Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Root Cause Analysis.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Root Cause Analysis."— Præsentationens transcript:

1 Root Cause Analysis

2 Hvorfor gennemføre ROOT CAUSE ANALYSIS: - En korrigerende handling kan ikke ske på baggrund af symptomhandling.  - Forhindrer gentagelse - Forebygger uheld og spild. - Øger kunde - og medarbejdertilfredshed. - En vigtig del af risikostyring. (ISO31000:2009; ISO9001:2015, mm

3 Den første reaktion på et problem er almindeligvis:
- Maskinnedbrud. - Menneskelig fejl. dvs. symptomer

4 En kort gennemgang: Terminologi
Korrektion: ”Quick fix”/straks eller umiddelbar handling Anvendes fortrinsvis ved afvigelser, der kan korrigeres ved, at man kan udføre følgende handlinger: Reparation Skrotte/bortskaffelse Dispensation Om-klassificering (anvende emnet til noget andet) Kræver en registrering med efterfølgende vurdering/analyse om der er tale om en trend. Kræver ikke en korrigerende handling!

5 En kort gennemgang: Terminologi
Korrigerende handling: En handling, der kræver en vurdering af afvigelsens karakter og efterfølgende en årsags-analyse (Root Cause) for endelig at udføre en korrigerende handling. Den korrigerende handling skal vurderes om den er effektiv. Formålet med korrigerende handlinger er at hindre gentagelse i modsætning til forebyggende handling. Udfordringen ligger i at sikre, at det ikke er symptomer, der er årsagen.

6 En kort gennemgang: Terminologi
Forebyggende handling: En handling, der kræver en vurdering af mulige risici, en årsags-analyse (Root Cause) og den forebyggende handling. Formålet er at forebygge en mulig risiko i at indtræffe. Udfordringen ligger i at sikre, at det ikke er symptomer, der kan være årsagen til risici.

7 En kort gennemgang: Terminologi
Metoder: De 7 gamle og 7 nye værktøjer: Bl.a. Ishikawa (Fiskeben) – Årsags-virkning 5 whys FMEA Histogrammer Field Force SPC 80/20 reglen = Pareto analyse Etc. - Og endelig: Sund fornuft/erfaring – og kvalitetsbevidsthed!


Download ppt "Root Cause Analysis."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google