Fælles kompetenceudviklingsdag 25. september 2012, CABI

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Foreningsudviklingstesten
Advertisements

KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Uddannelsesseminar 25.August 2008 Horesta – 3f DK 1 De lokale uddannelsesudvalgs arbejdsopgaver og kompetencer Bruno Clematide.
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
National konference for VUM superbrugere
Dimensioner i refleksionsskabelon og introduktion til scoringer
Lokal kompetencedag marts / april Velkommen Lokal kompetencedag: • Opfølgning fra internatet • Fastholdelse af projektets mål • Input fra nulpunktsanalysen.
Velkommen til dialogmøde!. ”Der skal skabes et levende og aktivt bymiljø på Rønne Store Torv” ”Der skal ske en nytænkning af de muligheder, de unge har.
Værktøjer/tips og tricks - til implementering af ændringer i egen organisation Hvorfor benchmarking/evaluering Er der nogen, der ved, hvorfor vi laver.
Program – 10.00: opsamling på cases og innovationsdage - hvor er vi med vores cases? - hvad mangler vi for at komme videre? – 11.00: Innovation.
Digital formidling - med udgangspunkt i Ting Den 25. august møde i det faglige udviklingsforum.
Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
Energi- & Vandværkstedet
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Nytænkning af vagtbegrebet – 2. møde
Arbejdspladsudvikling
©Jenny Bohr – Til underviserne Denne kursusgang er planlagt som den første. Den skal bruges til introduktion og præsentation. Det er meningen.
Program for d Introduktion til projektet – formål og indhold Målgruppen for projektet Ungeteamet Kompetencer Koordinatorrollen – sagsholder.
1 DSB og Bibliotekerne Personlige interview foretaget 20. til 25. januar respondenter Holdning til evt. ny portal.
Innovation og iværksætteri
1 Formandens rolle - I bestyrelsen. 2 • Hold øje med trivslen –Inddrag medlemmer, der ikke siger meget –Få nye medlemmer godt ind i gruppen, besøg evt.
Darum skole 4. november 2013.
For vejledere i opgaver og projekter i 2g og 2hf Dynamokursus d
Modul 5 Videndeling, visitering og virksomheder. Kvalificeringsforløbets opbygning Modul 1.Udfordringen og kendskab til hinanden Modul 2.Praktisk viden.
Sommerlejr 2012 Dag for dag.
Konsensusprocessen.
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
PROGRAM Introduktion til internettet Hvad er en PC? Musetræning
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Relationer – børn og voksne
Velkommen til E-business
Lean Netværk AAU.
Velkommen til Fællesskaber for Alle for Folkeoplysningsklubberne!
VEJLEDERUDDANNELSEN // AARHUS UNIVERSITET Modul 1, september 2007 Godmorgen… Velkommen til dag 3 på AUs vejlederuddannelse!
Fælles kompetenceudviklingsdag 22. maj 2012, CABI.
Vejledning i projektarbejde
18. April 2012 Fællesskaber for Alle - Dagtilbuddets Fællesskaber Velkommen.
Velkommen til konsulentuddannelsesdagen 18. marts 2010.
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
1 Vejlednings- opgaven Tirsdag aften v. Adjunkt Martin Finderup Andersen.
Velkommen til dag 2 på AUs vejlederuddannelse!
Introduktion til Access (Access, del 1)
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Den anerkendende interviewform
Omgangstone og kollegialitet
Præsentation af materialer på personalemøde
Aktiviteter tiltrækker Relationer fastholder
Lederseminar 2014 Varde Kommune
VidenDanmark VG Digitalisering og procesorientering 8. december 2014.
Globaliseringsredegørelsen 24.mar. 14 Figurer fra Danmark tiltrækker for få udenlandske investeringer i Sådan ligger landet
Claus Brabrand, ITU, Denmark Mar 10, 2009EFFECTIVE JAVA Effective Java Presentation Workshop Claus Brabrand [ ] ( “FÅP”: First-year Project.
Velkommen til Green Field. Hvad er Green Field? På Green Field er alting muligt: Her er ingen restriktioner Her kan man udfolde sig Her er alle imødekommende.
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 Rammesætning Kompetenceudvikling af pædagogiske ledere.
LP-MODELLEN Vejlednings-opgaven Tirsdag aften
Grunde til at jeg elsker dig
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 Rammesætning Kompetenceudvikling af pædagogiske ledere.
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 Velkommen til 2. undervisningsgang Kompetenceudvikling af pædagogiske ledere.
Introduktion til Access (Access, del 1). RHS – Informationsteknologi – Fra design til udvikling Vi ved nu, hvordan vi finder et design for en database,
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Konsensusprocessen.
Nytænkning, konkurrence og mest kvalitet for pengene Temamøde Regionsrådet, 14. marts 2007.
Kompetencerejsen netværksmøde den 17. august 2002.
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
3-timersmødet 2017.
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
1. kontaktmøde Velkommen til Workshop om afkodning af jobopslag og telefonisk kontakt Hils på hinanden  Husk at bestille drikkevarer Præsentér dig.
Præsentationens transcript:

Fælles kompetenceudviklingsdag 25. september 2012, CABI

Program 10.00-10.15 Kaffe, velkomst og dagens program 10.15-10.30 Siden sidst – opsamling på jeres obs-punkter 10.30- 12.00 Unge – trivsel, mistrivsel og udfordringer v/ Jens Christian Nielsen, forskningsprogramleder ved Center for ungdomsforskning 12.00-12.15 Egne opmærksomhedspunkter 12.15-13.00 Frokost 13.00-14.00 Progressionsarbejde i teamet og i samarbejdet med virksomhederne 14.00-14.15 Kaffepause 14.15-15.30 Afprøvning og justering af progressionsredskab 15.30-16.00 Opsamling, finjustering og implementeringsplan

Formålet med dagen At sætte fokus på de unge som ikke trives. Hvad ved vi? Hvem er de, og hvilke udfordringer stiller det os overfor? 2) At introducere og arbejde med progression for den enkelte unge både i samarbejdet i teamet og i samarbejdet med virksomhederne.

