Modeller for fælles uddannelseskøb og kommunikationsveje

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Vidensopsamling om langtidsledighed Hovedstaden & Sjælland 17. april 2013 Niels Kristoffersen, mploy 1.
Advertisements

Understøtning af jobcentrenes matchning af ledige borgere og virksomheder 1.
SPOT på dansk v/ Uddannelsesleder Helle Rasmussen Sundhed og Omsorg – Aarhus Kommune.
Matchningsprojektet Resultater og anbefalinger Den 20. november 2013.
24. November 2014 Ved Arbejdsmarkedschef Torben Bahn Petersen.
”Nye veje til at motivere og aktivere de unge på arbejds- markedet”
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Målet for virksomhedsindsatsen 2014 v/ Beskæftigelsesregionen Roskilde, 24. september 2013.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Erfaringer med klinisk enhed og visitation til rehabiliteringsteam Tirsdag den 22. oktober 2013.
ERFARINGER MED AT STØTTE DET TVÆRSEKTORIELLE SAMARBEJDE MELLEM DANSKE KOMMUNER OG POLITI Oplæg NFBO 22 – 25 maj 2016 Birgitte Roth Hansen, specialkonsulent.
Emner: Store barrierer og lille erhvervsevne hvordan håndterer vi de situationer? Personlig assistance og fleksjob Hjælpemidler. LAB/SEL. - ligheder.
Måske for bredt? UURS konference 2016 EGU vejleder Søren Krabbe UU Roskilde/Lejre.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Netværksmøde for Teamledere aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Onsdag den 10. december 2014.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Netværksmøde for Teamledere aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Onsdag den 10. september 2014.
Plancher til møde om Akutpakken og Akutjob Palle Christiansen – Regionsdirektør Beskæftigelsesregion Midtjylland.
NETVÆRKSMØDE 19. MAJ 2016 BRITT JENSEN. FÆLLES SAMTALERNE ”3 DELTAGERE OG 3 VINDERE”
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Matchningsprojektet - læringstemaer.
Det regionale Beskæftigelsesråd Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Velkommen til netværksmøde om virksomhedsindsatsen.
Arbejdsprøvning Afklaring eller udvikling Oplæg i Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Marts 2012.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Netværksmøde v/ Fuldmægtig Kristina Vestergaard Nielsen og Specialkonsulent Anne Louise Hertz, BRHS.
HOVEDSTADENS REKRUTTERINGSSERVICE. MÅL Visionen for Hovedstadens Rekrutteringsservice (HRS) er at sikre, at virksomheder med opgaver på de store bygge-
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats Indsatsen består af Ekspertrådgivning og inspiration Forskningsprojekt på de regionale arbejdspladser.
Den langtidsledige skal til roret En individuel og jobrettet indsats for langtidsledige Oplæg på temadag i Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland.
Koncept for åbent værksted, materialebank og kompetence- pakke Tilbud om kursus for ledere i virksomheder om deres rolle i medarbejdernes uddannelse og.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Brug for alle – elementerne i indsatsen v/ kontorchef Marianne Sumborg.
Brug for alle - Økonomi, ansøgning og evaluering.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Velkommen til fælles temadag om opfølgning på akutindsatsen og det fremtidige samarbejde d. 28. august 2013.
Udfold talenterne! - og vind ekstra ressourcer Et dialogværktøj til ledelsesgruppen.
Tema 2 Rekrutteringssituation i Østdanmark
- Inspiration til ledere i jobcentret
Paradokser og Dilemmaer
Præsentation af metodehåndbog for virksomhedsservice
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
Den virksomhedsrettede integrationsindsats
Landsdækkende virksomhedskampagne
Arbejdsmiljørundering /tjeklister
Bilag 1. Forandringsteori for projekt FVU fra A til Z
JOBFIRST Seminar om virksomhedsrettet indsats 30. marts 2016
JobFirst Seminar om samarbejdet med borgere i JobFirst 11. maj 2016
Tværfagligt samarbejde om udsatte unge
En forenklet beskæftigelsesindsats
SFI’s forskning i handicap og beskæftigelse
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Netværksmøder - voksenlærlingeordningen
Aktivitet/Kerneelement Resultater (kort sigt) Resultater (lang sigt)
- Fælles forståelse af kerneopgaven
Bilag 1a: Organisering Jobcenteret Regionen
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
RAR Sydjyllands indsatsområder Status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven Koordinationsforum Sydjylland – august 2018.
RAR Fyns indsatsområder Status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven Koordinationsforum Fyn – august 2018.
Fælles teamledernetværk
Boostcamp for unge med autisme – erfaringer og refleksioner
Modeller for fælles uddannelseskøb og kommunikationsveje
Tids- og procesplan 8.okt 15: Drøftelse på Lederforum i forhold til modeller og proces Nedsættelse af arbejdsgruppe, der skal udfolde modeller 29.okt.
Status for branchenetværk
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
BAI skolekonference 13. november 2018 Titeldias
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Mere ansvar til a-kasser Informationsmøde
En forenklet beskæftigelsesindsats
Udvikling af centralbiblioteket
Elevtrivsel Gymnasier og VUC'er 2018
Katrine Kanneworff, Seniorrådgiver Dansk Flygtningehjælp
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Kvalificeret arbejdskraft: Udmøntningsplan for Jobparate ledige
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
for sociale tilbud på psykiatri- og misbrugsområdet 13. maj 2019
Velkommen til halvårsmøder i MED maj 2019
Værktøj 7: Det gode personalemøde og arbejdspladskulturen
Præsentation af fælles proces myndighed og Familiehus
Økonomisk Bæredygtighed
Præsentationens transcript:

