Borgermøde i Stestrup Høring om fremtidig skolestruktur 13. December 2010.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Advertisements

Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Energiens Fremtid i Region Sjælland 5. Marts 2014.
8. december 2010 på Egegård Skole
Forældremøde på Stestrup Skole
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
A RBEJDSPAPIR, ALMENNETVÆRKSMØDE 12. SEPTEMBER Nu får du travlt!
(Rullende) Indskoling
direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg kommune
Idræt og bevægelse På Søndersøskolen i skoleåret 2014/15 Version 1.3 Implementering af skolereform.
Velkommen til Generalforsamling
Møde for nye forældre på Åløkkeskolen d. 31/10 – 2013.
Velkommen til informationsmøde om 0. klasse på Skovshoved Skole
BUDSKABER TIL FORÆLDRE:
Beboermøde
Vedr. drøftelse af ny organisering af skolerne. Program for tirsdag den 31. maj 2011 kl på LO-skolen 19.00Velkomst. Formand før Børne- og.
Styring og dialog Reformgrupper Ledelsesudvikling - Sikre at lederne er rustet til opgaven. Politisk system De overordnede rammesættende beslutninger for.
Skelgårdsskolens skolebestyrelse Velkommen Kontaktforældremøde på Skelgårdsskolen 23 april 2009.
Velkommen til valgmøde
Fælles forældremøde Thurø
Dialogmøder 2012 De private tilbud og kommunerne - fælles udfordringer og muligheder Geert Jørgensen.
Rullende skolestart August Forældre samt personale i daginstitutionerne Velkommen til orienteringsmøde 10. februar kl
Folkeskolereform 2013 Hammerum Skole.
Program Velkomst og intro! Opdeling i arbejdsgrupper.
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Plan for samarbejde mellem Rønnevangsskolen/Torstorp Skole
Nanna Højlund, FOA, formand for PASS
Holbæk kommune Proces for skolebestyrelserne i arbejdet med ny skolestruktur.
Velkommen til forældre, foreningslivet og øvrige interessenter Aftenens program i overskrifter: Velkomst ved skolens ledelse Bestyrelsens årsberetning.
Ny skole. Møde d. 14. januar. 1 Ny skole – hvor er vi? Møde d. 14. januar 2013 Kl
18. April 2012 Fællesskaber for Alle - Dagtilbuddets Fællesskaber Velkommen.
Kontaktforældremøde 20. marts maj 2012OS - Kontaktforældremøde: Støtte læring2 Mål og agenda Mål Kontaktforældrerne har opdateret viden og forståelse.
Vort skolesyn Fra FUDI til skolesyn Fra ændringsbehov over spændende udfordringer til nødvendig debat.
Præsentation af resultaterne fra erfaringsopsamlingen om ny klassedannelse LIM den 5. januar 2012.
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Mandag d. 1.november 2010 på Mørdrupskolen
30. maj 2013Ordrup skolebestyrelse - Årsberetning1 Årsberetning Ordrup Skole V/ Pierre Vernet, Bestyrelsesformand.
Møde m. skolebestyrelsesformændene d. 19. januar 2011
- Dagtilbuddets Fællesskaber
Løjtegårdsskolen tirsdag d. 12. januar 2010
Undervisning af tosprogede elever i grundskolen
Styring af styregrupper
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Informationsmøde tirsdag den 10. juni Reformen - formål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2.Folkeskolen.
Til etablering af science klubber Materialet kan give: Inspiration til opstart af science klub Indblik i andres erfaringer Bud på, hvilke overvejelser.
Skolestruktur på dagsordenen
Gør drømmen til virkelighed i KFUM og KFUK i distrikt nord/vestjylland.
Borgermøde 25. juni 2013 Velkommen til borgermøde! Ordstyrer: Formand for Plan- og Klimaudvalget Lars Simonsen 17:00 Velkomst ved udvalgsformand Lars Simonsen.
Indskrivning for nye bh.klassesbørn Frederiksværk Skole Skoleåret d. 29. oktober 2012.
Bevar Andkær Skole Møde den Det vi ved om lukning af Andkær: Økonomi udvalget har den 7. april vedtaget en budgetstrategi, som skal føre frem.
Orientering om fremtidig struktur i skolen
Dialogmøde 17. januar 2011.
Velkommen til fælles Informationsmøde
DIF inklusive specialforbundene har behov for at forberede sig til næste spillelovgivning skal forhandles i DIF har koncentreret udviklingsmidler.
Borgermøde om Udviklingsstrategien Byrådet har givet sin vurdering af udviklingen og forslag til hvilke visioner, strategier og indsatser, som skal sikre.
Præcisering Oplægget baserer sig på den indstilling, der er på vej til byrådets behandling Indstillingen har været i høring i perioden 20/ /1-14.
Borgermøde om fremtidens folkeskole Holbæk 18. Januar 2011.
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
Den Sammenhængende Skoledag På Holluf Pile Skole Odense.
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
Forslag om påtænkt lukning af Tjørnelyskolen og overvejelser vedr. flytning af Tjørnelyklasserne Dialogmøde forældre Tjørnelyklasserne den 30. september.
Skoleanalyse i Holbæk Kommune Præsentation af resultater for Byrådet 17. november
SportHouse –  TEAM/ RESSOURCER KRITISK SUCCES FAKTOR UDFORDRINGER/ FORHINDRINGER FASER/MILEPÆLE/AKTIVITETER xx MÅL Februar 2014 Bestyrelsens.
Udvikling af nye dialogformer
Velkommen Skolestruktur 2014.
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Årshjul Baggrund Indholdet i Årshjulet tager udgangspunkt i Folkeskolelovens § 44, stk. 1 som siger, at skolebestyrelsen har pligt til at føre tilsyn.
Høring af forslag til Budget
Præsentationens transcript:

