Hygiejne 3.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
”Omkring en tredjedel af al verdens mad bliver produceret direkte til skraldespanden”.
Advertisements

Dansk fødevaresikkerhed i verdensklasse?
OEE Når man arbejder med OEE målinger ser man på den enkelte maskines effektivitet og laver dernæst en analyse, så man let og overskueligt kan se hvad.
Egenkontrol.
BLODETS Ph-værdi.
Oksekød kan vi ikke spise længere - Kogalskab!. Kyllinger kan vi ikke spise længere - Fugleinfluenza!
”Spis mindre kød. Produktion af kød er en af de landbrugsvarer, der udleder mest CO2. Oksekød mest, dernæst svinekød og så fjerkræ”. Kilde:
Gå-hjem-møde om hygiejnestandarder
GMP og HACCP i restauranter
Forslag til Gårdbestyrelsen
HACCP Comenius Skoleudviklingsprojekt
Arbejdsmiljøcertificering
Produktion og Logistik
Energiledelse Energiledelse betyder, at virksomheden gennemfører en systematisk, løbende indsats for at bruge energien bedre og derigennem øge virksomhedens.
DDS Dokumenteret Drikkevands Sikkerhed i Odense Kommune
Marianne Mollerup KBH Madhus
Slagterkurvens nordiske mad
Risikohåndtering af norovirus
Oksekød vi ikke spise længere - Kogalskab!. Kyllinger kan vi ikke spise længere - Fugleinfluenza!
24. Kvalitet i forsyningskæden
18. november 2014 Vedligeholdelse og højnelse af viden om hygiejne i fødevarevirksomheder Zanne Dittlau, Specialkonsulent, Dyrlæge, Fødevarestyrelsen.
Vidstrup Parallelvej 15, DK-9800 Hjørring
Specifikke krav til virksomheder Hvordan kommer I i gang ?
6.1. Nøglehullet – et sundere valg 6.2 Fødevaregrupper og variation Spis noget fra alle fødevaregrupper hver dag og varier de produkter du spiser inden.
Forholdsregler i grossist- og importled for norovius Tine Skriver HTSI HTSI er Danmarks næststørste erhvervsorganisation med mere end medlemsvirksomheder.
Implementering af krav i Hygiejneforordningen i DLG
1 COWI BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR 1 ARBEJDSMILJØLEDELSE OHSAS Seminar 1 Arbejdsmiljøledelse OHSAS
Arbejdsmiljøledelse – hvad er det? Oktober Formål Arbejde målrettet og systematisk på at sikre medarbejdernes sundhed, trivsel og arbejdsglæde.
Quality Management Systems
1 Definition: ”Teknisk bistand omfatter enhver form for bistand i forbindelse med reparation, udvikling, fremstilling, samling, prøvning, vedligeholdelse.
Hvilke krav stiller Foderhygiejneforordningen til din virksomhed. v
Hygiejne og torveregler Trekantens biavlskonference Gudrun Holm
Fødevarestyrelsen og Plantedirektoratet samarbejder om kontrollen
Introduktion til Webax version 2
Oksekød kan vi ikke spise længere -
Hvorfor er Foderhygiejneforordningen så vigtig? Gorm Lunn PLANTEDIREKTORATET.
Rengøring og desinfektion af fleksible endoskoper
System til kvalitetssikring af økologiske fødevarer
Seminar 6 – Arbejdsmiljøledelse
Green Network BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR Virksomhed med arbejdsmiljøcertifikat Alle virksomheder Arbejdsmiljøcertifikatet.
”At bygge et biogasanlæg – fra idé til virkelighed” – Torsdag den. 10.marts 2005 Hygiejniseringsregler i biogasanlæg Dorte Lau Baggesen Danmarks Fødevareforskning.
Datalogi - 1. modul - systemudvikling - LCK 1 Håndtering af systemudvikling! Efterår 2000 Datalogi LCK.
Miljøcertificering på IBOS
Hjemkundskab og IT. Den obligatoriske undervisning 1.EvalueringsprojektEvalueringsprojekt 2.TrinmålTrinmål 3.Undervisningsforløb  Kostlære - kostkompasset.
HVORDAN FÅR JEG MINE BØRN TIL AT SPISE SUNDT? -GIV DINE BØRN SUNDE KOSTVANER Kristoffer Schou Klinisk Diætist.
Tekniske hjælpemidler Bekendtgørelse Anvendelse af tekniske hjælpemidler § 1. Bekendtgørelsen omfatter: anvendelsen af tekniske hjælpemidler ved.
Overflader, Hygiejne, Miljø og Innovation Udvikling af bedst praksis rengørings-procedurer Torsten Slotsbjerg.
Mikroorganismer. Hvad er mikroorganismer Gær og skimmelsvampe Bakterier Virus.
Hvor kommer kulhydrat fra?
Seks veje til din sundhed
Forberedende kursus til produktionshygiejne.
Den gode, den onde og den grusomme
Root Cause Analysis.
Nordiska Vägtekniske Förbundet Helsinki august 2007
Sikring af kolonne 3-virksomheder
Hygiejne 4.
Af Katrine L. Eld – køkkenleder i SolsikkenÅby
Trin 1 i egenkontrol - Risikoanalyse
Mad og måltidspolitik (kostpolitik)
Hvor kommer kulhydrat fra?
heste Sarah Levring Møller.
Egenkontrol.
Oksekød vi ikke spise længere -
Hygiejne Fredag 13/
Ernæringsassistent, 1. skoleperiode elevudgave
AT ARBEJDE MED PORTFOLIE
MUNDTLIG FREMSTILLING
Hygiejne 2.
Præsentation af IT-sikkerhedsfunktionen
Dagens program Kahoot og opsamling fra sidste gang Bakterier/fun facts
Præsentationens transcript:

