Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Refleksioner og drøftelser ved bordene

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Refleksioner og drøftelser ved bordene"— Præsentationens transcript:

1 Erfamøde for Ernæringsteams og Ernæringsressourcepersoner Mandag den 27. november 2017

2 Refleksioner og drøftelser ved bordene
Hvilke konsekvenser mener I indlægget fra Anne Marie Beck giver for vores praksis ? Skriv her : Hvilke initiativer mener I vi kan og bør tage for at bedre den ernæringstruede patients ernæring- stilstand?

3 Hvilke konsekvenser mener I indlægget fra Anne Marie Beck giver for vores praksis ?
Fokus på livretter Finde alternativ til AT-PRO Fokus på fastlagte måltider på bestemte tidspunkter Lødigt/tilstrækkeligt protein til den enkelte patient At Køkkenet kan levere små proteinrige snacks og mellemmåltider Tanker om screening og anretning Større fokus på protein. Det kulinariske aspekt – beriget mad vs. Energi/proteindrikke Lødigt/tilstrækkeligt protein til den enkelte patient Større fokus på mellemmåltider – fra Køkkenet, der skal levere lækre mellemmåltider Være mere opmærksom på at tilbyde mere protein til især morgenmad, fx dobbelt op på ost og flere typer ost i tilbuddet, scramble eggs, Protino-dessert frem for alm. yoghurt Ernæring er vigtig døgnet rundt – ikke kun fra 8-20 At patienterne har behov for mere viden om kostens sammensætning ift. Kcal/proteiner Menuplan med billeder, der kan vises på skærme på stuen Diætister på tværs af forløb/sektorer Mulighed for at lave et sortiment, der svarer til behov (på afdelingsniveau)

4 Fortsat: Hvilke konsekvenser mener I indlægget fra Anne Marie Beck giver for vores praksis ?
Mere obs på flere proteinrige mellemmåltider (+ morgenmaden, mangler ofte proteiner) Obs på hvad Køkkenet bruger af proteintilsætning Tankevækkende hvad vi har i udvalg at tilbyde vores patienter Vi tilbyder hvad der er tilgængeligt Skyr til erstatning for almindelig yoghurt/ymer, mm. Vi bliver bestyrket i, at det vi gør på en god dag i afdelingen er det rigtige Mere fokus på overgangen mellem sekundær og primær sektor Finde et alternativ til AT-PRO Ekstra fokus på morgenmåltidet (fx et ekstra stykke ost, og tilbyde pålæg) Vil gerne have et øget fokus på overgangen mellem somatik og primær sektor Vi mangler ressourcer til tilbud af mellemmåltider om formiddagen – ”Køkkendamen” Vi dropper AT-PRO

5 Hvilke initiativer mener I vi kan og bør tage for at bedre den ernæringstruede patients ernæring-stilstand? Fokus i Køkkenet: Hvordan vi sikrer energi + proteinrig kost Samarbejde med Køkkenet mhp. at berige måltider med kvalitetsprotein Startpakke med proteindrikke som inspiration til selvlavede proteinrige mellemmåltider Ekstra pålæg i afdelingen, som skal være let at få fat i Servering af mellemmåltider – brug studerende eller frivillige til dette Lækre, indbydende patientmateriale omkring ernæring; fx tallerken med mad Dankost lægge i ”Mit forløb”-App’en Prioriteres ledelsesmæssigt Lægelig opbakning Større udvalg af bakker, dækkeservietter, bestik Køkkenet skal kunne servicere 24 timer i døgnet; som Herlev og Rigshospitalet Informere om kostens sammensætning Mangler diætist i afdelingen

6 Hvilke initiativer mener I vi kan og bør tage for at bedre den ernæringstruede patients ernæring-stilstand? Opfølgende indsats – telefonisk kontakt – tværfaglig opfølgning Intensivere smertebehandling, fx ved hoved-hals cancer patienter Mad i opholdsstuen – ”Kræsevogn” Skabe hygge omkring et måltid, fx fællesspisning i opholdsstuen Inddrage pårørende Bedre til at præsentere maden Tænk over omgivelser, når maden serveres Brug af ernæringspjecer til patienterne – viden til patienterne Tiden! Bryde firkantede arbejdsgange – tænk ud af boksen! Ha’ øje for medicinregulering – specielt seponering af unødvendig medicin Ernæringsressourcepersoner skal på flere kurser, så vi er opdateret på ernæringsområdet, og således klædt godt på til opgaven Øget fokus på Refeeding Bedre råvarer, manglende fysiske rammer, mangel på økonomi Gøre maden mere appetitlig Mangel på diætisttimer Bedre til at registrere patienten som ernæringstruet og derved give ernæringsterapi

7 Tak for nu  Frokostsandwich og vand uden for auditoriet
Se mere på Ernæringsrådets hjemmeside:


Download ppt "Refleksioner og drøftelser ved bordene"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google