Borgermøde i Stestrup Høring om fremtidig skolestruktur 13. December 2010

Dagsorden del 1 Orientering om scenarierne 19.00Velkommen – sang – baggrund for mødet 19.10Kort præsentation at Skolebestyrelsen og andre foreninger 19.15Scenarierne gennemgås 19.35Processen frem til kommunalbestyrelsens beslutning Udfordring af scenariernes fundament Pause

Dagsorden del 2 Vores fælles vej frem mod en bedre skole i Holbæk kommune Lokalområdets vision for skolestrukturen generelt i Holbæk kommune og specifikt i Stestrup Borgerforeningen om høringssvar fra lokalområdet Skolebestyrelsens arbejdsgrupper og tanker om høringssvar fra skolen • Høringssvargruppen, Tina (Tina/Bella/?) • Økonomigruppen, Jesper (Jesper/Tina/andre?) • Aktions- og læserbrevsgruppen, Jesper (Jesper/Lars/?) • Børnegruppen, Trine (Trine/Helen/?) • Dialoggruppen, Dan (Dan/Trine/Bella/?) • Plan C: Friskole?, Bella (Bella/Jesper/?) Ordret er frit Tak for i aften

Sang om Stestrup skole (melodi: Danmarks drenge) På en skole i midtsjælland, Hvor himlen altid er blå Går der både drenge og piger og vi er altid ovenpå der går de bedste lærere rundt, på en skole som er samlingspunkt de skal lære os alle fag, der gør os stærke hver i sær Ingen overlades til sig selv Stestrup skole den er helt speciel, (den er helt speciel) For vi er Stestrup skole og vi er kloge hver i sær når vi står sammen, alle sammen, er vi den menneskelige hær vi er Danmarks fremtid, vi vil tjene for vort land Tag blyanten frem, spids den alle ”mand” For skolen det er vejen frem.

Sang om Stestrup skole (melodi: Danmarks drenge) På den lange skoledag, skal vi huske at hygge os Så når det bli’ frikvarter, skal pigerne lege og drengene slås kun så længe det er for sjov og man husker først, at spørge om lov Så er der plads til alle ”mand”, på Stestrup skole i Danmarks land Ingen overlades til sig selv Stestrup skole den er helt speciel, (den er helt speciel) For vi er Stestrup skole og vi er kloge hver i sær når vi står sammen, alle sammen, er vi den menneskelige hær vi er Danmarks fremtid, vi vil tjene for vort land Tag blyanten frem, spids den alle ”mand” For skolen det er vejen frem

Sang om Stestrup skole (melodi: Danmarks drenge) Dansk og regning, formning og dans, i kan bare komme an Dansk og regning, formning og dans, i kan bare komme an (i kan bare komme an!) For vi er Stestrup skole og vi er kloge hver i sær når vi står sammen, alle sammen, er vi den menneskelige hær vi er Danmarks fremtid, vi vil tjene for vort land Tag blyanten frem, spids den alle ”mand” For skolen det er vejen frem. Forfatter (Per Christoffersen, 2009)

Baggrund for mødet Hvorfor taler vi om skolestruktur? Projektudvalget fremtidens folkeskole er jf. deres nyhedsbreve nået frem til at: • Problemet er, at kun 79,2 % af en årgang gennemfører en ungdomsuddannelse i dag. • Mål er, at 85 % af en årgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse i • Hvorfor er det kun 79,2 %? – ? Det er ikke blevet undersøgt, siger Agnete Drejer! Udvalget har haft adgang til en masse ekspert udtalelser og rapporter på området.