Hygiejne 3

Program Film om MO Egenkontrol Kritiske punkter og kritiske kontrolpunkter Film om egenkontrol Gruppe opgaver Egenkontrol, råvarer Film ”En farlig mundfuld” Opgave

Film Mikroorganismer

Egenkontrol

Egenkontrol Virksomheder, der arbejder med fødevarer skal have et godkendt egenkontrolprogram.

Egenkontrol Hvad er egenkontrol? Systematiske handlinger som virksomhederne udfører for at sikre, at fødevarelovgivningen overholdes. Kort sagt, er det rutiner som personalet udfører ved alle produktioner.

Egenkontrol Hvorfor udføres egenkontrol? For at sikre, at maden, der serveres eller sælges, ikke udgør en risiko for menneskers sundhed.

HACCP HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) Dette program blev i sin tid udviklet af NASA i USA med henblik på at producere mad uden sundhedsfare til astronauter. Siden er programmet blevet overført til fødevarevirksomheder

Kritiske punkter og kritiske kontrolpunkter

EK: Kritiske punkter Hvad er kritiske punkter? Steder hvor der er fare for formering af MO, der allerede er i maden. Steder hvor der er fare for at tilføre nye MO til maden. Steder hvor der kan ske fysisk eller kemisk forurening i maden

EK: Kritiske kontrolpunkter Et kritisk kontrolpunk, er et kritisk punkt, som man kan kontrollere

Opstart af egenkontrol

Opstart af egenkontrolprogram Gennemgå og vurdere de steder, der kan give problemer i fødevareproduktionen (Kritiske punkter) Udpege de steder i produktionen, hvor det er muligt at føre kontrol med de kritiske punkter (kritiske kontrolpunkter)

Opstart af egenkontrolprogram Fastlæg procedurer for overvågning af de kritiske kontrolpunkter. Dokumentation af de kritiske kontrolpunkter

Opstart af egenkontrolprogram Afgøre hvad der skal ske, hvis der opstår fejl. Revision. Virksomheden skal sørge for, at der sker en løbende udvikling og fornyelse af egenkontrollen

Hvor udføres egenkontrollen Råvarer Produktion Færdigvarer Vedligeholdelse Rengøring og desinfektion Personlig hygiejne

- Egenkontrol med Claus Meyer Film - Egenkontrol med Claus Meyer

Gruppeopgave Lav et oplæg om hygiejnen bag et af følgende emner: Emner Svinekød + oksekød Fjerkræ + æg Fisk + skaldyr Grøntsager + frugter Krydderier + krydderurter Korn + mel + gryn

Film - En farlig mundfuld