Siden sidst - opmærksomhedspunkter Formiddagen Hvad var for dig de vigtigste pointer i formiddagens oplæg? Hvilke ideer vil du tage med hjem i ungeteamet? Hvad blev du nysgerrig efter at vide mere om?   Eftermiddagen Hvad var for dig de vigtigste pointer i eftermiddagens oplæg og dialog?

Siden sidst - opmærksomhedspunkter Find opmærksomhedspunkter fra sidst frem: Snak to og to: Kunne I huske dem? Når I kigger på dem – giver de så stadig mening? På hvilken måde har I arbejdet med dem / haft opmærksomhed på dem? Hvad optager jer lige nu i hvert jeres team?

Egne opmærksomhedspunkter Formiddagen Hvad var for dig de vigtigste pointer i formiddagens oplæg? Hvad giver det anledning til for dig af opmærksomhedspunkter? Hvad vil du tage med i din egen praksis og hvad giver det anledning til af opmærksomhed i teamet?   Eftermiddagen Hvad var for dig de vigtigste pointer i eftermiddagens oplæg og træning?

FROKOST

Progression Hvorfor: Hvad: Hvordan: Et hjælpeværktøj til de professionelle - jer virksomhederne den unge En ledelses- og styregruppebeslutning Fokus på mål/delmål Hvad: 3 skemaer Hvordan: I teamet Ved samtaler med den unge I virksomhederne

Progression Hvad betyder det: Hvad er der tale om her: Anskues: Latin: pro-gredior - jeg bevæger mig fremad Hvad er der tale om her: Opbygning af viden eller kunnen, færdighed eller kompetence Anskues: Læringsspiral – ikke lineær udvikling

Progression Roller vi indtager som professionel Proces-hjælp Den professionelle giver støtte til den unges egen afklarings-, problemløsnings- eller udviklingsproces. Hjælp til selvhjælp. Autoritet: Viden om den type processer, som kan kvalificere den unges egen afklaring og problemløsning. Resultat: Bemyndigelse

Progression Redskabet er 3 skemaer: 1 skema til brug for alle i teamet 1 til samtale med den unge – primært JC og UU + virksomhedskonsulenten 1 til brug i virksomhederne – virksomhedskonsulenten, den unge og virksomheden + JC/UU ved sagsopfølgning Et on-line og papir dokument Ikke registrerbart Scannes/klippes ind i journal

Progressionsarbejdet i teamet En hjælp til at sikre ”alle vinkler” En hjælp til at kunne se ”huller” i en sag En hjælp til sammen at kunne opstille delmål og mål En fælles indsats i.f.t. den virksomhedsrettede indsats – ”oversætte” progressionsmål til en kontekst der

Ungeteam progressionsskema Hvert ungeteam: Se på de 5 ”områder”: Drøft hvilke ting I synes der kan høre ind under hvert område Skriv de ting ned I mener der ”hører under” hvert område En fremlægger det i plenum senere

Øvelse i brug af skemaet En case I kender Læs igennem: UU/JC fremlægger I andre byder ind UU/JC ”fører pennen” i skemaet – hvad tænkes der om områderne – hvad er delmål / mål? Skriv erfaringerne ned – til plenum

PAUSE

Opsamling på teamskema

Progressionsskema - samtale Kig skemaet igennem: På hvilken måde kan den unge inddrages aktivt, så der sikres ejerskab og at det giver mening Er der ting I tænker giver anledning til særlig opmærksomhed Hvor ser I evt. forbedringspunkter Hvordan kan de 5 områder oversættes til indsatsområder i en virksomhedspraktik – giv hinanden nogle eksempler f.eks. hvordan ”trænes” generthed, stabilitet, lydhørhed, opgaveforståelse, …… Opmærksomhedspunkter Opmærksomhedspunkter og evt. forbedringspunkter skal med til plenum

Progressionsskema – i virksomheden Hurtige tips og tricks til virksomhedskonsu-lenten: Opmærksomhedspunkter Gode forslag til andre spørgsmål Andet Skriv Jeres 5 bedste tips og tricks ned – medbring til plenum

Opsamling

Plan for implementering Vi samler op på Jeres input I morgen arbejder koordinatorer og virksomhedskonsulenter videre Vi redigerer skemaerne Besked til koordinatorer vedr. skemaer til ibrugtagning Vi regner med start på pilotperiode 01.10.12. – og vi følger op på teammøde sidst på året

Tak for i dag! Kom godt hjem og på gensyn! Kort feedback på dagen Der kommer et spørgeskema ud Kom godt hjem og på gensyn!