Danske Handicaporganisationer

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
LEAN Akademy.
Advertisements

1 Trekant-drama i et UM perspektiv – en sammenligning af ’The Change Triangle’ og formuleringer i UMs ’Generelle principper’
Sundhedsaftalen fra ord til handling
Økonomien i det boligsociale arbejde Bo Andersen Konsulent Boligsocial Funktion.
Velkommen til - Infomøde for projektstillere til Operation Dagsværk
Forandringsteori for Venindenetværket2013
Fundraising Jakob Ugelvig Christiansen
Tværregional konference 30. april 2014 Opgaveflytning i almen praksis – projekt fra Region Sjælland.
3.Marts Dorthe Wendt Den danske UNESCO-delegation
Plan 2015 Vision: Y`s Men International Region Danmark er i 2015 en bevægelse, som lokalt, nationalt, internationalt og organisatorisk er klar til at engagere.
Profilskole og styrket social indsats i Høje Gladsaxe skoles skoledistrikt og i Værebro Gladsaxe kommune deltager i Socialministeriets projekt Styrket.
Danske Handicaporganisationer Handicapbevægelsens paraplyorganisation siden 1934.
Velkommen til Projekt Frivillig Infomøde og workshop d. 23. maj 2013 Maj 2013 | Projekt Frivillig | Foreninger i Aarhus Kommune.
Søg støtte til projekter… København, 8. februar 2008.
Dagens program En workshop – hvor alle har mulighed for at byde ind. Oplæg i plenum Små summespørgsmål Opsamling i plenum Hvilke vanskeligheder har vi,
Højskoleforeningen, Vartov 1. april 2014 Jakob Clausager Jensen Konsulent for internationale aktiviteter Efterskoleforeningen.
Tematisk NGO evaluering -folkelig deltagelse og demokratisk udvikling Dansk støtte til civilsamfundet i udviklingslande kanaliseret gennem danske NGOer.
Kvalitet (Excellence) Effekt, merværdi (Impact )
Grundkursus for frivillige i DH Politisk indflydelse.
Evaluering af dagtilbud Oplæg til DLO’s konference København 25. april 2007 Anne Kjær Olsen og Pia Vinther Dyrby konsulenter på Danmarks Evalueringsinstitut.
CBS Bibliotek …flere fremtider, én strategi René Steffensen Statsgruppens temadag 20. november 2006.
Dansk kvalitetsmodel på det sociale område.
Landsbyggefonden – nye krav og procedurer
Lokale grønne partnerskaber
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
BPU Karen Il Wol Knudsen, beskæftigelsespolitisk konsulent Februar 2009 Kursusdag 1 for DH’s repræsentanter i LBR og RBR.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Oplæg til LO Torsdag den 30. august 2007 Bedre vejledning og rådgivning.
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
Kom godt i gang med dit EU- projekt. Step 1: Lav en projektskitse Step 2: Undersøg støttemulighederne Step 3: Læs program-dokumenterne +tidl. støttede.
Frivilligmesse FrivilligtSocialtArbejde Lov om social service § 18. Kommunalbestyrelsen skal samarbejde med frivillige organisationer § 18. Kommunalbestyrelsen.
Informationsmøde om erhvervsstøtte Den Europæiske Socialfond Cheffondskonsulent Annette Keller Region Syddanmark Lindø, den 28. april 2010.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Erhvervs- og uddannelsesvejledning i et regionalt perspektiv, 12. november 2014 ”Beskæftigelsesreformen” v/Fg.
Den Danske Maritime Fond Carsten Melchiors Sekretariatschef 28. april
RTI’s innovationsindsats Et innovationskonsortium er: Et samarbejde mellem mindst 2 virksomheder, en forskningsinstitution og en almennyttig rådgivningspart.
Kontanthjælpsreformen - jobparate kontanthjælpsmodtagere Oplæg den 5. december.
Det forpligtende fællesskab – inklusion i efterskolen Om inklusionstilbud og – tilskud pr. februar 2014 v. Konsulent Ole Bjerring Inklusionstilbud.
Evaluering i Rådgivningen resultater samt tiltag.
Velkommen til - Infomøde for projektstillere til Operation Dagsværk 14. januar 2016.
Oplæg om DUKH DH - Sønderborg 9. marts Dagens program:  Kort præsentation  Orientering om DUKH  Retssikkerhed  Hvad kan DUKH – opgaver  Henvendelse.
Tilskud til fremme af grøn teknologi April 2013 Michael Rasmussen.
Tilskud til partnerskaber Informationsmøde 19. september 2016 Renato Ezban Energistyrelsen.
Genbrug til Syd – Årsmøde 2016
Tilskud til ansattes efteruddannelse i Europa
Medlemsmøde om puljereform
Nye retningslinjer for Handicappuljen
Review af Genbrug til Syd
Modul 2.1 – Go’dag til Cura og Fælles Sprog III
DHF´s formål Stærke medlemsbaserede organisationer af mennesker med handicap, hvor kvindelige såvel som mandlige medlemmer har en reel mulighed for deltagelse.
GTS Årsmøde 2017.
GTS årsmøde 2017 Thomas Spanner
Investering i efterværn
Velkommen til - Infomøde for projektstillere til Operation Dagsværk
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Velkommen til: Seminar for medarbejdere der gennemfører Realkompetencevurderinger (RKV) Torsdag den 6. november 2014.
Hvem er jeg 1980 Flyttede til Vordingborg
Danske Handicaporganisationer
Styrk foreningen Ledelse og udvikling – opgrader foreningen.
Ned med tvang – op med forebyggelse
Dialogspørgsmål ifm. nyt opgaveudvalg om sundhed
Fundraising i Propa Inspiration til en fremtid med flere indtægter til projekter og aktiviteter I udgaven af Propa Nyt vil.
[klik og indsæt kommunenavn]
Status for branchenetværk
§ 18-teamet Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling
Formål: at skabe varige, positive forandringer i levevilkår, deltagelse og inklusion for mennesker med handicap   Organisationerne: Hovedparten af.
Identifikationsrejse Forundersøgelsesrejse
A tool for the assessment of strengths and weaknesses in NGOs
Danske Handicaporganisationer
Præsentationens transcript:

Danske Handicaporganisationer Handicapbevægelsens paraplyorganisation siden 1934

Nye retningslinjer for Handicappuljen Trådte i kraft 2. oktober 2018 Bruges sammen med nye ansøgningsformater Ansøgningsfrist: Under 500.000 kr.: løbende frist Over 500.000 kr.: 2-3 årlige ansøgningsfrister (næste: 1. februar 2019) Behandlingstid: Op til 4/8/14 uger alt efter beløbsstørrelse (under 500.000 kr./500.000 kr. til 5 mio. kr./over 5 mio. kr.)

Samme formål Formålet med Handicappuljen er at understøtte de danske handicaporganisationers samarbejde med partnere i det Globale Syd med henblik på at styrke organiseringen inden for handicapbevægelsen og derigennem bidrage til at skabe varige, positive forandringer i levevilkår, deltagelse og inklusion for personer med handicap.

Hvad er nyt? Samlet dokument: retningslinjer og gode råd Indledende kapitler med gode råd: Kom godt fra start 1. Om Handicappuljen 2. Det gode udviklingsprojekt Ordforklaring og indeks bagerst

Hvad er nyt? Kom godt fra start Introduktion til retningslinjerne Hvorfor engagere sig internationalt Rådgivning i DH Ansøgningsfrister og krav Nyttige værktøjer

Hvad er nyt? Om Handicappuljen Formål og baggrund for puljen Samarbejde Fattigdomsbekæmpelse og rettighedsbaseret udvikling FN’s Handicapkonvention FN’s Verdensmål Danmarks udviklingspolitik

Hvad er nyt? FN’s Verdensmål Leave No One Behind Fire tværgående mål: 1, 10, 16 & 17

Hvad er nyt? Det gode udviklingsprojekt Udviklingstrekanten + Folkelig forankring Omkostnings -effektivitet Bæredygtighed Dokumentation af resultater og læring Indsatsens målgruppe Oplysning

