3. seminar om afklaring og vurdering af realkompetencer 20.maj 2010 Silkeborg Ulla Nistrup Velkommen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kvalitetskodeks for Realkompetence i Danmark DFS Forum for kompetencer den 7. september 2010 Nationalt Videncenter for Realkompetencevurderinger.
Advertisements

IKV i den politiske kontekst
Kvalitetssikret IKV og RKV i region Midtjylland
22. juni 2014 Status på projektet ’Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært’
Hvad kom der ud af TUPVAK?
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Fredag den 23. august 2013 ”Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært” og ”RKV i Region Midtjylland”
Indgange til samt roller/ansvarsområder i forbindelse med RKV & IKV i AMU i VEU-centrene TUP 2012 Organisering VEU-centrene i Region Syddanmark VEST, FYN,
Velkommen til TUP12 Udviklingsseminar 8 24/
Realkompetence i NVR - Kvalitet, status og initiativer
Arbejds- og Udviklingsgruppe Udviklingsseminar 1
Fredag den 20. september 2013 ”Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært” og ”RKV i Region Midtjylland”
New Insight - Noter til præsentation
Realkompetencevurdering i Danmark
Projektets highlights ved Ivar G. Frederiksen projektleder.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Efter selvevalueringen Tovholderens rolle og opgaver 22. august 2007.
Intern survey uge 45.
Den Kommunale Kvalitetsmodel
Nogle udgangspunkter, begreber og principper for at anerkende realkompetencer.
RKV-arbejdsgruppens rapport om anerkendelse af realkompetencer DFS’ realkompetenceforum januar 2012/RJ.
Et projekt i Beskæftigelsesafdelingen (BA) på Københavns Fængsler
Hvad er realkompetencevurdering?
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
Bedre udbytte af it i skolen Noter fra kommunale repræsentanters selvevaluering.
Refleksionsmodel – hvad går det ud på?
Informationsmøde om Kvalitet i MUS - Et projekt i Udviklings- og Omstillingsfonden.
Planlægningsmodeller
Statusmøde 16. August 2013 med Referencegruppen Fra Plan til Udvikling.
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
KVALITETSSIKRET IKV OG RKV I REGION MIDTJYLLAND IKV konsulentseminar, Silkeborg 20. september 2013Ulla Nistrup1.
Dansk kvalitetsmodel på det sociale område.
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
Kvalitet og etik i arbejdet med anerkendelse af realkompetencer
Det gode selvevalueringsforløb Oplæg i Committed Netværket 2006 Torsdag den 12. oktober Hvilke overvejelser bør man gøres sig før man begynder?
Institutionel struktur og organisering Ulla Nistrup,
IKV I PRAKSIS IKV Praktikerseminar, Silkeborg 09. januar 2014Ulla Nistrup1.
Velkommen til valgfaget: ”Kliniske retningslinjer – kvalitetsudvikling herunder implementering, sundhedsinformatik og evidens Udarbejdet af Lea D. Nielsen,
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Workshop for forsvaret Kompetenceudvikling og samarbejde i lokalområdet – fra ord til handling.
Velkommen til Udviklingsdag 2 TUP Maj 2013.
”Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært” ”RKV i Region Midtjylland” Mandag den 24. november 2014.
