Talerens navn og stilling

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Resultater på tværs af Europa og Danmark
Advertisements

Bekendtgørelse om samarbejde om sikkerhed og sundhed
En europæisk kampagne om arbejdspladsvurdering
Talerens navn og stilling
Arbejdsmiljø i uddannelserne Seminardag for ambassadører for arbejdsmiljø og sundhed Middelfart, den 9. Februar 2006.
LinkedIn Intro.
Arbejdsmiljø mellem sidevogn og mainstream
Sikkerhed og sundhed er godt for alle – både dig selv og din arbejdsplads. Medarbejderdeltagelse Kampagnen for et sikkert og sundt arbejdsmiljø
3F vidensdag om ultrafine partikler fra køretøjer og fly i Københavns Lufthavn 8. sept
Ledelsens lederskab inden for arbejdsmiljø Kampagnen for et sikkert og sundt arbejdsmiljø Talerens navn og stilling Dato | Begivenhedens titel.
Tak fordi jeg måtte komme
Slå dog SU og SIU sammen 17. september 2009
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
Sikkerhed og sundhed er godt for alle – både dig selv og din arbejdsplads. Samarbejde om forebyggelse Kampagnen for et sikkert og sundt arbejdsmiljø
Fundraising Jakob Ugelvig Christiansen
Inklusion af personer med psykosocialt handicap - Det er logik Stig Langvad, Formand for DH 2. oktober 2010.
Ledelse og menneskesyn
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
Ændring af arbejdsmiljøloven
Gode arbejdspladser tager hånd om stress Håndtering af stress og andre risikofaktorer i det psykiske arbejdsmiljø på arbejdspladsen.
”FRA SYGEFRAVÆR TIL ARBEJDSEVNE” 27. FEBRUAR 2013 KONFERENCE TORVEHALLERNE I VEJLE Sund By Sekretariatet.
HOLD SIKKERHEDEN VED LIGE Sted, dato Kampagnen Et sikkert og sundt arbejdsmiljø
HOLD SIKKERHEDEN VED LIGE Sted, dato Kampagnen Et sikkert og sundt arbejdsmiljø
Skabelon til strategisk plan
Europa - kort og godt : få vejledning om at bo, arbejde og rejse i EU 27. september 2012 Ulla Willert Bortignon.
FN’s standardregler Modul 1 Historie •Verdenshandlingsprogrammet 1982 •FN’s handicap-tiår •Midtvejsmøde i Stockholm 1987 •Forslag til konvention.
Dagens program Ankomst og morgenbuffet 9.00 Velkomst v/ OC Visionen for MED Gennemgang af MED-aftalen Pause Hvordan går arbejdet i TRIO? Hvad.
Supervision og faglig feedback
Dagens program Ankomst og morgenbuffet 9.00 Velkomst v/ OC Visionen for MED Gennemgang af MED-aftalen Pause Hvordan går arbejdet i TRIO? Hvad.
Refleksionsopgave Succesruten: Hvad har været motiverende for jer i denne proces? Hvad skete der? Hvem tog ansvar? Hvordan var humøret/stemningen? Hvordan.
1 Rekruttering og fastholdelse • Få fat i de rigtige folk til din afdeling • Skab en spændende arbejdsform, så de har lyst til at blive.
Arbejdsglæde eller sygefravær
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Velkommen Hvorfor er vi her i dag. Hvad skal vi lave i dag? Hvad er EU?
Kort præsentation af principperne bag SOL (Samarbejde Om Læring)
“Fra sygefravær til arbejdsevne”
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Overvej spørgsmålet. Interview en makker
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Kodeks for offentlig topledelse
Sikkerhed og førstehjælp ved rengøringsarbejde
Vejlederens kommunikation
EPJ Messedag den 9. april 2013 Koncerndirektør Ole Thomsen.
Dan Zielke og 1.
Fremtidssikring af beboerdemokratiet – hvor er de unge henne?
Det Sociale Kapitel
FOPS arrangement den 18. maj 2011: ”Den gode proces for medarbejderne ved virksomhedsoverdragelse” Sådan har vi gjort.
Tillids- og TalsmandskursusSøfartens Ledere TR`ens rolle og rettigheder Valg af tillidsmænd  Valg af tillidsmand/mænd forudsætter hjemmel hertil i overenskomsten.
1 Folkebibliotekernes it-læringsaktiviteter set fra staten Internat 29. november 2012 for Digitale kontaktpersoner i Roskildes CB område Jonna Holmgaard.
At tale om sexualitet.
1 Quiz om de kønsbestemte lønforskelle Velkommen til quizzen om de kønsbestemte lønforskelle! Denne korte quiz bruger multiple choice-spørgsmål til at.
COWI BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR 1 Seminar 1 Arbejdsform og indhold Seminar 1 - Præsentation af principperne.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Kompetenceudvikling i et strategisk perspektiv Konference om nyskabelse og motivation 15. juni.
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
Bjørneklo bekæmpelse EnviNa 20. Februar 2015.
Lederkonferencen 9. juni 2010
Kom godt i gang med dit EU- projekt. Step 1: Lav en projektskitse Step 2: Undersøg støttemulighederne Step 3: Læs program-dokumenterne +tidl. støttede.
Sikkerhed og sundhed er godt for alle – både for dig og for arbejdspladsen. Sikre og sunde arbejdspladser for alle aldre Fremme af et bæredygtigt arbejdsliv.
Præsentation 4: Hvordan ved jeg, om der bruges nanomaterialer på min arbejdsplads?
Præsentation 6: Udveksling af viden og erfaringer.
Lægeforeningen Lægemøde 2007 Tilbagemelding på workshops om forebyggelse.
Indre By / Østerbro LokalMED
Tips til dig, der har ansvaret for at arrangere Awareness Day på din arbejdsplads Forbered dig godt, og brug tjeklisten på næste side til at sikre, at.
Your First EURES Job / SIDE 1.
Mere MOST - mindre fravær
Kampagne for et sikkert og sundt arbejdsmiljø
FOHNEU Præsentation af Federation of Occupational Health Nurses within the European Union, FOHNEU Den august 2017 ved FaSAMs seminar i Skagen.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Jeg er ved at lære, at få overblik over nogle særligt vigtige dele af orienteringsløbet der gør, at alle er med, og alle lærer noget. - for når alle kan.
Præsentationens transcript:

