Bevægelse på Bavnehøj Skole

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolens profil Den lille skole er et trygt og udfordrende læringsmiljø for elever 0 til 9 klasse, hvor den faglige og sociale læring er forankret i en.
Advertisements

1 Børnehuset Troldehøj Kreativitet i leg og bevægelse som udviklings potentiale. Helle Rømer.
En ny skole.
Inklusion Fællesskab Faglige mål Rumlighed.
Skolereform august 2014………………
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Læringsreformen En stor forandringsproces er i gang i folkeskolen. Det handler ikke blot om implementering af en ny lov. Det handler om omstilling og udvikling.
Forældrearrangement om folkeskolereform
Information om folkeskolereformen tirsdag den 29. april 2014 mellemtrinnet.
Læring i bevægelse - hvorfor?
Tre klare mål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan –Mindst 80 pct. af eleverne skal være gode til at læse og regne.
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Folkeskolereformen på Dronninggårdskolen Version 1 Skoleåret
Understøttende undervisning, Vejle Kommune, mandag d. 28. oktober 2013.
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
Folkeskole-reformen August 2014.
På vej mod folkeskolereformen
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
Kids n’ Tweens, Leg og læring
Reformmesse på Sofiendalskolen
En Ny Folkeskole fra 1. august 2014
Skolereform august 2014………………
Den åbne skole.
Måltidet – lyst og fællesskab
Folkeskolereform på Mølleskolen 2014
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Skolereform & Arbejdstidsaftale Efterår: Processer og forhandlinger for skoleledere og TR 3. oktober: Stormøde for alle interesserede 16. januar: Skoleafdelingens.
Stormøde om reformen Gjøl skole
Vestre Skole og Åløkkeskolen 2014
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
FOLKESKOLEREFORMEN Ellekærskolen.
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Tre klare nationale mål
Folkeskolereform på Ørum Skole 2014
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
- Hvad kan I forvente som forældre?
Folkeskolereform på Sortedamskolen
Velkommen - Informationsmøde om kommende skoleår.
Temaeftermiddag om design af sociale læringsmiljøer.
HVAD BETYDER SKOLEREFORMEN FOR MIG SOM FORÆLDER PÅ NORDBYSKOLEN? Som forælder på Nordbyskolen vil du til næste skoleår møde nye ting, men det meste vil.
Skolereformen, Hattingskolen
Folkeskolereform 2014.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
Reformen på Stavnsholtskolen. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de udnytter deres potentialer optimalt Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Folkeskolereformen Lystrup Skole. Dagsorden Reformen generelt Skolehverdagen i børneperspektiv Skole-hjemsamarbejdet.
Alsidig personlig udvikling Sociale kompetencer Sproglig udvikling Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier x Læreplans.
Erfaringer i arbejdet med social arv, udsatte børn i en daginstitution. Præsentation af mig og institutionen.
Et fagligt løft af folkeskolen.
Målet er … En længere skoledag med mere tid til undervisning Nye og mere varierede undervisningsformer Mere fokus på faglighed Mere fokus på trivsel Og.
De seks bedste billeder fra gruppen
Udeskole på Grønhøjskolen
Bevægelse i naturfagene
Alle elever i den danske folkeskole, skal blive så dygtige, som de kan En længere skoledag Flere timer i dansk og matematik Tidligere fremmedsprog Lektiehjælp.
Velkommen til alle nye og kendte elever og forældre.
Skolesport på Ellebækskolen Pernille Pedersen Hagstrøm – Pædagog – Ildsjæl – Gennemgående i skolesport fra 2010 Lotte Gilså – SFO leder – Ildsjæl – Gennemgående.
Dagens program Hvem er jeg Formålet med workshoppen Forskning omkring fysisk aktivitet i undervisningen Formål med fysisk aktivitet i undervisning Hvordan.
Sundhed i naturen Kirsten Heide & Gitte Balle. Socialpædagogisk støtte efter Servicelovens § 85 & dagtilbud efter § 104.  Støtte, vejledning eller hjælp.
Leg, Liv og Læring Fredericia 8. marts Skolesport 2016 … skaber bevægelsesglæde og giver mod til mere bevægelse … er vejen til succesoplevelser.
- Legende aktiviteter i en fagdidaktisk undervisning
Vi skal lære af fremtiden mens den opstår
Bevægelse og læring Jeg hører det – jeg glemmer det
Bevægelse, læring og trivsel - TLY
- Legende aktiviteter i en fagdidaktisk undervisning
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Bevægelse på Bavnehøj Skole - EN INTRODUKTION TIL BEVÆGELSESKONCEPTET

Undervisningsministeriet: § 15. Undervisningstiden skal tilrettelægges, så eleverne får motion og bevægelse i gennemsnitligt 45 minutter om dagen. På alle folkeskolens klassetrin skal bevægelse indgå i et omfang, der i gennemsnit svarer til 45 minutter dagligt af den længere og varierede skoledag. Det skal medvirke til at fremme sundhed hos børn og unge samt understøtte motivation og læring i skolens fag. Bevægelse kan både indgå i undervisningen i fagene, herunder idræt og i den understøttende undervisning.

Den model + andre modeller sættes i spil 3

Definition af bevægelse Bevægelse er alt det der sker, når eleverne ikke sidder på deres stol og arbejder. Alle former for bevægelsesdele eller –forløb har det formål at øge elevernes læring, motivation og trivsel samt fremme sundheden hos børn og unge gennem forebyggende bevægelse.