Modeller for fælles uddannelseskøb og kommunikationsveje Arbejdsmarkedskontor Øst Modeller for fælles uddannelseskøb og kommunikationsveje Jacob Løbner, AMK-Øst 27/9 - Hotel Niels Juel P r æ s e n t a t i o n s t i t e l

Disposition Hvorfor er der behov for opkvalificering af ledige og fælles kursuskøb? Modeller for kursuskøb på landsplan Hvilke modeller for fælles kursuskøb arbejder vi med? Præsentationstitel

Hvorfor fælles kursuskøb? Præsentationstitel

Mangel og ledige der har brug for flere kompetencer Figur: Ledige i arbejdskraftreserven i Region Sjælland (mere end 12 ugers ledighed) Flere brancher har stor mangel på arbejdskraft. Stadig 5.000 jobparate dagpengemodtagere! Derfor har mange fokus på – og forventninger til - at opkvalificering er et greb, vi bruger meget mere for at sikre mere arbejdskraft til mangelområderne For at løfte opgaven ressource- og jobeffektivt forudsættes vellykkede samarbejder: Over kommunegrænser Og med involvering af organisationer og institutioner Kilde: Jobindsats.dk Præsentationstitel

VEU – ikke det samme som cola! Hvad er det? Hvad kan det? Hvad koster det? Hvornår er det relevant for ledige? Præsentationstitel

Ufaglærte: største behov - mindste interesse for VEU VEU vender den ”tunge ende nedad” Få opkvalificering på dagordenen i samtalen – særligt for ufaglærte Præsentationstitel Kilde: Analyse af individer og virksomheders brug af voksen- og efteruddannelse, Epinion (pdf)

Modeller på landsplan VEU-indsatsen er landsdækkende! Præsentationstitel

To modeller Proaktive: igangsætter indsats inden for de områder RAR har udvalgt. Målgruppen er ledige der har brug for jobrettet opkvalificering. Reaktive: håndterer henvendelser fra uddannelsesinst. og virksomheder. Målgruppen er både beskæftigede og ledige, der har brug for jobrettet opkvalificering. Præsentationstitel