Talerens navn og stilling Tag del i et sikkert og sundt arbejdsmiljø Kampagnen for et sikkert og sundt arbejdsmiljø 2012-13 Talerens navn og stilling Dato | Begivenhedens titel Sikkerhed og sundhed er godt for alle – både dig selv og din arbejdsplads.

Rettigheder, pligter og din rolle Fastansat, vikaransat, leverandør? Du skal være bevidst om forhold, der påvirker dit arbejdsmiljø: din arbejdsgivers ansvar dine rettigheder og dit ansvar hvordan du bidrager til et sundt og sikkert arbejdsmiljø

udviser engagement i arbejdsmiljø På arbejdspladser med arbejdsmiljøkultur er lederskabet stærkt, og ledelsen: udviser engagement i arbejdsmiljø skaber betingelser for en partnerskabsmetode Alle deltager fuldt ud accepterer deres rettigheder, roller og ansvar i forbindelse med arbejdsmiljøet arbejder sammen om at forebygge helbredsproblemer og ulykker

Derfor skal du deltage Fordi en sikker arbejdsplads beskytter dit helbred Ingen ved bedre end du, hvordan dit arbejde skal udføres, og hvordan det påvirker dig Hvis hver enkelt bidrager, kan det gøre en reel forskel Arbejdspladser, hvor medarbejderne er engagerede i arbejdsmiljøet, har ofte færre ulykkestilfælde

Rettigheder og ansvar Du har ret til at arbejde et sted, hvor risikoen for din sundhed og sikkerhed er under kontrol Din arbejdsgiver er den primære ansvarlige, men du har også selv pligt til at hjælpe med at forebygge helbredsproblemer og ulykker

Hvad din arbejdsgiver skal gøre for dit arbejdsmiljø Vurdere risiciene og træffe forebyggende foranstaltninger Oplyse dig om risici og give dig uddannelse Sørge for toilet-, drikkevands-, hvile- og førstehjælpsfaciliteter samt værnemidler og beskyttelsestøj Indberette kvæstelser, sygdomme og farlige hændelser Samarbejde med andre arbejdsgivere og leverandører, der er i berøring med arbejdspladsen, samt vikarbureauer Konsultere og inddrage dig og dine repræsentanter i risiko- og sikkerhedsforanstaltninger National lovgivning og praksis kan variere med hensyn til, hvordan høring foregår

Det skal du gøre Som medarbejder har du ifølge loven pligt til: at udføre dit job sikkert, sådan som du er uddannet til, ved anvendelse af det rette sikkerhedsudstyr, personlige værnemidler osv. at samarbejde med din arbejdsgiver om arbejdsmiljøet at fortælle din arbejdsgiver, tilsynsførende eller medarbejderrepræsentant, hvis du mener, at arbejdet eller mangelfulde sikkerhedsforanstaltninger udgør en risiko for dit helbred

Arbejdsmiljøledelse kræver medarbejderdeltagelse For at inddrage dig bør din arbejdsgiver: opmuntre dig til at indberette sikkerhedsproblemer aktivt inddrage dig i at få øje på problemer bede dig om at komme med idéer til forbedring af sikkerheden gøre det klart, at dine idéer bliver værdsat og behandlet seriøst give dig anerkendelse for din idé forklare, hvilke idéer man vil fremme, og hvilke der ikke kommer videre, og hvorfor