Hvad er nyt? Der kan søges om støtte til indsatser i flere lande Alle lande opført på OECD’s liste over DAC-lande – både lavindkomstlande samt mellemindkomstlande

Hvad er nyt? Nye støttemuligheder A1: Partneridentifikation B4: Samfinansiering af udviklingsprojekt

Hvad er nyt? A1: Partneridentifikation Giver mulighed for: at mødes med en eller flere potentielle partnere i Syd og undersøge muligheden for at etablere et fremtidigt partnerskab og projektsamarbejde i et nyt land eller med en ny organisation

Hvad er nyt? Samfinansiering af udviklingsprojekter Giver mulighed for: at få støtte til internationalt udviklingsarbejde blandt donorer, der kræver egenfinansering – for eksempel EU at samarbejde med organisationer uden for handicapbevægelsen, hvor hver organisation bidrager med midler til det samlede projekt

Hvad er nyt? Nye beløbsgrænser Højere beløbsgrænse for løbende ansøgningsfrist (nu 500.000 kr.) Højere beløbsgrænse for store projekter (nu 18 mio. kr.)

Støttemuligheder Fra idé til projekt, som støtter udviklingen af nye partnerskaber og projekter Udviklingsprojekter, som støtter det egentlige internationale udviklingsarbejde Supplerede indsatser, som fokuserer på forskellige typer af kapacitetsopbygning, der kan komplementere eksisterende udviklingsprojekter og partnerskaber.

Støttemuligheder Muligheder for danske medlemmer C1: Læring og udvikling I kortere perioder kan en frivillig udsendes med henblik på gensidig læring, sparing og handicappolitisk arbejde Som led i at engagere flere og nye frivillige i projektarbejdet og forankre det internationale arbejde bedre i den danske organisation, kan I søge om støtte til, at en ny frivillig eller anden relevant person fra den danske organisation kan deltage i et projektbesøg sammen med en mere erfaren frivillig eller konsulent for på den måde at få en god indføring i projektet og forståelse for konteksten i Syd

Støttemuligheder Muligheder for danske medlemmer C2: Kursus og netværksaktivitet Enkeltstående kurser eller kursusforløb giver mulighed for at opbygge udviklingsrelevante færdigheder hos udvalgte personer Internationale netværksaktiviteter giver udvalgte personer mulighed for at deltage i internationale topmøder, konferencer og erfaringsudvekslingsseminarer, som har en relevant handicappolitisk eller fattigdomsbekæmpende dagsorden

Vurderingskriterier Vurderingskriterierne relaterer sig til fire områder: Partnerskabet Indsatsen Relevansen Bæredygtigheden Ikke alle typer af indsatser bliver vurderet i forhold til alle fire områder Selve vurderingskriterierne står beskrevet under hver støttemulighed

Vurderingskriterier Alle ansøgninger skal leve op til alle vurderingskriterierne Vurderingen afstemmes i forhold til ansøgningens størrelse, organisationens erfaring og kapacitet samt konteksten Skøn over regel krav og vurderingskriterier er bevidst bredt formuleret for at kunne give fleksibilitet i vurderingen af ansøgninger større risikovillighed i et nyt innovativt tiltag end i noget velkendt større krav til mere erfarne organisationer end til organisationer, der er nyere på udviklingsområdet, selvom beløbsrammen er den samme

Betingelser for støtte Foruden at leve op til Handicappuljens formål og kravene under hver støttemulighed, skal alle ansøgninger leve op til to grundlæggende betingelser: Ansøgerorganisationen skal være en dansk handicaporganisation eller en dansk organisation, associeret med handicapbevægelsen i Danmark og skal have kapaciteten til at gennemføre den ansøgte indsats. Ansøgningen skal udarbejdes i partnerskab mellem en eller flere danske handicaporganisationer og en eller flere ligesindede partnere i det Globale Syd.

Vil du vide mere? Find mere information på www.international.handicap.dk Hiv fat i en rådgiver efter oplægget - og brug rådgiveren i ansøgningsfasen og når indsatsen skal implementeres Skriv dig op til DH’s internationale nyhedsbrev, Internationalt Nyt fra DH, der udkommer en gang om måneden