4. seminar om afklaring og vurdering af realkompetencer 26.august 2010, Silkeborg Ulla Nistrup Velkommen.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Velkommen 2. seminar om Planlægning af realkompetencevurderinger Den 18. marts 2010 Silkeborg HS.
Introduktion af forløbet. Forløbet sættes i gang gennem kickstart. Kickstart arbejder med de to første faser. De sidste to faser arbejder hver enkelt.
Koncern HR, Organisation og Ledelse Fra ledelsesevaluering til lederudvikling WORKSHOP 5 God ledelse i Region Midtjylland.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Velkommen Første seminardag om RKV Den 23. februar 2010 i Silkeborg.
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
Kommentar til Stenlunds afhandling Anne Marie Dahler, UCL og NVR.
Velkommen til konference: Samspillet om anerkendelse af realkompetencer Den 5. november 2012.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Fokus på realkompetencer.
Dinbundlinje.nu Tilbud om Kampagne Kick-off på jeres center.
RKV-Seminardage 2010 KOMPETENCEmidt 4. seminardag d. 26. august: institutionel struktur og organisering Hvordan er arbejdet med IKV prioriteret, forankret.
Udbredelse, barrierer og gældende praksis for anerkendelse af realkompetencer Den 12. marts 2009 Ulla Nistrup og Anne Lund NVR.
Samarbejde, læring og projektstyring (SLP)
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Introduktion til KVIK Selvevaluering fra start til slut 27. september 2007 SCKK temadag.
Vejlederportfolio – en arbejdsform til udvikling af vejlederpraksis. Nu med praksiseksempler Efterskolernes vejledertræf 2011 Olav Nielsen, Margrethe Brunsbjerg,
Præsentation af studieordning /vejledning. Studievejledning 2 Modul Vf8: Mentorskaber og mentorordninger ECTS-point: 5 Læringsmål: Viden Skal have indsigt.
- Set fra en vinkel med uddannelsesmæssigt fokus ”Intention og rammer i Infrastrukturrapporten – og deres betydning for uddannelsesområdet” - Set fra en.
Hvad gør det gode godt? Konference for dag- og fritidsinstitutioner Opsamling – og tilbageblik på dagens udbytte Den 19. november 2007 Kulturhuset i Farum.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Realkompetencevurdering Netværksmøde for teamledere 30.april 2014.
Vejlederkonference Randers Tirsdag den Voksenvejledning.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Implementering af rehabiliteringsindsatsen.
Aktiviteter OutputResultater kt. sigt Effekt ml. sig t Virkning lg. sigt Lokalt samarbejde med private og offentlige arbejdspladser om IKV Ledige, a-kasser.
Evalueringsspørgsmålene fra udgivelsen: Styrk jeres realkompetencevurderinger - En guide til selvevaluering.
Evalueringsspørgsmålene fra udgivelsen: Styrk jeres realkompetencevurderinger - En guide til selvevaluering.
Velkommen til: Seminar for medarbejdere der gennemfører Realkompetencevurderinger (RKV) Torsdag den 6. november 2014.
RKV arbejde på erhvervsskolerne og VUC
Valideringsarbejdet i Norden og Europa Erfaringer og udfordringer
Præsentationens transcript:

3. seminar om afklaring og vurdering af realkompetencer 20.maj 2010 Silkeborg Ulla Nistrup Velkommen

Formål med seminardagene •at styrke og kvalificere arbejdet med realkompetencer i region Midtjylland •at uddanne og organisere en medarbejder- gruppe ved hvert VEU-center, der har særlig viden og kunnen inden for feltet •at organisere et samlet korps på tværs af de 3 VEU-centre •at skabe grundlag for erfaringsudveksling, koordinering og udvikling af den gælden praksis med realkompetencevurderinger

Temaer for de 5 dage 1.Introduktion til RKV - Hvad er og hvad kan den anden vej til kompetence- udvikling? 2.Planlægning af realkompetence- vurderinger - Hvordan kan planlægningen sikre kvalitet i vurderinger og processer? 3.Metoder og modeller - Hvad er hensigtsmæssige dokumentations- og vurderingsmetoder? 4.Institutionelle strukturer og organisering - Hvordan kan sikres kvalitet i sagsgange og klarhed i roller og ansvar? 5.Uddannelsessystemet og netværk - Hvad indeholder de forskellige uddannelser, og hvordan kan I samarbejde på tværs af institutionerne i VEU centrene og i regionen?

Hvad skete de sidste gange  Loven og begreberne  Gældende praksis via cases  Interesser og motivation for IKV  Identificere motivation og interesser i cases  Modeller for den sammenhængende proces  Hvad dur modellerne til i forhold til konkret planlægning

Formål med i dag Med afsæt i konkrete opgaver •at I bliver i stand til at identificere mål og vælge egnede metoder til afklaring •at I bliver i stand til at vælge hensigtsmæssige metoder til dokumentation, der giver pålidelige og troværdige vurderinger •at I bliver i stand til at planlægge processer, som skaber sammenhæng og transparens for deltagerne

Program for i dag •Præsentation •Introduktion til formiddagens workshops om afklaring i forberedelsesfasen •Workshops i grupper med afsluttende opsamling ---- •Oplæg om dokumentationsmetoder •Gruppearbejde om dokumentation og vurdering af realkompetencer og den sammenhængende proces inkl. information og vejledning •Opsamling, debat og afrunding

Individ afklaring/dok. Arbejdsplads afklaring/dok. Uddannelse på baggrund af anerkendte realkompetencer IKV/RKV processen Udvikling og uddannelse på baggrund anden vurdering og målestok Faser og processer Indledningsfasen m. bred afklaring & identificering IKV fasen med snæver dokumentation vurdering 3. sektor/ Fagforenings afklaring/dok Uddannelses-/ udviklingsfasen IKV

Model for individer (Ruud Duvekot) FaseTrin og spørgsmålHandling Forberedelse1. Bevidsthed/ opmærksomhed Hvorfor investere i sig selv? 2. At sætte mål Hvilke læringsmål er relevante? Åben for LLL, formulere mål, Vurdere sig selv i forhold til mål og finde læringsmål. Afklaring identifikation 3. Definere en personlig profil Hvilke kompetencer skal beskrives? 4. Retrospektion Hvordan man beskrive og dokumenterer? Skrive sin brede personlig profil i en portfolio /CV evt. med vejledningshjælp fx GVU-bog, Vurdering og anerkendelse 5. Identificere standarder Hvilke standarder/mål er relevante? Hvor? 6. Uformel vurdering Hvordan er mulighederne? 7. Vurdering Hvordan bliver man vurderet og hvor? Finde standarder i uddannelser og mål Tilpasse personlig portfolio til uddan. mål. Selvvurdering og uformel vurdering/vejledning Endelig vurdering af bedømmer Udvikling8: Fremadrettethed PUP 9. Implementering af PUP Hvordan får man en plan og hvordan gennemføres den? Udarbejde en uddannelses- og udviklingsplan samt jobplan og gennemføre dem Implementering10. Implementering, personlig udvikling, myndiggørelse. Evaluering af processen Vedligeholde portfolioen m. dok.

Model for virksomheder (NVR) FaseTrin og spørgsmålHandling Forberedelse1. At sætte mål og lave strategi Hvilken udvikling og hvilke kompetencer? 2. Bevidsthed/ opmærksomhed Hvorfor investere i uddannelse? Formulere mål og strategi. Åben for kompetenceudvikling/ IKV Vurdere i forhold til mål og finde udviklings- og kompetencebehov. Afklaring3. Definere profiler Hvilke kompetencer skal beskrives og hvordan? 4 Retrospektion Hvordan man beskrive og dokumentere rk? Skrive job- og kompetenceprofiler. Medarbejderne beskriver sig i en portfolio /CV evt. også i forhold til kompetenceprofil Vurdering og anerkendelse 5. Finde standarder/mål Hvilke standarder/mål er relevante? 6. Uformel vurdering Hvordan er mulighederne? 7 Vurdering Hvordan bliver man vurderet? Hvem kan /må? Vælge mål i uddannelsesinstitution. Tilpasse personlig portfolio/CV. Selvvurdering og uformel vurdering samt vejledning. Endelig vurdering af fagpersoner Udvikling8: Fremadrettethed MUP 9. Implementering af MUP Hvordan får man en plan og hvordan gennemføres den? Hvem samarbejdes med? Udarbejde uddannelses- og udviklingsplaner inkl. jobplaner for medarbejderne. Gennemføre dem Implementering10. Implementering af medarbejderudvikling, dialog, MUS Evaluering af processen Vedligeholde portfolioen m. dok.