Ørestad Skoles værdier

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolens profil Den lille skole er et trygt og udfordrende læringsmiljø for elever 0 til 9 klasse, hvor den faglige og sociale læring er forankret i en.
Advertisements

Trivsel - et fokusområde
Danehofskolens værdigrundlag
Svend Gønge-skolens værdier...
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Værdigrundlaget i Greve
Klarup Skole Hellasvej Klarup Tlf:
Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper, i hverdagen er.
Hierarki for styringsredskaber
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
Buskelundskolens børnehave Fokus for år
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
UDVIKLINGSKATALOG - A •være mere direkte og krævende overfor andre •påtage sig nye varierede opgaver noget oftere •bruge sin autoritet noget mere •træffe.
Hvordan kan undervisningen vitalisere / re-vitalisere de unges
Final take - Værdigrundlag Maj 2007
Kids n’ Tweens, Leg og læring
Tryllefløjten tilbyder børnene kulturelle oplevelser indenfor drama, kunst, kulturhistorie og musik i børnehøjde i tæt samarbejde med kulturinstitutioner.
Forældremøde X årgang.
Faglighed og omgangsform
Tofthøjskolen nu og i fremtiden Skoleplanarbejde 2011.
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
Jeg støtter barnet ved:
Velkommen. . Agenda: Velkomst Status på skolesammenlægningerne Kort ref. fra sidste møde Grundregler for Skolen Evt.
Værdiregelsæt… Ørslev Skole… Klik dig frem vha. musen / piletasterne.
Informationsmøde vedr. skolestart Træd varsomt – her bliver mennesker til det allervigtigste for et menneske er at kunne klare sig selv – blive.
Udvikling af elevrådet på Blågård Skole
Den lille Skoles vision 6. Skolens medarbejdere. 6. Skolens medarbejdere (bestyrelsens formulering) ”Medarbejderne agerer i overensstemmelse med skolens.
Astrup Skole 1. august 2014 Fritidsmodul – frivillig og gratis undervisning Alle skoledage kl
Skolebestyrelsens årsberetning 2014 Skolebestyrelsen Hvem er vi? Hvad skal vi? Hvad har vi foretaget os? Hvad sigter vi efter? Nu og fremad Trørødskolen.
Orienteringsaften børnehaveklasser 13/14
Præsentation af resultaterne fra erfaringsopsamlingen om ny klassedannelse LIM den 5. januar 2012.
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Temaeftermiddag om design af sociale læringsmiljøer.
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Krudtuglerne Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper,
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
FÆLLESSKAB GLÆDEANERKENDELSE LÆRING Vores F L A G Ådalskolen og SFO Kvædehuset.
Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Agenda Lærerprofession Professionsidealet Lovgivning
Lærer Mig og min uddannelse Lærerprofessionen Sundhedsfremmende
På Filstedvejens Skole er vi klar over, at mobning forekommer og vil forekomme, men vi vil med dette sikre os ansvar, viden og engagement i arbejdet mod.
Fra barneliv til elevliv impulsivt normforvirret egocentrisk ”snakkende” målrettet normsikkert arbejdsmoral lyttende socialt forpligtet interesse for.
Skoleåret  Høj faglighed  Helhedssyn  Respekt  Engagement  Udviklingsorienteret Klik på skyen og se en fortolkning af værdien ”høj faglighed.
Hedegårdenes Skole 2009 / Værdidebat. Værdidebat - synlighed og handling.
Indskrivning for nye bh.klassesbørn Frederiksværk Skole Skoleåret d. 29. oktober 2012.
1 Værdidebat - synlighed og handling Værdidebat Globalisering Medborgerskab Bæredygtighed Pædagogisk udvikling.
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Allindelille skoles værdigrundlag og profil Udarbejdet i marts 2009.
Kvalificeret selvbestemmelse i afdelinger. Dele viden Beslutte fælles mål Koordinere handling.
Velkommen til forældremøde = 5 Når børnene … … har mange i klassen, som de kan lide at være sammen med. … oplever et godt sammenhold … har tillid.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
0. Kl 2016/2017.  I bh.kl skal undervisningen tilrettelægges og udføres således at eleven får kompetencer inden for:  1)Sprog  2)Matematisk opmærksomhed.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Pagten har forvandlet sig. Pagten ALLE VIL LYKKES.
Lundehusskolens Værdigrundlag. Stærk Faglighed Trivsel for Alle Den Åbne og Mangfoldige Skole Det Forpligtende Fællesskab Anerkendende Børnesyn.
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
UDVIKLINGSKATALOG - A Lavt “D” kan udvikle sig ved at:
Børnene kommer til tiden og har det nødvendige udstyr med
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Bevægelse, læring og trivsel - TLY
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Gladsaxestrategien omfatter også erhvervslivet
RELATIONS KOMPETENCE SOM LEDELSESGREB I BØRNEFORTÆLLINGEN
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Ørestad Skoles værdier Samhørighed Bæredygtighed Tryghed Demokrati Æstetik, innovation og læring