En tovejsproces Medarbejderdeltagelse er en tovejsproces, hvor arbejdsgiver og arbejdstagere/medarbejderrepræsentanter: taler med og lytter til hinanden stiller spørgsmål og løser problemer sammen søger og udveksler synspunkter og information drøfter spørgsmål i god tid træffer beslutninger sammen

Vær med! Du kender risiciene på din arbejdsplads – bidrag til risikostyring og vær med til at forbedre arbejdsmiljøet for dig selv og dine kolleger Vær klar til at: samarbejde udtale dig være assertiv være opmærksom acceptere feedback

Tag del på flere måder Stil spørgsmål og forslag Indberet ulykker og problemer for sundhed og sikkerhed Tal med dine medarbejderrepræsentanter Deltag i aktiviteter, der gælder medarbejderne Fortæl din læge det, hvis du tror, dine helbredsproblemer kan være arbejdsrelaterede. Stil spørgsmål og forslag under: uddannelse møder, samtaler om værktøjskassen, teammøder individuelle samtaler med din tilsynsførende/leder Indberet ulykker, nærved-ulykker og ting, du mener er usikre, usunde eller hindrende for god arbejdspraksis, påpeg forbedringsmuligheder Tal med dine medarbejderrepræsentanter, og deltag i aktiviteter (møder, undersøgelser osv.), som de arrangerer. Overvej at bliver sikkerhedsrepræsentant. Deltag i forslagsordninger/sikkerhedskonkurrencer. Tag frivilligt del i sikkerhedsforbedringsaktiviteter såsom arbejdsgrupper, send bidrag om arbejdsmiljø til personalenyhedsbreve osv. Tal med din læge det, hvis du tror, dine helbredsproblemer kan være arbejdsrelaterede, så du kan henvende dig om det til din arbejdsplads.

Ung medarbejder / ny i job? Når du er ny i jobbet, er du særlig udsat for ulykker. For at beskytte dig skal du: stille spørgsmål under uddannelsen spørge din tilsynsførende, hvis du er usikker på noget spørge mere erfarne kolleger nævne dine idéer eller iagttagelser

Læs mere om arbejdsmiljø EU-OSHA's websider om medarbejderdeltagelse EU-OSHA's kampagnewebsted EU-OSHA's faktablade på 24 sprog Din nationale arbejdsmiljømyndighed Fagforeninger og brancheorganisationer Arbejdsulykkesforsikringsselskaber Arbejdspladser, hvor arbejdsgiver og arbejdstager arbejder sammen om arbejdsmiljøet, er sikrere for alle

Netværksbaseret kampagne Centrale styrker: nationale knudepunkter og trepartsnetværk men også ... inddragelse af andre interessenter/partnere Officielle kampagnepartnere (paneuropæiske og internationale organisationer), herunder arbejdsmarkedsparter, ngo'er, sektorspecifikke organisationer og netværk, private virksomheder EU-institutioner, herunder Europa-Kommissionen, Europa-Parlamentet, repræsentationer i EU, EU's agenturer, Enterprise Europe Network

Sådan deltager du Kampagnen er åben for alle, enkeltpersoner såvel som organisationer. Du kan deltage ved: at formidle oplysning og materiale om kampagnen at slutte dig til en af de mange begivenheder, konferencer, konkurrencer og reklamekampagner, der foregår i løbet af kampagnen at arrangere dine egne aktiviteter

Tilbud om kampagnepartnerskab Paneuropæiske organisationer kan også søge om at blive kampagnepartnere. Agenturet tilbyder: partnerbevis velkomstpakke reklame på EU-plan og i medierne onlineplatform til kommunikation webafsnit for partnere

Europæiske priser for god praksis Anerkende fremragende og innovative bidrag Tilskynde ledere og medarbejdere til samarbejde Forbedre arbejdsmiljøet EU's medlemsstater, EØS-landene, Vestbalkan og Tyrkiet To kategorier: arbejdspladser med under 100 ansatte arbejdspladser med mindst 100 ansatte Vinderne vælges blandt bidrag, der er indsendt af de nationale knudepunkter http://osha.europa.eu/en/about/competitions

Ressourcer Kampagnevejledning Praktisk vejledning for medarbejdere og ledere Eksempler på god praksis Nyheder om kampagnebegivenheder Præsentationer og animerede videoklip Alle findes på 24 sprog www.healthy-workplaces.eu

Vigtige datoer Kampagnens start: 18. april 2012 Europæiske arbejdsmiljøuger: Oktober 2012 og 2013 Uddeling af priser for god praksis: April 2013 Arbejdsmiljøtopmøde: November 2013 19

Yderligere oplysninger Besøg kampagnens websted www.healthy-workplaces.eu Kontakt dit nationale knudepunkt for at få mere at vide om begivenheder og aktiviteter i dit land www.healthy-workplaces.eu/fops