Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Forslag til Gårdbestyrelsen

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Forslag til Gårdbestyrelsen"— Præsentationens transcript:

1 Forslag til Gårdbestyrelsen

2 Indhold Baggrund for en gårdbestyrelse Deltagere Ansvarsfordeling
Dagsorden Out-Put Eksempler

3 Baggrund for en gårdbestyrelse
Gårdbestyrelsen kan være udpeget af landmanden selv med henblik på at udnytte kompetancer hos faglige folk for at forøge effektivitet og produktivitet Gårdbestyrelsen kan være udpeget af pengeinstitut som en sikkerhed for en handlings-/strategiplan for fornyet finansiering (redningsplan).

4 Baggrund - fortsat VIGTIGT at landmanden stiller krav til medlemmerne. Det er en større forsamling som koster mange penge! VIGTIGT at landmanden er indstillet på kritik og på at følge bestyrelsens forslag og anbefalinger. Ellers er der ingen grund til at bruge penge på en bestyrelse. Bestyrelsen er retningsvisende – IKKE retningskrævende.

5 Deltagere Deltagerne i bestyrelsen: MEN OVERVEJ ALTID:
Landmanden (formand) Pengeinstituttet Revisor Fagkonsulenter Evt. indbudt gæst (byggeri, investering etc.) MEN OVERVEJ ALTID: En udefrakommende (erhvervsperson) til at stille de ”dumme” spørgsmål

6 Ansvar - landmanden Formand for bestyrelsen
Ansvarlig for implementering og resultater Landmanden åbenhed, ærlighed og loyalitet er essentiel for bestyrelsens virke.

7 Ansvar - landmanden Landmanden fungerer som sekretær og tovholder.
Ansvarlig for landbrugsfaglige emner og back-up for bestyrelsen, herunder lovkrav for den pågældende bedrift. Fagkonsulenten den daglige kontakt med besætningsejeren og besætningen: Management/effektivitet Dag til dag sparring Vedlagt findes et par eksempler på bidrag fra fagkonsulenten for mellemlang og lang sigt

8 Ansvar - revisor Ansvarlig for økonomiske og finansielle emner og back-up for bestyrelsen, herunder økonomiske lovkrav for den pågældende bedrift. Revisoren er i løbende kontakt med besætningsejeren: finansiering indkøb moms etc.

9 Ansvar - bankkontakt Pengeinstituttet er omdrejningspunkt for driftens overlevelse. Bankrådgiveren bør have hjemmel fra baglandet til at træffe beslutninger ved mødet. Kontaktpersonen varetager pengeinstituttets interesser, og er ”sælger” i dette spil. MEN kontakten bør ligeså agere som sparringspartner.

10 Dagsorden - eksempel Velkomst
Gennemgang af referat fra sidste møde, ved fagkonsulenten Gennemgang af produktionskontrol ved fagkonsulenten Salg og produktion i forhold til forventning og budget Mulige indsatsområder Gennemgang af regnskab og finansiering, v. revisor Nyt om medarbejdere, v. Fagkonsulenten Strategi 2008, v. alle Hvor var sidst og hvor er vi i dag Kort sigt. Management, handlinger i stalden, personale etc. Mellemlang sigt. Målsætning for det kommende kvartal og indsatsområder. Hvortil behøves eksperthjælp. (Stald, mark etc.) Lang sigt. Investeringer og bedriftsudvikling Handlingsplan indtil næste møde. Hvem gør hvad og hvordan. OBS. HVERT ANDET MØDE STARTER MED STALDGENNEMGANG

11 Out-Put Referat fremsendes til bestyrelsen senest 3 arbejdsdage efter mødets afholdelse. Bestyrelsen er sammensat af sparringspartnere for landmanden. Hver enkel deltager er i løbende kontakt med producenten. Opsamling sker ved kommende møde.

12 Eksempel 1 Landmanden anvender gårdbestyrelsen som et netværk.
Ved eksempelvis nybyggeri mødes enkelte af deltagerne eventuelt oftere end kvartalvis. Gårdbestyrelsen afdækker og rådfører landmanden med den kommende strategi.

13 Eksempel 2 Landmanden er eventuelt nyetableret eller i økonomiske vanskeligheder Pengeinstitut ønsker klarhed over opstart for den nyetablerede. Pengeinstitut ønsker klar strategi for en redningsplan. Gårdbestyrelsen afdækker den kommende strategi. Konklusion: Gårdbestyrelsen fungerer som administrator og sparringspartner


Download ppt "Forslag til Gårdbestyrelsen"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google