Tryghed betyder for os, at: Vi har en trivselspolitik Vi gennemfører årligt MUS, TUS, elev- og forældresamtaler Vi lærer eleverne at sætte ord på deres følelser Vi har tydelige strukturer og rammer, der præger dagligdagen Vi er åbne og kommunikerer med forældrene i hverdagen Vi italesætter det vi ser Vi drager omsorg for hinanden Vi hilser på hinanden, når vi kommer og går Vi har et etableret forældrenetværk Vi handler proaktivt i forhold til mobning

Tryghed Vi oplever, at: Vi taler med hinanden! Vi har glade og aktive elever Elever, der leger på tværs af hold og årgange Vi får positive tilkendegivelser fra forældre Vi ser voksne og elever, der opfører sig respektfuldt overfor hinanden og taler sammen indenfor ”nå-afstand” Vi har et lavere sygefravær end det kommunale mål Alle elever er i legegrupper Vi taler med hinanden! - ikke om hinanden!

Bæredygtighed betyder for os, at: Vi udarbejder sundhedspolitik i samarbejde med sundhedspersonalet Vi har fokus på børn og voksnes fysiske tilstand Vi afholder sund uge Kantinen serverer sund og fortrinsvis økologisk mad Vi tænker bæredygtighed ind i alle indkøb i alle fag Vi har fokus på genbrug Vores bygning er ”grøn” Vi bevidstgør om forbrug og energi

Bæredygtighed Vi oplever, at: Vi er veludhvilede og har fået morgenmad Vi er fysisk aktive og bruger trappen Vi samler og sorterer affald Vi stiller spørgsmål om – og underviser i bæredygtighed Vi slukker elektriske apparater og sparer på vandet Vi rydder op og passer på vores ting Vi bruger klimalaboratorium og CTS styring aktivt i undervisningen

Æstetik, innovation og læring betyder for os, at: Vi undervisningsdifferentierer og tilstræber, at hver elev når et højt fagligt niveau Vi vægter en eksperimenterende læring og udvikling af entreprenante elever Vi udruster til at kunne færdes i den virtuelle verden og kunne forholde sig kritisk i den Æstetikken er synlig på skolen Vi skaber rammer, der understøtter forskellige læringsstile Vi er producenter! - ikke konsumenter!!

Æstetik, innovation og læring Vi oplever, at: Eleverne arbejder ud fra deres forskellige læringsstile Eleverne er skabende og kan omsætte nye idéer til handlinger Eleverne er nysgerrige og har et højt fagligt niveau Vi har særlige rum, der understøtter æstetikken og æstetikken er synlig i alle rum Vi har synlige output i form af elevproduktioner

Demokrati ”Alle har ret til medbestemmelse, men rettigheder forpligter…” UVM betyder for os, at Vi afsætter tid i årsplanen til elevmedbestemmelse Vi arbejder med trivselsregler på basisholdene Vi afholder elevmøder, hvor eleverne oplæres i at afholde møder og træffe beslutninger Vi kommunikerer hyppigt og tydeligt på Intra, via ugebreve, aktivitets- og årsplaner samt nyhedsbreve fra skolen Vi alle er loyale i forhold til – og tager ansvar for fælles beslutninger Vi har en anerkendende kommunikation Vi har en skolebestyrelse og et elevråd med reel indflydelse Skolen byder aktivt ind i lokalområdet

Demokrati Vi oplever, at: Eleverne styrer deres egne møder med ordstyrer og mødeleder Vi er engagerede og kommer med forslag Vi er velinformerede om – og efterlever fælles beslutninger Elevernes og forældrenes valg, idéer og forslag er synlige på skolen og i undervisningen Vi har en aktiv og synlig skolebestyrelse Skolen er synlig og kendt i lokalområdet

Samhørighed betyder for os, at: Vi lærer eleverne at udtrykke sig aktivt Vi styrker børnenes relationskompetencer Vi arbejder aldersintegreret Vi præsenterer eleverne for forskellige arbejdsfællesskaber såvel på basisholdene som i andre sammenhænge Vi er nysgerrige på hinandens holdninger og handlinger Vi er alle en enhed med respekt for hinandens forskellighed

Samhørighed Vi oplever, at: Vi hjælper hinanden Vi lytter til hinanden og taler med hinanden Eleverne leger sammen med mange forskellige på tværs af aldersgrupper Forskellige personalegrupper arbejder sammen om opgaven at drive skole Vi respekterer hinandens forskelligheder Vi tager socialt ansvar Vi er opmærksomme på - og ser hinanden Vi tænker på andre end os selv