Hvor er vi nu? En levende skole – hele dagen Viden og ikke vaner

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
En ny skole.
Advertisements

Skolereform august 2014………………
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Forældreorientering Skolereformen.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Folkeskolereform 2014 Mål 1) Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2) Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Læringsreformen En stor forandringsproces er i gang i folkeskolen. Det handler ikke blot om implementering af en ny lov. Det handler om omstilling og udvikling.
Forældrearrangement om folkeskolereform
Information om folkeskolereformen tirsdag den 29. april 2014 mellemtrinnet.
Velkommen til informationsaften om skolereformen den 22. maj 2014.
Skolereformen på Peder Syv Skolen
Folkeskolereform 2014 Mål 1) Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2) Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Tre klare mål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan –Mindst 80 pct. af eleverne skal være gode til at læse og regne.
Skolereformen i Greve - lad os sammen gøre en god skole bedre Møde i Samfund & Skole 30. oktober 2013.
Oplæg om skolereform på Kalbyrisskolen
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Kontaktforældremøde Skelgårdsskolen 11. november 2013.
Skolereformen - mål Ambitiøst løft af folkeskolen: •Børnenes læring og faglige niveau skal styrkes •De unge skal have de bedste muligheder for at tage.
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
Skolereform 2014.
Folkeskole-reformen August 2014.
DE TRE KLARE MÅL - REFORMEN  Folkeskolen skal udfordre alle eleverne, så de bliver så dygtige de kan.  Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Information om den ændrede skoledag Komme- og gåtider m.m. for elever Juni 2014.
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
Reformmesse på Sofiendalskolen
En Ny Folkeskole fra 1. august 2014
Skolereform august 2014………………
Folkeskolereform 3 overordnede mål:
Velkommen til valgmøde
Skolereformen kort fortalt - reformens mål
Et fagligt løft af folkeskolen
Folkeskolereform pr. 1. aug Ambitiøst løft af folkeskolen •Børnenes læring og faglige niveau skal styrkes •De unge skal have de bedste muligheder.
Bestyrelsesmøde 30. september 2013 Stavnsholtskolen Folkeskolereform – de helt overordnede rammer.
Skolereform & Arbejdstidsaftale Efterår: Processer og forhandlinger for skoleledere og TR 3. oktober: Stormøde for alle interesserede 16. januar: Skoleafdelingens.
Folkeskolereform 2013 Hammerum Skole.
Folkeskolereformen på Kirkebakkeskolen Anette Leonhard
Møde vedr. Ny Skolereform og Ny Struktur i SFO
Hvad skal folkeskolen? For det første skal folkeskolen udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. For det andet skal folkeskolen mindske.
Vestre Skole og Åløkkeskolen 2014
Skolereform. Ambitionerne i folkeskoleaftalen Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal mindske betydningen.
Invitation til skolebestyrelserne
Folkeskolereformen - generel information
Informationsaften om folkeskolereform og skolebestyrelsesvalg Allingåbro Børneby.
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
FOLKESKOLEREFORMEN Ellekærskolen.
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Tre klare nationale mål
Velkommen til forældre, foreningslivet og øvrige interessenter Aftenens program i overskrifter: Velkomst ved skolens ledelse Bestyrelsens årsberetning.
Aftale om et fagligt løft af folkeskolereformen
Folkeskolereformen - et overblik. Et fagligt løft af folkeskolen Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal.
Folkeskolereform Version 1.0
Den ny Folkeskolereform. MÅL 1) Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2) Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Folkeskolereformen Esbjerg kommune
Velkommen - Informationsmøde om kommende skoleår.
Folkeskolereformen Malling Skole - så langt er vi nu 14. maj 2014.
Folkeskolereform på Vestre Skole 2014
Folkeskolereform 2014.
Reformen på Stavnsholtskolen. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de udnytter deres potentialer optimalt Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Velkommen til informationsaften om skolereformen den 12. juni 2014.
Folkeskolereform 1.August Overordnede mål for folkeskolen Folkeskolen skal udfordre alle elever så de bliver så dygtige som de kan. Folkeskolen.
Folkeskolereformen Lystrup Skole. Dagsorden Reformen generelt Skolehverdagen i børneperspektiv Skole-hjemsamarbejdet.
GØR EN GOD SKOLE BEDRE! 1.Folkeskolen skal udfordre alle, så de bliver så dygtige, de kan 2.Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i.
Informationsmøde 17. juni Forældre Skolereformen på Rønneskolen.
Læringsreform i Hillerød. Tre overordnede mål: 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan 2.Folkeskolen skal mindske betydningen.
Skolereform – Fourfeldtskolen 2014 Steffen Lawaetz
Folkeskolereform Politiske mål at udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan at mindske betydningen af social baggrund at øge elevernes trivsel.
FOLKESKOLEREFORM FELDBORG SKOLE JUNI TRE MÅL  FOLKESKOLEN SKAL UDFORDRE ALLE ELEVER, SÅ DE BLIVER SÅ DYGTIGE, DE KAN  FOLKESKOLEN SKAL MINDSKE.
SKOLE- REFORM En ny retning – en ny skolevej. De gode intentioner Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen.
Velkommen til Vestervangsskolen
Præsentationens transcript:

Hvor er vi nu? En levende skole – hele dagen Viden og ikke vaner Gensidig respekt Forlanger meget af andre, men mest af os selv

Forældreaften i oktober Hvor er vi nu? Juletræsfest Danmarksstafet Lektiecafé En levende skole – hele dagen Sjov på Kalbyris Moonlight Forældreaften i oktober Gam3

Forældreaften i oktober Hvor er vi på vej hen? Twitter Juletræsfest Danmarksstafet En levende skole – hele dagen Klub/ SFO 2? Moonlight Foreninger Sjov på Kalbyris Forældreaften i oktober Gam3 Lektiecafé

