– hvordan får vi de ansatte med?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kompetencebalancen FLASKEHALSE EFTERSPØRGSEL UDBUDMARGINALISERING.
Advertisements

Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Mor På Vej •Fokus på faglige og sociale kompetencer.
Lablæring Uddannelsesforum 2011 Projekt i Sosuuddannelsen
MEDIEKULTUR OG SKOLEKULTUR
Børns udvikling – et fokus på børn og sprog
VEJLEDNING… … til brug af præsentationen:
De erhvervsrettede uddannelsesinstitutioner skal fremover i langt højere grad end i dag bidrage til, at voksne med kort uddannelses-baggrund øger deres.
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
Grundlæggende IT, niveau G
Landsorganisationen i Danmark Kompetenceudvikling til tiden K onference 5 oktober 2011 Målrettet kompetenceudvikling af arbejdsstyrken – forudsætninger.
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
MODERNE MEDIER – et 6 ugers kursus for lærere august-oktober 2012 Foto fra rapporten: Digitale medier i folkeskolen.
Gruppe - Hvidovre. Information og kommunikation Formålet er at fremme informationen og kommunikationen mellem de to institutioner og gøre børnene og de.
Vurdering af basale færdighed, FVU og IKV i AMU
Skolereform august 2014………………
Gov 2.0 Fra portaler til borgernes lommer
It og medier Folkeskolens formål Elevens alsidige personlige udvikling dansk, historie, sprog … matematik, natur og teknik … idræt, sløjd, billedkundskab,
Nemt på nettet at understøtte og øge borgernes brug af NemID og digitale selvbetjeningsløsninger med udgangspunkt i den fælles offentlige digitaliseringsstrategi.
Tillid Temadag for AMIR
Medialisering og organisationsudvikling Taarnby,
Administrationsseminar, den 27. april 2010 Administrationsseminar Tirsdag, den 27. april 2010.
IT i undervisningen.
Viden der virker Inge Steen Mikkelsen 21.nov. 08 Er der brug for en offentlig VEU-indsats? NCK-konference.
Befolkningens it-parathed Kilde: Danmarks Statistik De 16 til 89-åriges internetbrug. Har aldrig prøvet og vil ikke kunne Har sjældent.
It i folkeskolen SkoleIntra-træf 2011
UDDANNELSER I UDVIKLING – side 1 Skolebiblioteket som læringscenter Rikke Schultz
KULTUR FOR ALLE. Hovedbudskaber I: ”Ikke brug for flere kulturinstitutioner!”
Highlights fra Københavns Bibliotekers digitale strategi Den 4
Digitalt Landsmøde, Vejle 4. oktober 2012 Hvordan hjælper vi borgerne med digital kommunikation? -Ann Sophie Storm, Faglig koordinator,
Det Offentlige IT- kompetencebevis DO-IT. Baggrund for projektet Leve op til borgernes krav og forventning om digitale serviceydelser Imødegå en marginalisering.
Hvad kan borgerne på sundhed.dk?
Ny regering, nye tider – dag 1
- ”JPCK den 2. ”bølge” efter Skole-It”
Oplæg til LO Torsdag den 30. august 2007 Bedre vejledning og rådgivning.
Vicedirektør Søren Reeberg Nielsen
Søg om støtte til et mere sikkert og rummeligt arbejde for alle Danielle Caspersen og Lærke Frøslev Bella Center, 15. april 2015.
”Blog som læringsplatform”
Øget behov for kompetenceudvikling - og hvordan kan AMU spille ind.
FVU årsmøde 2015 – hvad virker Erik Markvad 3F Regionskonsulent Arbejdsmarkedet og uddannelse Hvem er jeg Vores udfordring Gode eksempler LKV Hvad rykker.
Landsorganisationen i Danmark Bedre erhvervsuddannelser til unge og voksne Ejner K. Holst LO sekretær.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Beskæftigelsesreformen - uddannelse til arbejdsløse v/Uddannelsespolitisk konsulent Claus Eskesen.
Evaluering i Rådgivningen resultater samt tiltag.
How to: Vælg slide layout 1.Højreklik på slide 2.Vælg ”Layout” 3.Vælg slide i flyout Indsæt billede Template uden billede 1.Klik på ikon, ”Indsæt billede.
Nye veje i uddannelses- og beskæftigelsessituationen i Østdanmark Temamøde 9. december 2011 Nye veje i uddannelses- og beskæftigelsessituationen i Østdanmark.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
EKsamen på Horsens Gymnasium 2017
Den virksomhedsrettede integrationsindsats
’Flere unge skal tage en erhvervsuddannelse’
Hvem er vi?.
Velkommen til undervisning af arbejdsmiljøgrupper
Tre lags arkitektur.
Offentligt Samarbejde – Open Source
It i folkeskolens matematikundervisning
Skole-reform Skolesamarbejdet Motion og bevægelse.
Rollebeskrivelser i Synergi
AMU-kursus, VUC og FVU - Forberedende Voksen Undervisning
Træneruddannelsen Trænerrollen bliver mere kompleks og krævende, efterhånden som spillet udvikler sig, og kvalitetstænkning spiller en stor rolle i dagens.
Mere digital litteraturforsyning
Danskernes digitale bibliotek
OK18 Det kommunale og regionale forlig
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Arbejdsmarkedets efterspørgsel efter digitale kompetencer
Projekt: Koncept til formidling
Danskernes digitale bibliotek
”Trepartsaftalens betydning for skolerne og efteruddannelsesudvalgene”
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Velfærdsteknologisk netværksmøde
INTRODUKTION TIL SKOLELEDERE
Præsentationens transcript:

– hvordan får vi de ansatte med? Digitaliseringsreisen – hvordan får vi de ansatte med? v/Claus Eskesen, 3F og Christine Bernt Henriksen, DI

Danske resultater fra PIAAC 2013 Digitaliseringsreisen – hvordan får vi de ansatte med? Danske resultater fra PIAAC 2013 16,1 pct. af voksne danskere har mindre gode læse- og skrivefærdigheder. Det svarer til 583.000 personer. Internationalt placerer Danmark sig således klart under OECD-gennemsnittet. 14,6 pct. af voksne danskere har mindre gode regnefærdigheder. Det svarer til 531.000 personer. Internationalt ligger det danske gennemsnit klart højere end den gennemsnitlige score for de andre deltagende lande. 28,4 pct. af voksne danskere er mindre gode til at bruge en computer til at løse hverdagsopgaver. Det svarer til 1.032.000 mennesker. Internationalt placerer Danmark sig i et stort midterfelt hvad angår it-kompetencer.

Trepartsaftale Digitaliseringsreisen – hvordan får vi de ansatte med? Styrkelse af basale færdigheder Stærke basale færdigheder er fundamentet for løbende at kunne tilegne sig ny vi-den og opkvalificering. PIAAC-undersøgelsen (OECD) fra 2013 viser, at mange voksne danskere har utilstrækkelige basale færdigheder i forhold til læsning, skriv-ning, regning og problemløsning med it. Dette skaber udfordringer i et samfund, hvor de opgaver, der skal løses på arbejdspladserne, har en stigende grad af kompleksitet, og der stilles øgede krav til blandt andet skriftlighed og digitale færdigheder. VEU skal således fremadrettet i langt højere grad end i dag understøtte, at der sker et markant løft af de basale færdigheder i arbejdsstyrken. Regeringen og arbejdsmarkedets parter er derfor enige om, at: 6. Det eksisterende tilbud for Forberedende Voksenundervisning (FVU) udvides med fagene FVU-digital og FVU-engelsk, der udbydes som virksomhedsrettede forløb og målrettes ansatte, der har behov for styrkede basale færdigheder inden for it og engelsk i relation til deres jobfunktion.

Digitaliseringsreisen – hvordan får vi de ansatte med?

