Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Dialogspørgsmål ifm. nyt opgaveudvalg om sundhed

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Dialogspørgsmål ifm. nyt opgaveudvalg om sundhed"— Præsentationens transcript:

1 Dialogspørgsmål ifm. nyt opgaveudvalg om sundhed

2 Hvad skal opgaveudvalget bidrage med?
Overordnet er et kommende opgaveudvalg rådgivende og forberedende for fagudvalg/Byråd . Opgaveudvalget har derfor til opgave er at udarbejde input til endelig politisk beslutning. Leverancen kan imidlertid variere fra idé-/strategikatalog, over anbefalinger til en egentlig politik (og mange forskellige variationer herimellem), hvorfor klarhed omkring, hvilken leverance/produkt der ønskes, er nødvendigt. Hvilken type produkt skal opgaveudvalget levere? OBS ift. kobling til sundhedspolitikken!!!

3 Opgaveudvalgets politiske forankring
Det kommende opgaveudvalg vedr. sundhed forventes at have et bredt tværgående fokus på sundhed, hvorfor opgaveudvalgets politiske forankring skal drøftes. Hvilke politiske udvalg har berøring med et kommende opgaveudvalgs arbejde med sundhed? Ved hvilke(t) udvalg/Byråd skal et tværgående opgaveudvalg vedr. sundhed fordelagtigt forankres?

4 Politikere i opgaveudvalget
Efter drøftelser af opgaveudvalgets politiske forankring drøftes det, hvilke politikere, der bør være medlem af det kommende opgaveudvalg. De udpegede politikere er desuden medvirkende i administrationens udarbejdelse af opgaveudvalgets kommissorium. Hvilke politikere bør indtræde i det kommende opgaveudvalg, samt medvirke i udarbejdelsen af kommissoriet?

5 Kvalifikationer og kompetencer ved øvrige medlemmer af opgaveudvalget
Til opgaveudvalgene skal der, foruden Byrådspolitikere, udpeges borgere, eksperter m.v., der forventes at kunne kvalificere opgaveudvalgets arbejde. Hvilke kvalifikationer og kompetencer disse skal besidde, bestemmes politisk, hvorfor ønsker til kvalifikationer og kompetencer skal drøftes. Kvalifikationer og kompetencer skal i denne forbindelse forstås bredt som erfaring, viden og perspektiver. Der kan også peges på særlige interessenter, som bør involveres, men som ikke nødvendigvis er medlem af udvalget. Disse kan fx involveres igennem opgaveudvalgets arbejde v. workshops, undersøgelser eller lignende. Hvilke særlige kvalifikationer og kompetencer er relevante i opgaveudvalget vedr. sundhed? Er der særlige interessenter, udenfor opgaveudvalget, der bør involveres? Eksempelvis kunne der efterspørges en borger, der har erfaringer med at drive virksomhed i Assens Kommune; en borger der fortrinsvist handler lokalt; og en person med særlig viden om indkøbsmønstre/præferencer, hvis opgaveudvalgets opgave omhandlede detailhandlen i Assens Kommune.

6 Løbende orientering vedr. opgaveudvalgets fremdrift
Opgaveudvalgets arbejdsform vil blive nærmere beskrevet i kommissoriet. Der kan imidlertid være særlige ønsker til løbende orientering af det samlede Byråd/fagudvalg m.v., som indskrives i det kommende kommissorium. Er der særlige ønsker vedr. løbende orientering om opgaveudvalgets arbejde og fremdrift?


Download ppt "Dialogspørgsmål ifm. nyt opgaveudvalg om sundhed"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google