Modeller i Rekrutteringsfællesskaber Præsentationstitel

Principielt er kerneopgaven i jobcentrene den samme for samarbejder om fælles køb af opkvalificering, uanset om de er forankret i: Rekrutteringsfællesskaberne Samarbejder der tjener enkelte projekter Jobcentersamarbejder ift. regionale eller mere lokale behov Branchenetværk Mens konteksten alligevel har betydning for, hvilke modeller, systemer og arbejdsgange, der er mest hensigtsmæssige for at lykkes med opgaven Præsentationstitel

Branchenetværksmodel for fælles kursuskøb Drøftelse og beslutning Identifikation af behov AMK Øst fremlægger data om paradoks- og mangelproblematikker og drøfter behov, muligheder og målgrupper i branchenetværket Ca. 15 uger før forløbsstart Ca. 8 uger før forløbsstart Udkast til proces og målgruppe Understøttelse af proces Ca. 4-7 uger før forløbsstart 1 2 3 4 AMK Øst udarbejder et forslag til proces, herunder kriterier for screening af ledige til forløbet samt evt. understøttende materialer som fx samtaleguides Branchenetværket drøfter udkast til proces og materialer og træffer beslutning om igangsættelse af fælles kursuskøb AMK Øst bidrager til at sikre, at jobcentre og evt. a-kasser bidrager med det aftalte antal ledige samt deltager i eventuelle informationsmøder Ca. 16 uger før forløbsstart Erfarings- opsamling Efter forløbet 5 AMK Øst samler op på erfaringer med de afprøvede modeller for fælles kursuskøb og følger op på de ledige hhv. 3 og 6 måneder efter afsluttet forløb Præsentationstitel

Screeningsforløb mhp. job eller mere uddannelse Eksempel 1: Rengøring Screeningsforløb mhp. job eller mere uddannelse 1 2 3 Udsøgning af ledige Telefonkontakt til ledige Tilmeldings- procedure 6a Job, løntilskud ell. praktik 4 5 For-forløb 5 dages forløb AMU på TEC Fælles screeningssamtale 6b Mere opkvalificering 6c Jobmål revideres Præsentationstitel

Eksempel 2: Køkken-Kantine 6 ugers faglig opkvalificering med danskundervisning 1 2 3 4 Udsøgning af ledige Finde virksomheder til for-forløb Telefonkontakt til ledige Informationsmøde 5 6 7 8 9 For-forløb Off. virksomheder ”træningsbane” Tilmeldings- procedure Kursusstart 6 uger inkl. dansk på hotel- rest.skolen Evaluering og opfølgning Kursisterne i job Præsentationstitel

Kvalitetssikring af CV’er Processtøtte fra AMK-Øst Præsentationstitel

Hvordan løfter JC? I organisering og ledelse Sikre at viden og information bliver omsat til drift og tilbud til ledige I samtalerne løbende At få opkvalificering på dagordenen i samtalen At spotte og motivere de ledige, for hvem opkvalificering er vejen til mere varig beskæftigelse opkvalificering eller ”omskoling” til brancheskift (ud mod mangelområder) I udsøgninger Udsøge ledige, der søger job hvor der ikke helt er et match på kompetencerne – endnu Have fokus på at Jobnet-CV’er er retvisende og fyldestgørende, så de rigtige ledige kan udsøges til match eller opkvalificering JC: Kan organisere og arbejde forskelligt –fx tovholdere eller indpiskere. Præsentationstitel

Præsentationstitel

Siden sidst… Fælles kursusoverblik (lange jobrettede forløb for ledige) – der også distribueres via rekrutteringssamarbejderne (https://rar-bm.dk/media/7916/kursusoverblik-sept-18.pdf) Bruger JRS kommunikationskanaler ved kursuskøb fra branchenetværk Koordination på strategisk niveau - Tæt dialog om valg af fremtidige indsatsområder. Undgå konkurrence! Præsentationstitel

Spørgsmål til borddrøftelser Hvordan foretrækker I at indgå i de fælles kursusforløb? Hvilke typer af fælles kursusforløb foretrækker I? Drøftelser ved bordene og efterfølgende præsentation af jeres forslag til løsninger i plenum Præsentationstitel