Baggrund for mødet Hvorfor taler vi om skolestruktur? • Hvad skal løse problemet? Folkeskoleelevernes kompetencer skal styrkes og Delmålene for fokusområderne er: – Faglig læring • Eleverne klarer sig godt i de første skoleår! Gode erfaringer med læsningsindsats skal overføres til matematik og naturfag i det videre skoleforløb. Fokus på elever, der trives mindre godt i traditionelle læringssituationer. – Personlig udvikling • Eleverne skal anerkendes og få hjælp til at se egne udviklingsmuligheder. – Social integration • Øget inklusion i folkeskolen. Fremme interesse- og arbejdsfællesskaber, på tværs af alder. Eleverne skal føle sig som en del af fællesskabet. – Lærernes kompetencer og læringsmiljøer skal styrkes • Relationsdannelse, AKT, klasseledelse, dialog med forældre, elever og kollegaer.

Baggrund for mødet Hvorfor taler vi om skolestruktur? • Hvordan skal det ske? Handleplanerne for fokusområderne er: – ? = Udvikling koster penge og disse skal findes indenfor værende budget. – Projektudvalget har derfor valgt, at bede Brøndum og Fliess regne på, hvad den enkelte skole koster og hvad den samlede økonomi er i forskellige scenarier. – Det er disse scenarier vi skal tage stilling til. Vi opfordres til, at komme med andre scenarier og input, der kan skabe de nødvendige rammer for kvalitetsløftet af folkeskolen. – Pressemeddelelse , processen er ændret

Dagsorden del 1 Orientering om scenarierne 19.00Velkommen – sang – baggrund for mødet 19.10Kort præsentation at Skolebestyrelsen og andre foreninger 19.15Scenarierne gennemgås 19.35Processen frem til kommunalbestyrelsens beslutning Udfordring af scenariernes fundament Pause

Scenarierne gennemgås • Henning vil kort gennemgå scenarierne. • I bliver præsenteret for en stor del information i løbet af meget kort tid. • Vi vil anmode om, at i gemmer jeres spørgsmål og kommentar til efter gennemgangen.

Scenarierne gennemgås • Hvad mener i om scenarierne? • Hvilke scenarier vil i foretrække? • Andre kommentar til scenarierne?

Dagsorden del 1 Orientering om scenarierne 19.00Velkommen – sang – baggrund for mødet 19.10Kort præsentation at Skolebestyrelsen og andre foreninger 19.15Scenarierne gennemgås 19.35Processen frem til kommunalbestyrelsens beslutning Udfordring af scenariernes fundament Pause

Processen frem til kommunalbestyrelsens beslutning – Indtil nu Informationsmøde for skolebestyrelserne på Elværket Spørgetid for skolebestyrelserne med administrationen

Processen frem til kommunalbestyrelsens beslutning juni 2011 – fra nu af 4. januar Debatmøde med politikerne om skolens betydning for lokalområdet med KREVI (Det kommunale og regionale evalueringsinstitut) og tænketanken SOPHIA. Åbent for alle. 10. januarBeregninger for transport og renovering færdige. 20. januar Borgermøde med politikerne i Tølløse. Åbent for alle. 21. januar For-høringsfrist. Skolebestyrelsen og lokalforum er indbudte høringsparter. Alle borgere har ret til at indgive et høringssvar. 23. februar Byrådsmøde, hvor det besluttes hvilket scenarie der sendes i høring, inklusive projektudvalgets øvrige materiale Marts/aprilHøringsperiode JuniByrådet beslutter den fremtidige struktur Aug./juli 2012 Eventuelle bygninger etableres og skolerne planlægger implementering af den nye struktur fra skoleåret 2012/2013.