Digitaliseringsreisen – hvordan får vi de ansatte med? FVU-digital Dette fag skal styrke deltagernes basale færdigheder med anvendelsen af digitale værktøjer, medier og ressourcer i løsningen af de praktiske opgaver, der er forbundet med de konkrete jobrelaterede opgaver inden for den pågældende branche. Desuden skal undervisningen bidrage til at udvikle deltagerens digitale dømmekraft som reflekteret bruger af forskellige digitale værktøjer, herunder også digital dannelse og kendskab til grundlæggende it-sikkerhed. Der afsættes ca. 60 mio. kr. til indsatsen.

Digitaliseringsreisen – hvordan får vi de ansatte med? FVU Digitalt - formål Faget FVU-digital udbydes alene som virksomhedsrettede forløb og er målrettet deltagere, som har behov for at styrke deres basale færdigheder i digital opgaveløsning indenfor deres jobfunktion. Faget har således et praksisnært fokus. Undervisningen i FVU-digital skal bidrage med kendskab til og erfaring med at anvende digitale løsninger på arbejdsmarkedet og hermed skabe en forståelse for digitale løsningers indflydelse på arbejdslivet med transferværdi til fremtidige job, uddannelse, privat- og samfundsliv. FVU-digital har til formål at styrke deltagernes muligheder for at udvikle og automatisere deres basale digitale færdigheder i virksomheden med henblik på at betjene sig af digitale løsninger som nyttige værktøjer i deres job samt at få mod på at tilegne sig nye digitale færdigheder.

Digitaliseringsreisen – hvordan får vi de ansatte med?   Trin 1 Trin 2 Trin 3 Grundlæggende viden om digitale værktøjer opnå at være fortrolig med relevante enheder og digitale værktøjer håndtere forskelligartede programmer med pegeredskab og tastatur udvikle arbejdet med relevante enheder og digitale værktøjer med henblik på optimeret betjening automatisere og effektivisere arbejdet med relevante enheder og digitale værktøjer Organisering, strukturering og håndtering af data lagre og hente data fra lokale samt eksterne/centrale lagringsmedier downloade apps opsamle, indtaste, redigere og bruge data i relevante funktioner i databaser eller i digitale produktioner automatisere færdigheder indenfor opsamling, søgning og håndtering af data i relevante databaser eller digitaliserede produktioner

Digitaliseringsreisen – hvordan får vi de ansatte med? Informationssøgning foretage simpel informationssøgning finde og anvende instruktionsvideoer kvalificere informationssøgningen ved kendskab til søgeteknikker/strategier   finde og anvende instruktionsvideoer målrette og effektivisere informationssøgning Digital kommunikation modtage og besvare e-mails og andre digitale beskeder på relevante digitale enheder håndtere mails sikkert, herunder uønskede mails kommunikere via virksomhedens digitale kommunikationsmedier eller -platforme kende og anvende relevante offentlige, digitale selvbetjeningsløsninger vedhæfte filer samt åbne vedhæftninger i e-mail på relevante digitale enheder betjene delt kalendersystem foretage søgninger og filtrering af mails avancere brugen af e-mailkommunikation med udnyttelse af relevante faciliteter i e-mailklienten. samarbejde digitalt med andre

Digitaliseringsreisen – hvordan får vi de ansatte med? Kompensatorisk it anvende relevante kompenserende værktøjer Sikkerhed, privatliv og persondata danne og håndtere adgangskoder kende til basal it-sikkerhed kende til de væsentligste krav til behandling af persondata finde og orientere sig i virksomhedens it-sikkerhedspolitik   finde og orientere sig i de lovgivningsmæssige krav til behandling af persondata forholde sig til virksomhedens it-sikkerhedspolitik i forhold til egne arbejdsområder efterleve de lovgivningsmæssige krav til behandling af persondata

Kurset er kun for ansatte Kursus har ingen deltagerbetaling Virksomheden får 4.300 d.kr. pr uge i lønkompensation (SVU) Staten betaler skolerne for driften af undervisningen

Tak for opmærksomheden