Hvordan hjælper vi patienten gennem hospitalsindlæggelsen???

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Projekt: Fælles indsats på psykiatriområdet i Haderslev Kommune og Region Syddanmark.
Advertisements

Reagér på bivirkninger ved medicin - Og hjælp med at gøre medicin mere sikker for alle Lægemiddelstyrelsens nationale indsats over for plejepersonale
Klinisk forskning - i dag og i morgen Torben V Schroeder Overlæge, Karkirurgisk Klinik, Rigshospitalet og Professor, Institut for Klinisk Medicin, Københavns.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Vejledning af eleven 1.
Brugerinddragelse i sundhedsvæsenet HVAD SKAL VI MED ET BRUGERRÅD? Alexandra B. R. Jønsson Videnscenter for Brugerinddragelse i Sundhedsvæsenet.
STRATEGIEN FOR SOCIALT UDSATTE GRØNLÆNDERE Afsluttende konference Onsdag den 8. juni 2016.
1 Løsningsfokuseret tilgang Fremtidens mål Fortidens successer.
Skriv den gode tekst ”Det er ikke sin mor, man skriver til. Hvis læserens opmærksomhed ikke bliver fanget i de første fem linjer, når han aldrig den sjette.”
MARTS 2011 DET FÆLLES ANSVAR II Title slide EVALUERING AF DET FÆLLES ANSVAR II ERFARINGER OG PERSPEKTIVER.
Kan variation mindske ulighed i sundhed? Torben Mogensen Vicedirektør Amager og Hvidovre Hospital Kvalitetskonference 28. maj 2013.
Oplæg om Arbejdsglad Hvad gør os arbejdsglade?. Introduktion Yngre Læger har sat fokus på, hvad der giver medlemmerne en god arbejdsdag Medlemmerne har.
Rundt om stress Et dialogværktøj til hospitalspersonale Hvidovre Hospital Ledende lægesekretær Mie Kroll Udviklingskonsulent Pernille Scheuer.
1 v. Torben Svendsen //Aktivitetscentret Sundholm MENNESKET I FOKUS.
SÅRBARHED OG HANDLEKRAFT. Borgere og praktiserende lægers opfattelser af sociale forskelle i sygdom og sundhed” Temamøde om social ulighed Middelfart d.
Spieser på 16 øre Katalog version 1. Indhold Hvad fandt jeg ud af sidst (2011) Er der ændret på denne opfattelse Hvilke nye muligheder er der opstået.
Læring og it Spørgeteknik Pædagogisk IT-kørekort - Mentorforløb 1.
ADHD Forstyrrelse af aktivitet og opmærksomhed. Diagnostiske kriterier – Kernesymptomer Opmærksomhed Hyperaktivitet Impulsivitet.
Beskæftigelsesindsatsen Marie Hansen, direktør i Arbejdsmarkedsstyrelsen.
Konkrete erfaringer fra sygehus……….. Nils W Johannessen 13.nov.2008.
Ungdommens Folkemøde
Dagens menu: Behandlingspsykiatri At være elev i psykiatrien
En nordjysk investering – Vejle
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Præsentation Flakkebjerg Efterskole. Hvad er det for et sted?
Ordenes betydning Alkoholiker
Akutteamets målgruppe
Frivilligheden i Vordingborg
Hospitalsenheden VEST
Tema 4: Regulering af følelser Psykoedukation til patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse.
Danmarks største forening for slægtsforskere fejrer
Forberedelse til eksamen
Grundlæggende intensivsygepleje - Den nyansattes udfordring
Overvej din kommunikation
Misbrugsgruppe på sengeafsnit S1/32 i Psykiatrien Syd Baggrund og opstart Gruppen i praksis Udsagn Effekt, udfordringer og udvikling Spørgsmål Misbrugskonsulent.
Sammenhæng: Eleverne bliver ikke bedre til at skrive og arbejder ikke med deres fejl. Eleverne snyder: bruger oversættelsesmaskiner eller henter stile.
Oplæg til sygepl der skal udføre samtalen .
Afd. A Akut faglig fællesvisitation Claus Chr. Vinther
Refleksioner og drøftelser ved bordene
Katrine Schepelern Johansen Leder, seniorforsker, ph.d.
Skriv ansøgning 10 gode råd.
Interprofessionel Læring og Samarbejde
Hvor meget hjælper familier i dag?
Social ulighed i sundhed i Københavns Kommune
Sygeplejerske Kirsten Gotfredsen Masterclass på Demensområdet
9 gode råd til et styrket samarbejde med pårørende på hjerneskadeområdet
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Frivillige og ufrivilligt frivillige
Shared Care platformen Allan Nasser, Syddansk Sundhedsinnovation
FSAIO ‘s Efterårs Fagdag 6 Oktober 2017
Jobrettede samtaler På rådgiverniveau
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
Informationsmøde 23. april Særlige pladser
Det rette tilbud fra første kontakt.
Hvad er vigtigt for dig? Onsdag den 6. juni stiller sundhedsprofessionelle dette spørgsmål til patienter, beboere, klienter, brugere og borgere Den.
MUNDTLIG FREMSTILLING
Værdibaseret styring i Hjertecentret Sundhedsudvalgsmøde 20. juni 2017
Danmarks Vejlederforening
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Fundamentals of care – hvordan kommer man i gang?
Projekt supervision på sengeafdeling H1
Indhold - Religionssociologisk viden om børnefamilier
Introduktion til LUP Psykiatri 2018
INDHOLD I SAMTALEN - BASISINFO
Alberts historie Af forfatter Signe Rhode og illustrator Anja Løfkvist
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Introduktion til LUP Psykiatri 2018
Introduktion til LUP Psykiatri 2018
Ældre Sagens Distriktsdag, den
Helbredsprofilen.dk En hjemmeside som så mange andre. Det er Region Sjælland der står for den og missionen er at sikre god og forståelig information til.
Præsentationens transcript:

Hvordan hjælper vi patienten gennem hospitalsindlæggelsen??? Addiktiv Sygepleje Landskursus 2015

Hvor svært kan det være??? Erfaringer fra socialsygeplejerskeindsatsen Hvad kan vi gøre som samarbejdspartnere?? Addiktiv Sygepleje Landskursus 2015

Socialsygeplejerske indsatsen Målgruppen er: Socialt udsatte patienter fx med misbrug og hjemløshed og personalet, der skal pleje og behandle Opgaven er: At patienten kan modtage den tilbudte behandling

Klassikere

”…møde fastende i afdelingen mandag kl 7.30?”

”…du skal lige starte med at gå ned og få taget blodprøver….”

”…vi sender et brev med dine tider…” ” ”…vi sender et brev med dine tider…” ”..Hvis du er hjemløs, skal du oplyse en postadresse, som dine NemID-nøglekort kan sendes til i fremtiden.”…fra Københavns kommunes hjemmeside 

Du skal sørge for at få nok at spise og drikke derhjemme Derhjemme er det vigtigt at du tager den med ro… Der kommer en hjemmesygeplejerske hjem til dig

Social ulighed i kræftbehandling ” for alle større kræftsygdomme i Danmark øges overlevelses- sandsynligheden med patientens sociale position målt ved uddannelse og indkomst”. Dalton et al,Canuli 2008

Brugerinddragelse ”Den måde, man i hospitalsvæsenet tænker patientinddragelse, passer ind i et system baseret på effektivitet, og det system er primært til gavn for de ressourcestærke patienter,” siger Randi Bligaard Formand Sygeplejeetisk Råd. Sygeplejersken nr. 12 19. oktober 2015 ”Sygeplejersker og andre sundhedspersoner tror typisk, at de kan aflæse den patient, de sidder over for. Derfor synes det måske ikke umiddelbart nødvendigt at spørge særlig grundigt ind til, hvad patienten forestiller sig, har læst, tænker, føler og mener om sin egen situation. Men en undersøgelse viser, at vi let kan tage fejl” Barry MJ, Edgman-Levitan S. Shared Decision Making – The Pinnacle of Patient-Centered Care. N Engl J Med 2012;366(9):780-1. 300+ studier viser at information på hospitalerne generelt er for svær at læse og forstå Niveauer for LIX-tal   55 < + Meget svær, faglitteratur på akademisk niveau, lovtekster 45 -54  Svær, f.eks. saglige bøger, populærvidenskabelige værker, akademiske udgivelser 35 - 44 Middel, f.eks. dagblade og tidsskrifter. 25 -34 Let for øvede læsere, f.eks. ugebladslitteratur og det skønlitteratur for voksne  24 >  Let tekst for alle læsere, f.eks. børnelitteratur

Vores eget internet

Finsencentret - internettet

Hvad KAN vi gøre? Formaliseret samarbejde med afdelingerne Kontaktperson fx afd sygeplejerske eller evt en sygeplejerske der ”går på tværs” af afdelingerne Nøglepersoner Informér personalet om relevante samarbejdspartnere, gerne med telefonnumre! Følg op på det,- flere gange!!! Tag en snak om vores syn på opfattelse af sundhed/egenomsorg Giv gerne konkrete redskaber til ”håndtering” af ”din borger” fx medicintider, hvis borgeren råber lidt, eller andet Tag din plads og vær en aktiv medspiller under indlæggelsen/det ambulante forløb I talesæt ”ulighed i sundhed” Stil spørgsmål, peg på muligheder Vid at hospitalspersonalet ingen viden har om muligheder eller tilbud udenfor hospitalet ”Nyrepatient med stort ølforbrug overgår til vodka, da hun er på væskerestriktion” ”Lungepatient med stor hashforbrug overgår til hashkager, da han har dårlig lungekapacitet”

Misbrugere med kunstneriske evner eller kunstnere med misbrug???

Stof og alkoholbehandling ligger i kommunerne ” I de 704 patientforløb har der været ét forløb, hvor en patient oplyste en anden dosis end den rigtige” Socialsygepleje i somatik og psykiatri Kabs Viden 2013 Abstinenser skal behandles Smerter skal behandles

Tak for opmærksomheden Socialsygeplejerske Lene Bruun Damgaard Rigshospitalet Mail: lene.bruun.damgaard@regionh.dk Mobil: 21568537