Dagsorden del 1 Orientering om scenarierne 19.00Velkommen – sang – baggrund for mødet 19.10Kort præsentation at Skolebestyrelsen og andre foreninger 19.15Scenarierne gennemgås 19.35Processen frem til kommunalbestyrelsens beslutning Udfordring af scenariernes fundament Pause

Udfordring af scenariernes fundament • Baggrundsmaterialet – Fejlbehæftet befolkningsprognose – Afledte konsekvenser • Transport • Vedligehold / udbygning • Lokalområdet (boligpriser, dynamik)

Udfordring af scenariernes fundament • Byrådets målsætning – Fremtidens folkeskole og krav – Økonomisk fokus frem for kvalitet – Definitionen af kvalitet (er stort også godt?) – Flere skal gennemføre en ungdomsuddannelse

Udfordring af scenariernes fundament • Gennemsigtighed – Faglige resultater – Brugertilfredshed – Arbejdsmiljø – Sammenlignelig brugerinformation

Dagsorden del 1 Orientering om scenarierne 19.00Velkommen – sang – baggrund for mødet 19.10Kort præsentation at Skolebestyrelsen og andre foreninger 19.15Scenarierne gennemgås 19.35Processen frem til kommunalbestyrelsens beslutning Udfordring af scenariernes fundament Pause til 20.10

Dagsorden del 2 Vores fælles vej frem mod en bedre skole i Holbæk kommune Lokalområdets vision for skolestrukturen generelt i Holbæk kommune og specifikt i Stestrup Borgerforeningen om høringssvar fra lokalområdet Skolebestyrelsens arbejdsgrupper og tanker om høringssvar fra skolen • Høringssvargruppen, Tina (Tina/Bella/?) • Økonomigruppen, Jesper (Jesper/Tina/andre?) • Aktions- og læserbrevsgruppen, Jesper (Jesper/Lars/?) • Børnegruppen, Trine (Trine/Helen/?) • Dialoggruppen, Dan (Dan/Trine/Bella/?) • Plan C: Friskole?, Bella (Bella/Jesper/?) Ordret er frit Tak for i aften

Lokalområdets vision for skolestrukturen generelt i Holbæk kommune og specifikt i Stestrup • Holbæk kommunes vision: ”Der er noget, vi skal, og der er noget, vi vil” • Vi vil gerne indlede vores høringssvar med en vision, der tager udgangspunkt i kommunens visions ramme. Vi har brug for jeres input. • Hvad er vores vision ”vi skal og vil” for skoleområdet – i Holbæk? – i Stestrup?

Dagsorden del 2 Vores fælles vej frem mod en bedre skole i Holbæk kommune Lokalområdets vision for skolestrukturen generelt i Holbæk kommune og specifikt i Stestrup Borgerforeningen om høringssvar fra lokalområdet Skolebestyrelsens arbejdsgrupper og tanker om høringssvar fra skolen • Høringssvargruppen, Tina (Tina/Bella/?) • Økonomigruppen, Jesper (Jesper/Tina/andre?) • Aktions- og læserbrevsgruppen, Jesper (Jesper/Lars/?) • Børnegruppen, Trine (Trine/Helen/?) • Dialoggruppen, Dan (Dan/Trine/Bella/?) • Plan C: Friskole?, Bella (Bella/Jesper/?) Ordret er frit Tak for i aften

Skolebestyrelsens arbejdsgrupper • Høringssvargruppen, Tina (Tina/Bella/?) • Økonomigruppen, Jesper (Jesper/Tina/andre?) • Aktions- og læserbrevsgruppen, Jesper (Jesper/Lars/?) • Børnegruppen, Trine (Trine/Helen/?)

Skolebestyrelsens arbejdsgrupper Dialoggruppen, Dan (Dan/Trine/Bella/?) • Facebook * Samle de små skolers bestyrelser på Facebook * Lægge samlet pres på Byråd * Koordinering af evt. happenings, demonstrationer mv. • Kontakt til presse • Postkort til politikere

Skolebestyrelsens arbejdsgrupper Plan C: Friskole?, Bella (Bella/Jesper/?) • Vi undersøger mulighederne for, hvis Stestrup Skole nedlægges, at etablere et friskoletilbud i bygningerne • Enten som en ny friskole eller som afdeling af en eksisterende • Undersøger regler – frister – krav

Dagsorden del 2 Vores fælles vej frem mod en bedre skole i Holbæk kommune Lokalområdets vision for skolestrukturen generelt i Holbæk kommune og specifikt i Stestrup Borgerforeningen om høringssvar fra lokalområdet Skolebestyrelsens arbejdsgrupper og tanker om høringssvar fra skolen • Høringssvargruppen, Tina (Tina/Bella/?) • Økonomigruppen, Jesper (Jesper/Tina/andre?) • Aktions- og læserbrevsgruppen, Jesper (Jesper/Lars/?) • Børnegruppen, Trine (Trine/Helen/?) • Dialoggruppen, Dan (Dan/Trine/Bella/?) • Plan C: Friskole?, Bella (Bella/Jesper/?) Ordret er frit Tak for i aften