Sundhedspraksis - At blive bevidst om transfer

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PPR og Samarbejdet om børn som mistrives
Advertisements

Forskning i og med praksis
Lablæring Uddannelsesforum 2011 Projekt i Sosuuddannelsen
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Lederudvikling.
Ledelsesakademiet, Erhvervsakademi Aarhus
Begrundelse for ændringer i uddannelsen
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
Brugerinddragelse i et uddannelsesperspektiv
Master titel: Gill Sans 40pt (ALL CAPS) Brug under titel til: Præsentation holders navn (Gill Sans 19pt) Afdelingsnavn (Gill Sans 15pt) KØBENHAVNS KOMMUNE.
Klasseledelse og cooperativ learning
Dansk med it © Duncker & Ruus DIT-systemet Dansk med it Generel præsentation for studerende Dorthe Duncker og Hanne Ruus Institut for Nordiske Studier.
Præsentation af teorien transfer
Innovation og diversitet - Venner eller fjender i design og implementering af uddannelsesforløb Ole Ravn Christensen Annie Aarup Jensen Paola Valero Institut.
Regional strategi og kompetenceudvikling
Inspiration til reformarbejdet
Videoundervisning i klinisk mikrobiologi
Akademiuddannelse i Ledelse Februar 2010
Hvilke lærere vil jeg have på mit lærerværelse i morgen ?
Oplæg til koordinerings- gruppen Transfer
Hvordan ser det ud i dag?.
TATIONpRÆSEN AARHUS UNIVERSITET ET FÆLLES PÆDAGOGISK GRUNDLAG: HVAD VIRKER? KONFERENCE OM HANDLINGSPLANER FOR ØGET GENNEMFØRELSE 11. DECEMBER 2013 PER.
1 Marianne Tewes, Hjertecentret Implementering af en klinisk retningslinje – effekt af et uddannelses- & træningsforløb for erfarne sygeplejersker Dokumentationskonference.
BrittL Lind Myrup, UKK, nefrologisk afdeling Sygeplejesymposiet 2010 Nefrologisk efteruddannelse – et regionalt samarbejde Hvordan ser vi et udbytte i.
Patientuddannelse - sundhedspædagogik i højsædet Udviklingschef Dorte Jeppesen og Underviser i sundhedspædagogik Helle Schnor.
Transfer Mellem efter/videreuddannelse og praksis.
Transfer sammenhæng mellem uddannelse og anvendelse 31. januar 2013 FSUS temadag for kliniske vejledere Bjarne Wahlgren.
Uddannelse af Akutsygeplejersker i Region Hovedstaden
- Et samarbejdsprojekt om praksislæring
Grænseløs læring Virtuelle valgfag. Hvem deltager? Undervisere og elever på valgfag i to uddannelser: Pædagogisk assistent (PAU) Social- og sundhedshjælper.
Sundhedspædagogisk tværfagligt samarbejde
RÅDGIVNINGS- OG KONSULENTOPGAVER I SKOLER OG DAGINSTITUTIONER KAREN WISTOFT, PH.D. POST DOC. DPU Konsulentfunktionen - pædagogiske kompetencer.
Transfer mellem uddannelse og arbejde Temadag om transfer Center for Strategi og Innovation 5. maj 201 Bjarne Wahlgren.
THE DANISH SCHOOL OF EDUCATION UNIVERSITY OF AARHUS * Voksenlæring og voksenpædagogisk kompetence 1 Voksne i videregående opplæring – tilrettelegging,
Læring i praksis Tirsdag den 22. maj 2012.
Kompetencerejsen netværksmøde den 17. august 2002.
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Fælles fagligt fundament ”nye briller i det pædagogiske arbejde
DPU – Aarhus Universitet
THE DANISH SCHOOL OF EDUCATION UNIVERSITY OF AARHUS * Voksenlæring og voksenpædagogisk kompetence 1 Hvad ved vi om voksnes læring? Stavanger, 5. Marts.
Læring mellem uddannelse og arbejdsliv Voksenpædagogisk Forums konference 2015 Transfer mellem uddannelse og arbejde 5. maj 2015 Bjarne Wahlgren.
Fra måske egnet til egnet Eud-Start Træningsbanen til en erhvervsuddannelse.
”Supervision og feedback” Skoletjenesten Den 10. september 2015.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Kompetenceudvikling for pædagogmedhjælpere FØR. Indledende samtaleguide - kursisten Indledende samtaleguide - lederen UNDER. Kursistportfolio og underviserportfolio.
Velkommen I bedes sætte jer i par ved siden af én I ikke kender i forvejen. Tak Marieke Brinck Efterskolernes Sundhedskonference den 14. maj
Indsæt nyt billede: Format: B25,4 x 19,05 cm Klik på billed-ikonet midt på slidet. Find dit nye billede, højreklik på billedet og placér det bagerst. Hvis.
Forskellen mellem objektiv og subjektiv – en Padlet-opgave
Lyst til at lære – Skabe lyst til at lære – Lyst til at lære fra os Velkomstbrevet TUP2011 Projekt Transfer i AMU.
Det 3. læringsrum O Det 3. læringsrum: Hvordan kan virkeligheden indgå i Fysioterapeutuddannelsen? O Hvad vil vi gerne undersøge? Hvilket læringspotentiale.
En jobrettet indsats for aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Netværksmøde på Sjælland 10. december 2014.
Kurser der virker Akademimøde 26. oktober Hjemmeopgaven: Hvad er det vi vil have ud af kurset TRANSFER.
VI VIL GENBRUGEVI VIL DELEVÆRKTØJER Undersøg, hvad der skal testes Planlæg og udfør testen Del indsigter fra den nye test Find ud af, om noget skal tilpasses.
OPLÆG TIL PRAKTIKVEJLEDERTRÆF SOSU NORD, EFTERÅR 2016.
…………Skal blive så dygtige som de kan
Stærkere kobling mellem skole og praktikvirksomhed
Hvordan motiverer vi de unge?
ZBC Medarbejder Jette Nielsen,
HL, Uddannelsesforbundet og Danske Erhvervsskoler og – Gymnasier har udarbejdet denne præsentation til brug på erhvervsskolerne. Præsentationen går igennem.
Kompetenceudvikling af pædagoger i skolen
Erfaringer og refleksioner fra opstart, implementering og vedligehold af simulatorenheden Learning lab. Jeanette W. Kirk, udviklingskonsulent og ph.d.
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
Undervisning i kommunikation - på Pædagogisk assistent uddannelsen
Bevægelse, læring og trivsel - TLY
Hvad lærte vi af projektet?
Praktik. Censorformand: Niels Tange Lokaler: Århus: D2.02 Kbh: K5.18
Læringstimer med kliniske sygeplejelærer i
Flipped Classroom i butiksøkonomi Kim Skaaning, Lektor
Præsentationens transcript:

Sundhedspraksis - At blive bevidst om transfer 30. April 2018 Sundhedspraksis - At blive bevidst om transfer

Åkirkeby Kommune, hjemmesygeplejerske Maj-Britt Fogelstrøm Fra: 1992-2018 Åkirkeby Kommune, hjemmesygeplejerske Bornholms Sosu- og sygeplejeskole, sygeplejelærer Bornholms erhvervsskole, kursuskonsulent Bornholms Hospital, projektleder Amager Hvidovre Hospital 1/11-17 Specialkonsulent Sygeplejerske, KBH Diplomuddannelse i Uddannelsesplanlægning og Voksenpædagogik, DPU Cand. Scient. Soc. Aalborg universitet

Undervisere: Maj-Britt Fogelstrøm og Ea Lund Sundhedspraksis - At blive bevidst om transfer Undervisere: Maj-Britt Fogelstrøm og Ea Lund Hvorfor transfer? Implementering af ny viden kræver kompetenceudvikling og kulturforandringer

Transfer i sundhedspraksis, faget: sundhedspædagogisk og kommunikation Vi ønskede svar på, om de studerende (Social og Sundhedshjælpere og -assistenter) oplevede transfer ud fra teoretisk viden fra undervisningen koblet med konkret opgave i praksis.

Kommunikations- og transfertræning Undervisning og øve redskaber (Maj-Britt Fogelstrøm) - Brugerinddragende personcenteret kommunikation Øvelse i praksis (12 studerende) Afprøve personcentreret kommunikation med egne borgere Analysere dialogen skriftligt i praksis (hent citater og beskriv) Sundhedspædagogisk og kommunikativ drøftelser (Maj-Britt Fogelstrøm) 4 uger senere - Undervisning i transfer-teorier (Ea Lund) Drøftelse, vurdere og evaluere transfer i forhold til tidligere opgave Skabe forståelse for begrebet transfer som pædagogisk begreb Gøre teori om transfer til en aktiv læringsproces

”Det var svært at anvende metoden, når man ikke havde prøvet det før” De studerendes udsagn ”Der er udfordringer i forhold til at anvende metoden på egne børn/ægtemænd ”Det var svært at anvende metoden, når man ikke havde prøvet det før”

De studerende anvendte metoden i praksis. 26 December, 2018 effekt De studerende anvendte metoden i praksis. Nogle afprøvede på familiemedlemmer og fik ekstra læring, at det kræver stor kommunikativ kunne, at forholde sig neutral i en professionel samtale med et familiemedlem. Betydning af afprøvning blev tydelig for de studerende. De studerende blev bevidste om, at de skal træne, arbejde for og konstruere deres egen nye forståelse for at skabe transfer til praksis.

De studerendes udsagn Forløbet var: ”Meget anvendelig til at få udsagn som man ellers ikke ville få” ”Lærerig i forhold til at ”man så gerne vil give et svar selv” ”Akavet pga. manglende erfaring med anvendelsen” ”Det blev let til et terapeutisk forløb – kræver øvelse at afgrænse”

26 December, 2018 læringspunkter De studerendes arbejde med teorien, hjemme eller i praksis, er ikke nødvendigvis ensbetydende med at de kobler teori og praksis på en hensigtsmæssig måde. Opfølgningen af praksisøvelse på et senere tidspunkt viste sig at have stor betydning for de studerendes forståelse af betingelserne for transfer. De studerende var ikke selv bevidste om, at de anvendte teorier og værktøjer i praksis – det var andre forhold, især kontakten til borgeren, som optog dem.

De studerendes udsagn Form for transfer blev ikke afklaret, men om der var transfer blev besvaret: Både ja og nej: ”Delvis brug af metode som lært i undervisningen. Ingen transfer, da virkeligheden er meget anderledes. Alligevel transfer, når vi ser det i bakspejlet.”

opmærksomhedspunkter 26 December, 2018 opmærksomhedspunkter De studerendes kobling til praksis kan forblive inden for en skolesammenhæng – uden egentlig relation til praksis. Opfølgning kan medvirke til øget transfer – og dermed indsigt i betingelserne for transfer af viden i praksis. Der skal mere træning og bearbejdning til før den studerende oplever at viden og redskaber kan anvendes i praksis.

Tak for din tid