Download præsentationen
Præsentation er lastning. Vent venligst
1
Hygiejne Fredag 13/9-2013
2
Program Egenkontrol Kritiske punkter og kritiske kontrolpunkter
Film om egenkontrol Gruppe opgaver Egenkontrol, råvarer
3
Egenkontrol
4
Egenkontrol Virksomheder, der arbejder med fødevarer skal have et godkendt egenkontrolprogram.
5
Egenkontrol Hvad er egenkontrol?
Systematiske handlinger som virksomhederne udfører for at sikre, at fødevarelovgivningen overholdes. Kort sagt, er det rutiner som personalet udfører ved alle produktioner.
6
Egenkontrol Hvorfor udføres egenkontrol?
For at sikre, at maden, der serveres eller sælges, ikke udgør en risiko for menneskers sundhed.
7
HACCP HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) Dette program blev i sin tid udviklet af NASA i USA med henblik på at producere mad uden sundhedsfare til astronauter. Siden er programmet blevet overført til fødevarevirksomheder
8
Kritiske punkter og kritiske kontrolpunkter
9
Kritiske punkter Hvad er kritiske punkter?
Steder hvor der er fare for formering af MO, der allerede er i maden. Steder hvor der er fare for at tilføre nye MO til maden. Steder hvor der kan ske fysisk eller kemisk forurening i maden
10
Kritiske kontrolpunkter
Et kritisk kontrolpunk, er et kritisk punkt, som man kan kontrollere
11
Opstart af egenkontrol
12
Opstart af egenkontrolprogram
Gennemgå og vurdere de steder, der kan give problemer i fødevareproduktionen (Kritiske punkter) Udpege de steder i produktionen, hvor det er muligt at føre kontrol med de kritiske punkter (kritiske kontrolpunkter) (Tegning)
13
Opstart af egenkontrolprogram
Fastlæg procedurer for overvågning af de kritiske kontrolpunkter. Dokumentation af de kritiske kontrolpunkter
14
Opstart af egenkontrolprogram
Afgøre hvad der skal ske, hvis der opstår fejl. Revision. Virksomheden skal sørge for, at der sker en løbende udvikling og fornyelse af egenkontrollen
15
Hvor udføres egenkontrollen
Råvarer Produktion Færdigvarer Vedligeholdelse Rengøring og desinfektion Personlig hygiejne
16
Egenkontrol med Claus Meyer
Film Egenkontrol med Claus Meyer
17
Gruppeopgave Lav et oplæg om hygiejnen bag et af følgende emner: Emner
Svinekød + oksekød Fjerkræ + æg Fisk + skaldyr Grøntsager + frugter Krydderier + krydderurter Korn + mel + gryn
Lignende præsentationer
© 2024 SlidePlayer.dk Inc.
All rights reserved.