Formål og rammebetingelser

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Ungepakke.
Advertisements

NUVÆRENDE PRAKSIS PÅ UCV: - Anvendelse af almindelige vejledningsmetoder. - Sporadisk intensiveret vejledning (iværksat på baggrund af akut behov). -
HOP-IN (Hands On Production – Innovation New Ideas)
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
AT TRÆDE I DE BEDSTE FODSPOR – FRA PRODUKTIONSSKOLE TIL ERHVERVSUDDANNELSE Under programmet ”Bedre overgang til og fastholdelse i erhvervsuddannelserne”
Garantiskolekonference 2013
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
Velkommen til - Infomøde for projektstillere til Operation Dagsværk
Uddannelsesvejledningen i 9. klasse
’Afklaring om valg af erhvervsuddannelse via frivillig brobygning’
At udforske sin egen praksis
Uddannelsesvejledning i 10.klasse Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland UU-vejleder Brian Nybo (10.B, 10.C + drenge i 10.D) Tina Krogsdal (10.A,
Tanker om portfolie Den 21/10 Af Krea-gruppe. Program Kort om portfolie Fordele ved portfolie og SUS generelt I et uddannelsesmæssigt perspektiv Etiske.
- Overgangsfrekvenser
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Hvad er uddannelsesparathed, og hvordan kan man vurdere paratheden?
FORÆLDREMØDE 9. ÅRGANG AUGUST 2014
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Orienteringsaften på Byhøjskolen 24. januar 2012
FORÆLDREMØDE 8. ÅRGANG AUGUST Vejledning 8. årgang Præsentation Vejledningslov Uddannelsesparathedsvurdering Uddannelsesplan – minuddannelse.net.
Forældremøde Sortedamskolen 2014/15. UU København Serviceinstitution under Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune Vi vejleder unge i København.
Forældremøde Sortedamskolen 2013/14
Nye veje i overbygningen Udgangspunkt i elevernes læringsmål og læringsstrategier Undervisningen tilrettelægges fleksibelt på tværs af klasser og årgange.
Skolestruktur på dagsordenen Direktør for SFI, formand for Rejseholdet og Skolerådet Jørgen Søndergaard.
EGU opgaver i et Jobcenter Hvordan ser arbejdet ud set fra den placering.
Forældremøde 8. klasse Orientering om Vejledning & UEA-undervisning.
Søren Kierkegaard 2. Eksistentialisme.
Velkommen 9. klasses forældre Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland UU-vejleder Janne Matthiassen Tlf:
FORÆLDREMØDE 10. ÅRGANG AUGUST Vejledning 10. årgang Præsentation Vejledningslov Uddannelsesparathedsvurdering Uddannelsesplan – minuddannelse.net.
Vejledning og undervisning UUV har som forsøg undervist i 6 moduler udviklet til Uddannelse og Job. I alt 46 lektioner, heraf fire lektioner som forlagt.
SPS Ny procedure for opmærksomhed og ansøgning. Problemstillingen er –Forskel på rettigheder i kommunalt regi og i ungdomsuddannelserne –Derfor er der.
Vesterbrogade 6D. 4, 1780 København V. | uudanmark.dk| | CVR: Er vejledningssystemet gearet til de store reformer og fremtidens.
Vesterbrogade 6D. 4, 1780 København V. | uudanmark.dk| | CVR: Hvor står vejledningen i dag?
Delprøver, eksamensforsøg i fagene matematik og oldtidskundskab, 2012/2013 Borupgaard og Ørestad Gymnasium. Andreas Lange, Oldtidskundskab, Borupgaard.
Integreret vejledning i efterskolen Vingsted, september 2013 Lars Mouritzen (SKALs Efterskole)
Vesterbrogade 6D. 4, 1780 København V. | uudanmark.dk| | CVR: Ledelse i en ramme af støj, paradokser og potentialitet.
Velkommen til - Infomøde for projektstillere til Operation Dagsværk 14. januar 2016.
Uddannelsesvejledningen i 8. klasse Brøndbyvester Skole Ved UU-vejleder Henrik Brøsti Jørgensen.
UU Danmarks perspektiver på anbefalingerne
De syv fortællinger - hvad var det, vi ville, og hvad gjorde vi?
Når A + B giver et langt større C
Vejledning i samspil Evaluering og dokumentation, 2011: Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen
Konference om unges motivation, robusthed og forskellen i ”ungesyn”
UNIVERSITY OF COPENHAGEN
Uddannelses- og erhvervsvejledning i lyset af store reformer på folkeskole-, erhvervsuddannelses- og gymnasieområdet Vejledning og overgange, UCC 10.
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
At gøre karriere.
Udarbejdet af UU Randers
Om unges motivation, robusthed og forskellen i 'ungesyn'
Bilag 4 Unge og mentorroller.
PROGRAM mandag den Kl.9:30-10:00
Forældremøde Ung i Svendborg.
Indhold Forberedende grunduddannelse (FGU)
Forældremøde UU Faaborg-Midtfyn.
Velkommen til - Infomøde for projektstillere til Operation Dagsværk
Hvordan etableres baseline for den nye kommunale ungeindsats?
Ny fra MBUL Hanne Woller Kontor for Voksenuddannelse og overgange
Forældremøde.
LO’s udspil ”Bedre overgange fra grundskole til ungdomsuddannelse”
Forældremøde.
Dialogmøde Engelsk B, HTX – vejledende opgavesæt
Nyt fra ministeriet Billeddias
Studievalgsportfolio
UDVEKSLING projekter ang. studievalgsportfolio
Velkommen til: Temamøde
§ 18-teamet Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling
Æresrelaterede konflikter: Viden og værktøjer
Nationale puljeprojekter efter Servicetjekket Status pr
Ambition: Flere skal vælge og gennemføre en erhvervsuddannelse.
Forældremøde 2019/2020 Specialtilbud.
Præsentationens transcript:

Formål og rammebetingelser Bekendtgørelse om uddannelsesparathedsvurdering, uddannelsesplaner og procedurer ved valg af ungdomsuddannelse Aftaletekst om styrkede gymnasiale uddannelser Puljens formålsbestemmelse [Praksis!] Tolke bekendtgørelsernes bogstav og intention, omsættes i og møde praksis Vesterbrogade 6D. 4, 1780 København V. | uudanmark.dk| uudk@uudanmark.dk | CVR: 32 91 78 01

Grafisk oversigt over intentionerne Vesterbrogade 6D. 4, 1780 København V. | uudanmark.dk| uudk@uudanmark.dk | CVR: 32 91 78 01

omsat til et simpelt redskab. Vesterbrogade 6D. 4, 1780 København V. | uudanmark.dk| uudk@uudanmark.dk | CVR: 32 91 78 01

Formål for alle projekter ”Studievalgsportfolioen skal med udgangspunkt i disse aktiviteter afspejle elevens refleksioner over egne uddannelsesønsker på baggrund af selvindsigt samt viden og erfaringer med den/de ønskede uddannelser. Arbejdet med studievalgsportfolio skal bidrage til at skabe sammenhæng for eleven i de forskellige udskolings- og brobygningsaktiviteter, som indgår i udskolingen. Det er derfor afgørende, at eleverne reelt oplever den sammenhæng og vil have udbytte af at arbejde med studievalgsportfolio som led i udskolingen og overgangen til ungdomsuddannelse.” Diskrepansen mellem på den ene side hensigten med og det vejledende materiale om studievalgsportfolioen og afrapporteringsskemaet på ministeriets hjemmeside er åbenbar. Opgaven for projekterne: at ‘løse’ dette paradoks Vesterbrogade 6D. 4, 1780 København V. | uudanmark.dk| uudk@uudanmark.dk | CVR: 32 91 78 01

Erfaring fra praksis De unge mener, at spørgsmålene er svære Spørger: ”Hvorfor skal jeg svare på det?” Ikke alle forstår spørgeskemaet Nogle elever skriver meget, andre meget lidt. De fåmælte elever har brug for noget andet Nogle gange er indholdet ret overfladisk. De unge tør måske ikke åbne sig helt, da portfolioen også er et officielt dokument, som skal sendes til ungdomsuddannelserne … med respekt for den erfaring vi har fra praksis. (Fra UU Brønderslev) Vesterbrogade 6D. 4, 1780 København V. | uudanmark.dk| uudk@uudanmark.dk | CVR: 32 91 78 01

- I spændet mellem policy og praksis Fremtidig perspektiv - I spændet mellem policy og praksis Opsamling af projektresultater fra alle puljeprojekter Erfaringer og resultater løftet til generiske outputs - > formidles bredt Udarbejdelse af forslag til tilretning af spørgsmål i afrapporteringsskemaet Udarbejdelse af policynotat til UVM ”Unge på sporet” arbejder med at balancere bekendtgørelsernes krav (format og metode) med hensigterne. Men har desforuden et formål udover sig selv. Projektet har som endelig målsætning at forsøge at kvalificere den gældende ramme for studievalsgportfolioen. Vesterbrogade 6D. 4, 1780 København V. | uudanmark.dk| uudk@uudanmark.dk | CVR: 32 91 78 01