Bevægelsesglæde En model, der kan være med til at sikre, at Bavnehøj Skole arbejder bevidst med varierede og alsidige bevægelsesaktiviteter, så forskellige bevægelsesglæder stimuleres. Bevægelsesaktiviteter kan sagtens være en blanding af flere bevægelsesglæder Gul bevægelsesglæde opstår, når børn i en bevægelsesaktivitet glemmer alt andet omkring sig. Børn oplever fordybelse, umiddelbar glæde og eksperimenterer med deres kroppe og f. eks. redskaber (sjippetove, bolde, kridt, kegler mm.). Rød bevægelsesglæde opleves, når bevægelsesaktiviteten foregår i samværet med andre børn og voksne. Som deltager i aktiviteten er man sammen om at få en bevægelsesaktivitet til at lykkes. Der opstår et fællesskab. Følelsen af at have en fælles identitet og at høre til stimuleres. Grøn bevægelsesglæde opstår, når bevægelsesaktiviteten har fokus på det at konkurrere enten med sig selv eller andre, på at blive bedre og udvikle sig. Her er det vigtigt at introducere deltagerne for ”konkurrenceknappen”, som et element, der kan skrues op og ned for i såvel den enkelte aktivitet som hos det enkelte barn/deltager. Blå bevægelsesglæde er til stede, når aktiviteten handler om det ”at få noget” og/eller ”at være noget”. Denne glæde har det at blive anerkendt af andre børn/voksne i form af at føle sig set/hørt og/eller fremhævet i en bevægelsesaktivitet i fokus.

Bevægelse Bevægelse integreret i undervisningen Power pauser 5-10 min Legende aktiviteter Kreative og æstetiske læringsaktiviteter Situeret anvendelse Strukturering af undervisningen Kropsliggørelse af det faglige indhold Power pauser 5-10 min Længere varende aktiviteter 15-20 min

Power pauser 5-10 min Definition: Små aktive pauser Form: Op af stolen, rundt i klassen, udenfor, tæt på klassen. Formål: Ilte hjernen, tilføre kroppen ny energi. Indhold: Kan være fagligt, socialt og fysisk.

Længerevarende aktiviteter 15-20 min Definition: Længerevarende aktivitet med varieret intensitet. Form: Kan foregå alle steder såvel inde som ude, både på skolens matrikel og udenfor skolen. Formål: Trivsel, indlæring af fagligt stof, motion. Indhold: Kan være fagligt, socialt og fysisk.

Eksempler på bevægelse i undervisningen Legende aktiviteter: Den første kategori er kendetegnet ved legeaktiviteter, der tillægges et fagligt indhold. De legende aktiviteter er især velegnede til at arbejde med konkrete færdighedsmæssige sider af fagene, hvor eleverne får mulighed for at repetere og ’træne’ det faglige indhold. Eksempler: Faglig frugtsalat eller memory. Strukturering af undervisning: Den anden kategori omhandler, hvorledes man strukturerer undervisningen, så eleverne kommer op fra stolene, og hvor man tager rummet i brug i organiseringen af arbejdet med det faglige indhold, uden man inddrager det legende aspekt som i den første kategori. Det kan fx være nye, aktive måder at organisere gruppearbejde og klassedrøftelser på. Eksempler: Speeddating eller walk and talk.

Kropsliggørelse af det faglige indhold: Den tredje kategori omhandler aktiviteter, hvor eleverne direkte ’kropsliggør’ det faglige indhold, der fx er blevet læst om og arbejdet med i fagene. Eksempler: Kroppen skriver bogstaver i dansk eller dannelse af geometriske figurer ved brug af snore i matematik. Situeret anvendelse: Den fjerde kategori omhandler bevægelsesaktiviteter, hvor eleverne arbejder med fagenes indhold anvendelsesorienteret i den ’rette’ kontekst eller situation. Her åbnes der for arbejdsformer, som inddrager naturen, friluftsaktiviteter og nærområdet. Eksempler: Måling af skolegårdens areal i matematik eller samling af ’tegn på forår’ i skoven i N/T. Kreative og æstetiske læringsaktiviteter: Den femte kategori omhandler bevægelsesaktiviteter, som har et særligt fokus på den kreative, æstetiske og skabende dimension. Her arbejdes der med det faglige indhold på anderledes og kreative måder i form af teater, musiske og ekspressive aktiviteter. Eksempler: Dramatisering af Slaget ved Dybbøl i historie eller skyggeteater af H.C.A.-eventyr i dansk.

Længere varende aktiviteter Høj Gomore og andre danse fra nettet Simon siger Stafetter Fluesmækkerleg Sjipning Hvem styrer? Tiklege Kongens efterfølgere Bevægelsessange stoledans Løbebånd Stjerneløb Forhindringsbaner Løb med poster Hentediktat Stikbold med opgaver Finsk rundbold med opgaver Idræt Den åbne skole Power pauser 5-10 min Længere varende aktiviteter 15-20 min Måle ting Rollespil Teater Bygge/konstruere modeller Tur i skoven Samarbejdsøvelser Mindfulness Massage CL-aktiviteter Quiz og byt Dialogrundkreds Mimeøvelser Små motoriske øvelser Lav

Forældreansvar Hvad kan I som forældre gøre for at jeres barn bevæger sig så meget som muligt? Transport til og fra skolen Fritidsaktiviteter