Hvor er vi nu? Overholder/ handler på aftaler Indgår i konstruktive dialoger Forlanger meget af andre, men mest af os selv Viser forståelse for andres synspunkter Lever op til og viser hinanden tillid Bringer eleverne i centrum og ikke i klemme

Hvor er vi på vej hen? Overholder/ Øget ambitions-niveau handler på aftaler Indgår i konstruktive dialoger Forlanger meget af andre, men mest af os selv Reform (hvad med hjemmene?) Lever op til og viser hinanden tillid Viser forståelse for andres synspunkter Bringer eleverne i centrum og ikke i klemme

Hvor er vi nu? CUD-model/ Faglighed på Kalbyris Hatties fem største Viden og ikke vaner Indsats-områder Evalueringsplan/ dokumentation

Hvor er vi på vej hen? CUD-model/ Faglighed i S Hatties fem største Faglighed i S Kompetence-løft af personalet Viden og ikke vaner Ny Nordisk Skole Faglighed på Kalbyris Inklusion og understøttende foranstaltninger Indsats-områder Evalueringsplan/ dokumentation Fokus på og viden om læring

Hvor er vi nu? Skole-hjem-samarbejde SSP APV Gensidig respekt AKT Elevråd, børnemøder En pæn skole – et godt miljø Undervisningsmiljø-undersøgelse, målsætningssamtaler

? Hvor er vi på vej hen? Skole-hjem-samarbejde SSP APV Gensidig respekt AKT Elevråd, børnemøder En pæn skole – et godt miljø Undervisningsmiljø-undersøgelse, målsætningssamtaler

Skolereform – et lovforslag i høringsfasen At gøre en god skole bedre At give folkeskolen et fagligt løft

Skolereform – et lovforslag i høringsfasen Udfordringer: Niveauet i læsning og matematik er ikke højt nok. De faglig svage/stærke elevers potentiale udvikles ikke nok. Udskolingen klæder ikke eleverne tilstrækkeligt på til at vælge ungdomsuddannelse.

Skolereform – et lovforslag i høringsfasen Overordnede mål: Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater. Tilliden til og trivslen i folkeskolen skal styrkes blandt andet gennem respekt for professionel viden og praksis.

Skolereform – et lovforslag i høringsfasen Indsatsområder: En længere og mere varieret skoledag med mere og bedre undervisning. Et kompetenceløft af lærere, pædagoger og skoleledere. Få klare mål og regelforenklinger

Skolereform – et lovforslag i høringsfasen Skolen indgår i samarbejde/partnerskaber med: Det lokale kultur-, idræts- og foreningsliv Kunst- og kulturskoler Kommunale musik- og ungdomsskoler

Skolereform – et lovforslag i høringsfasen En længere og mere varieret skoledag: Øget undervisningstid (flere fagopdelte timer og understøttende undervisning) 0.-3. kl.: 30 timer/uge i gennemsnit (1200) 4.-6. kl.: 33 timer/uge i gennemsnit (1320) 7.-9. kl.: 35 timer/uge i gennemsnit (1400) Pauser indgår i den samlede undervisningstid. OBS! Alt er minimumstimetal.

Skolereform – et lovforslag i høringsfasen Valgfag, der kan tilbydes i 7.-9. kl.: Tysk Fransk Spansk Medier Billedkunst Fotolære Filmkundskab Drama Musik Håndværk og design Madkundskab Almindelige indvandrersprog Arbejdskendskab Eleverne på 7.-9. klassetrin skal vælge mindst et valgfag. Der kan dispenseres for andre valgfag.

Skolereform – et lovforslag i høringsfasen Eleverne skal på sigt kunne det samme i 8. klasse, som de kan i 9. klasse i dag. Hele skoledagen er undervisning. På alle klassetrin skal der indgå motion og bevægelse i et omfang svarende til 45 min./dag. Det er obligatorisk og tilbyde lektiehjælp og faglig fordybelse. Tiden skal målrettes både de fagligt svage og stærke elever og skal placeres inden for undervisningstiden i ydertimerne om eftermiddagen. Svarende til 2 timer/uge i 0.-3. kl. (kan ikke erstatte åbningstid i fritidstilbud). Svarende til 3 timer/uge i 4.-6. kl. Svarende til 2 timer/uge i 7.-9. kl.

Hvordan kommer vi i gang på Kalbyrisskolen? Masterplan Forældrenes/elevernes deltagelse

Hvordan kommer vi i gang på Kalbyrisskolen? Ledelsen som tovholder - Kim: Lektiehjælp En levende skole – hele dagen Samarbejde mellem lærere/pædagoger Øget fokus på faglighed i førskole/0. kl. SFO’ens organisering

Hvordan kommer vi i gang på Kalbyrisskolen? Ledelsen som tovholder - Morten: Ny Nordisk Skole Inklusion og understøttende foranstaltninger Samarbejde med UU Mindske betydningen af social baggrund

Hvordan kommer vi i gang på Kalbyrisskolen? Ledelsen som tovholder - Thomas: Indsatsområder Evalueringsplan Undervisningsdifferentiering Bevægelse og motion Refleksion (sammenhæng mellem teori og praksis)

Hvordan kommer vi i gang på Kalbyrisskolen? Ledelsen som tovholder - Lars: Skolens profil Øget fokus på fælles mål Linjer og valgfag (herunder innovation og entreprenørskab) Skolens samlede faglige kompetencer Timefordelingsplan Øget ambitionsniveau Arbejdstid (Lov 409)

Hvordan kommer vi i gang på Kalbyrisskolen? Forældrenes deltagelse: Gode idéer? Hvad er relevant for jer? Hvem byder ind hvor?