odsherred med fokus på motivation og kompetencer Peter Rummelhoff, områdeleder Jobcenter Odsherred.
Oplæg til Hustræf 2011 Inddragelsens niveauer og perspektiver
De syv fortællinger - hvad var det, vi ville, og hvad gjorde vi?
Bachelorprojektvejledning?
3-timersmødet 2017.
Uddannelses- og erhvervsvejledning i lyset af store reformer på folkeskole-, erhvervsuddannelses- og gymnasieområdet Vejledning og overgange, UCC 10.
Vejledning i grupper og fællesskaber
Bilag 4 Unge og mentorroller.
3-timersmødet 2017.
Ny fra MBUL Hanne Woller Kontor for Voksenuddannelse og overgange
SOSU NORD, praktikken og elevplan
Pædagogisk- assistent
3-timersmødet 2018.
EGU – hvad virker? EGU – et godt redskab til inklusion af unge til
Din uddannelse – it-baseret November 2018
Præsentationens transcript:

NUVÆRENDE PRAKSIS PÅ UCV: - Anvendelse af almindelige vejledningsmetoder. - Sporadisk intensiveret vejledning (iværksat på baggrund af akut behov). - Vejleder optræder som ekspert. - Ung overgår selv til EUD med mindre andet er aftalt. VI VIL NOGET ANDET OG NOGET MERE ! PÅ DE 3 OPHOLDSSTEDER: - Anvendelse af almindelige vejledningsmetoder – dog hyppigere brug af flere og forlængede praktikker og brobygningsforløb. - Sporadisk intensiveret vejledning (iværksat på baggrund af akut behov). - Vejleder optræder som ekspert. - Ung overgår selv til EUD med mindre andet er aftalt. VI VIL NOGET ANDET OG NOGET MERE!

 Projektet tager udgangspunkt i en systemisk tilgang  målet er at relationerne ung-til-ung og ung-til-vejleder får ekstra stor opmærksomhed (relationer anskues som et subjekt-subjekt forhold, og ikke som subjekt-objekt).  Projektet ser vejledning som en læreproces  målet for vejledning er at skabe et rum for refleksioner (ikke at videreformidle ekspert-viden).  Projektet stimulerer anvendelse af alternative – og mere krævende - vejledningsmetoder: I forumspil og gruppevejledning er den overordnede styrke, at eleven i et fællesskab med andre fremlægger og samtidig udfordres på sin fortælling om sig selv, på sine aktuelle handlinger og på det, eleven lægger til grund for sine valg/fravalg (narrativ metode)  målet er at eleverne bliver udfordret på deres negative tanke-spiraler, ved at åbne op for ’de små fortællinger’, de små sejre, de små styrker, der gemmer sig i alt det negative.

HVAD VIL VI SKABE? Vi vil udvikle et unikt sammensat vejledningsforløb, bestående af følgende elementer; DET SÆRLIGE VEJLEDNINGSFORLØB  forumspil  gruppevejledning  styrke- og mestringskort, anvendt i individuelle samtaler  mentoring  overgang til EUD/opfølgning PRODUKT: VEJLEDNINGS-SLANGEN (folde-ud-folder) Vi vil indsamle info omkring de aktuelle muligheder og krav på EUD i Vejle;  De ønskede kompetencer hos eleverne  de konkrete og aktuelle uformelle og formelle krav, der stilles til eleverne.  De muligheder, som uddannelserne giver  til kamp mod fordomme indenfor EUD PRODUKT: FAKTAKORT(til brug i det særlige vejledningsforløb )

HVAD VIL VI OPNÅ?  ELEVERNE OPNÅR STØRRE SELVINDSIGT OG HØJERE GRAD AF AFKLARETHED  ELEVERNE OPLEVER EN MERE MÅLRETTET, MERE INTENS OG OPTIMERET VEJLEDNING  UU VEJLEDERE ARBEJDER MED ’DET SÆRLIGE VEJLEDNINGSFORLØB’ OG ’FAKTAKORT’  DER BLIVER ETABLERET EN MERE INTENS DIALOG MELLEM UU VEJLEDERE, LÆRERE PÅ EUD-INDGANGE OG ELEVERNE