Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

DHF´s formål Stærke medlemsbaserede organisationer af mennesker med handicap, hvor kvindelige såvel som mandlige medlemmer har en reel mulighed for deltagelse.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "DHF´s formål Stærke medlemsbaserede organisationer af mennesker med handicap, hvor kvindelige såvel som mandlige medlemmer har en reel mulighed for deltagelse."— Præsentationens transcript:

1 DHF´s formål Stærke medlemsbaserede organisationer af mennesker med handicap, hvor kvindelige såvel som mandlige medlemmer har en reel mulighed for deltagelse og indflydelse. DHF ser demokrati og gennemsigtighed internt i organisationen som en forudsætning for organisatorisk udvikling og for bæredygtighed på sigt.

2 Typiske problemer i partnerskabet
Forskellige forventninger Uklare aftaler om kompetance, information og krav Overtrædelse af aftaler Forskellige værdier: demokrati, gennemsigtighed, nepotisme, medlemsindflydelse osv. Overholdelse af værdier gælder kun for sydpartnerne

3 Ulige forhold Vi er ikke i lige forhold – derfor skal det ikke vare evigt, Vi har pengene, vi kan stille kravene, vi kan stoppe partnerskabet. Et levevilkår vi må leve med, ved at være bevidste om det og ikke foregøgle noget andet. Lave klare og gode aftaler

4 Vi har ikke (kun) lykkelige partnerskaber i DHF, hvad gør vi?
Klare udvælgelsesprincipper Klare aftaler om kompetancer og information Respekt for partners udviklingsstrategier og for deres beslutninger Ret og pligt til at fortælle DHF´s holdninger Besked om partnerskabets længde fra start Kontinuerlig dialog

5 Kulturimperialisme eller solidaritet?
De nødvendige konflikter DHF står ved vores holdninger Solidaritet med medlemmer Solidaritet med organisationen Pippi Langstrømpe: Man skal være vældig flink, hvis man er stærk.

6 Faser i Latin Amerika programmet
Indledende Fase – 3 år (0 – 3. år) Partnerskabet Nye partnere – lære hinanden at kende, organisationsanalyser, første dialog vedr. partnerskab, demokrati og gennemsigtighed. Udviklingstrekanten Organisationsudvikling og muligvis strategiske serviceydelser Forventede Outcomes Øget organisatorisk kapacitet Forbedret koordinering

7 Indledende fase Fokus på:
Elementær administration som f.eks. regnskab, arkiv, arbejdsbeskriveler m.m. Elementær organisationsudvikling såsom vedtægter, lovligt valgte bestyrelser, legal status, Træning af lokale og nationale ledere i personlig udvikling, organisation, projektformulering og ledelse. Styrkelse af forholdet til det enkelte medlem, evt. med elementer af strategiske serviceydelser. Øge medlemsantal og geografisk spredning. Analyser af kontekst og overblik over overordnet organisationsbillede. Koordinering med resten af handicapbevægelsen.

8 Første fase 4 år (4. – 7. år) Partnerskab
Fortsættelse af dialog om værdier, især demokrati og gennemsigtighed. Udviklingstrekant Strategiske serviceydelser og organisationsopbygning og de første aktiviteter med rettighedsarbejde. Forventede Outcomes Første konturer af et ændret organisationsbillede Styrkede organisationer Øget kapacitet til rettighedsarbejde. Fokus på: Etablering af funktionsdygtige kontorer med administration og projektpersonale Støtte til lokalafdelinger Pålidelige medlemsregistre Gennemsigtige regnskabssystemer det er muligt at revidere Udarbejdelse af strategiske planer Koordinering med resten af handicapbevægelsen

9 Anden fase 4 år (8. – 11. år) Partnerskab
Fælles forståelse af værdier som gennemsigtighed og demokrati Der udarbejdes første exit strategi Udviklingstrekanten Der arbejdes med alle tre sider i udviklingstrekanten, nu mere fokus på politisk rettighedsarbejde end strategiske serviceydelser Forventede Outcomes Handicapbevægelsen er vel koordineret Konsoliderede handicaporganisationer Lokalafdelinger er styrket og øget repræsentativitet De første konkrete resultater af rettighedsarbejdet i form af forbedringer af levevilkårene for MMH. Fokus på: Avanceret organisationsudvikling i form af kommunikationsstrategier, strategi for bæredygtighed, udvalgsarbejde og monitorering. Evaluering af strategiske planer og reformulering af nye Støtte til at lokalafdelingerne er bæredygtige (organisatorisk og økonomisk) og at de har kapacitet til lokalt rettighedsarbejde. Øge diversiteten af finansieringskilder heriblandt det private erhvervsliv Udarbejdelse af alternative rapporter til handicapkonventionen.

10 Tredie fase 4 år (12. – 15. år) Partnerskab Exit strategi
Udviklingstrekant Fokus på rettighedsarbejde støttet af organisationsudvikling. Forventede Outcomes Konkrete resultater af rettighedsarbejdet i form af forbedrede levevilkår for MMH. Stærke organisationer, organisatorisk og økonomisk bæredygtige, som repræsenterer deres respektive gruppe af MMH i forhold til alder, køn og geografisk dækning. Handicapbevægelsen er vel koordineret og udfører fælles rettighedsarbejde. Fokus på: Konkrete resultater af rettighedsarbejdet som forbedrer levevilkårene for MMH Udarbejdelse af alternative rapporter til handicapkonventionen. Monitorering af leveforhold for MMH Økonomisk bæredygtighed for hovedsædet og lokalafdelingerne.

11 En eventuel afsluttende fase - 2 år
Partnerskab: Afdækning af hvordan partnerskabet kan fortsætte efter ophør af projektfællesskab. Udviklingstrekant: Politisk rettighedsarbejde Fokus på: Områder det halter med at opnå, især idenfor rettighedsarbejde.

12 Veje til den ideelle organisation
Behov for et planlægningsværktøj For at gøre organisationsudviklingen mere planlagt og systematisk DHF har ikke fundet en organisations analyse instrument, som vi synes passer til medlemsorganisationer og som er deltagerstyrede – derfor egen instrument.

13 Veje til den ideelle organisation
Vi ønsker Fælles sprog mellem DHF´s samarbejdspartnere incl. DHF om hvad vi ønsker at opnå i partnerskabet. Fælles sprog mellem partnerne om hvordan vi ser den ideelle organisation. Et instrument der hjælper os til at planlægge organisationsudviklingen hos den enkelte partner Et instrument til at evaluere fremskridt i vores arbejde.

14 Udgangspunkt i de tre cirkler
To be To do To relate


Download ppt "DHF´s formål Stærke medlemsbaserede organisationer af mennesker med handicap, hvor kvindelige såvel som mandlige medlemmer har en reel mulighed for deltagelse."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google