Frivilligheden i Vordingborg

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
Advertisements

Velfærdseksperimentarium, Odense Samarbejdsforum for frivilligt socialt arbejde Den 14. marts 2013.
Kommunernes understøttelse af kulturinstitutionernes undervisning - modeller for skoletjenester v/Marie Damsgaard Andersen.
Fra bruger til medborger - nye veje til udvikling på handicapområdet Januarkonference – Region Midt 25. Januar 2016.
Workshop Udpeg en bordformand, der kan fremlægge jeres holdninger i plenum Diskuter følgende spørgsmål: Hvad synes I om muligheden for et frivilligcenter.
Viborg Naturpark. PROGRAM Velkomst v/ Anna Margrethe Engbæk Schmidt, Klima- og Miljøudvalget Oplæg om frivillighed og samskabelse v/ Lars Stentoft, kulturdirektør.
Workshop 1- hvad gjorde vi? Tryghed og støtte når man bor i egen bolig Hvilke udfordringer er der ved at bo i egen bolig, når man har psykiske problemer?
Social Service Velkommen til dig Dialogmøde med de frivillige Mandag den 19. oktober 2009 I byrådssalen.
Det regionale Beskæftigelsesråd Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Velkommen til netværksmøde om virksomhedsindsatsen.
Sunde arbejdspladser 14.marts 2016 Una Arnbjørn Projektleder for partnerskabet Projekt: Sammen står vi stærkt – ny model til mere sundhed på arbejdspladsen.
Rundt om stress Et dialogværktøj til hospitalspersonale Hvidovre Hospital Ledende lægesekretær Mie Kroll Udviklingskonsulent Pernille Scheuer.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats Indsatsen består af Ekspertrådgivning og inspiration Forskningsprojekt på de regionale arbejdspladser.
TILBUD TIL STÆRKE ELEVER PÅ ERHVERVSUDDANNELSERNE Status og erfaringer Projektleder Sanya Pedersen, Danmarks Evalueringsinstitut.
Kampagne 3 Tiltrække og anerkende frivillige Navn Navnesen.
Forebyggelse og sundhedsfremme i Fredericia Kommune.
Fremtidens matematik, marts 2015 Carl P. Knudsen Hvad er DASG ?
Psykiatrien Region Sjælland. Vi vil komme omkring: 1.Hvad er Psykiatri 2.Psykiatrien Region Sjælland 3.Samarbejdet med kommunerne 4.Ønsker og forventninger.
Modelprojekterne KVIS og KVIK KVIS Koordineret virksomhedsrettet indsats for sygedagpengemodtagere match 2 KVIK Koordineret virksomhedsrettet indsats for.
Fordomme og udfordringer i handicapindsatsen Stig Langvad, formand, DSI.
Landsseminar 2012 Workshop: Selvfinansierende LK’er Landsseminar 2012 Workshop: Selvfinancierende Lokalkomiteer.
Hvis Fagligt Begrundet Arbejdsdeling er svaret Hvad er så spørgsmålet?
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Brug for alle – elementerne i indsatsen v/ kontorchef Marianne Sumborg.
Hvordan skaber vi sammen det mest udbytterige samarbejde mellem råd, nævn og kommune? Sådan gør vi.
Brug for alle - Økonomi, ansøgning og evaluering.
11 Status på demenshandleplanen v/ Nanna Skriver, centerchef for Center for Omsorg 12. november 2015.
1 Den Nationale Ungeenhed Roskilde Kongres & Idrætscenter Onsdag d. 12. maj 2010.
Forældres opfattelse af Den Danske Folkeskole
Forslag fra arbejdsgrupperne
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
Præsentation af resultaterne fra
Godkendt i Samvirkets styregruppemøde den 18.januar 2017 Point System
Naturvejlederen som ”bindeled” mellem kommune og frivillige.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Mine spilområder Faglig og kompetencemæssig koordination og synergi
Landsdækkende virksomhedskampagne
Grøn Puls på Hjertestierne 2017
Otte forsøgsrammer Infoaften 2017 Flemming Vium Jensen, Politisk chef
Velkommen.
Rapportstruktur Medarbejderundersøgelse 2016 Version pr 11. maj 2016
Hvorfor resultatløn?.
Unge på kanten af fællesskabet
Tværfagligt samarbejde om udsatte unge
En forenklet beskæftigelsesindsats
SFI’s forskning i handicap og beskæftigelse
Til ambassadører: Hvordan kan Colibo understøtte jeres behov?
Jobrettede samtaler På rådgiverniveau
VISIONSSEMINAR – PÅ VEJ MOD STRATEGI 2022
PROJEKTLEDERENS PERSPEKTIV
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
En god start på lægelivet
Undervisningspligten
Vision Det skal være let at etablere og udvikle sin virksomhed på HR-området i Mariagerfjord Kommune Det gør vi på følgende måde: Du får hurtig og effektiv.
SUMO - analyse.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Rum for uformel læring, 28. april 2011
Kommunikationsområdet Styregruppemøde 25
Få succes med jeres næste projekt Et udviklings-forløb med DGI og DIF
[klik og indsæt kommunenavn]
Danmarks Vejlederforening
DAGSORDEN Baggrund & Vision Målsætning Økonomi Tidsplan
Naturen i Viborg Kommune - det Grønne Råds temaaften om Viborg Kommunes natur Onsdag den 30. januar 2019 kl i Viborg Musiksal, Gravene.
Indhold - Religionssociologisk viden om børnefamilier
En forenklet beskæftigelsesindsats
Grøn = ✔ Rød =
Socialtilsyn Nord - Årsrapport 2018.
Strategi Til markedsføring
s V T P H Tværgående temaer Her noteres udvalgets politikker
Manual til indsendelse af BUDGET
Præsentation af fælles proces myndighed og Familiehus
Præsentationens transcript:

Frivilligheden i Vordingborg Projekt frivillighed: frivilligpolitik og intern organisering Hvad kan vi sammen på tværs af fagområderne og hvorfor er der en gevinst i samarbejdet? Hvad kan vi sammen med de frivillige? - Åben skole og egnshusene

Projekt Frivillighed i Vordingborg Kommune Politisk beslutning fra 2012 om at gennemføre et udviklingsprojekt til styrkelse af frivilligheden i Vordingborg Kommune med det formål at: Skabe bedre rammer for frivillighed Øge antallet af frivillige Skabe større synlighed om frivilligt arbejde Imødekomme forskellige gruppers og enkeltpersoners behov for at give og modtage frivilligt arbejde Men ved vi hvordan det ser ud med frivilligheden internt og blandt de frivillige i vores kommune?

Hvordan tegner vi det ”frivillige landkort” så vi ved hvordan vi samarbejder og støtter frivillige? Vi ved, vi har over 300 godkendte folkeoplysende foreninger ”Vi har” frivillige indenfor alle mulige kategorier og til alle mulige opgaver og funktioner (aktiviteter, events, pleje, støtte, naturpleje, bestyrelsesarbejde osv.) At de forskellige fagafdelinger i organisationen hver især samarbejder med frivillige eller på anden vis har snitflade… At vi ikke har en frivilligkoordinator eller et frivilligcenter eller anden samlende funktion… En stor kommune i geografi, dårlige sundhedstal og uudnyttede potentialer for mere aktivitet

Spørgeundersøgelse, Rapport, Frivilligpolitik og Handleplan…. 1. Intern afdækning af hvad og hvordan de enkelte fagafdelinger arbejder med frivillige øjenåbner for alle (sidder med samme dilemmaer og udfordringer, tilskud, lokaler, regler, samarbejder, rådgivning osv.) 2. Ekstern afdækning af hvem de frivillige er og hvordan de ønsker at blive støttet af os som kommune (spørgeundersøgelse blandt 513 fra forskellige frivilligområder og to workshops) meget stort spænd i frivilligkategorier og ønsker om anden form for støtte end vi nok havde tænkt! (”gratis faciliteter”, ”påskyndelse” og på 3. pladsen ”økonomi”. 80% ønsker at samarbejde med kommunen og 39% også om nye aktiviteter/målgrupper end de normalt beskæftiger sig med)

Hvad bruger vi landkortet til? Politik for Frivillighed i Vordingborg Kommune Handleplan En digital indgang til alle frivillige, fælles bookingsystem til gratis kommunale faciliteter, guide om samarbejde og regler, skabeloner, frivilligbaser, årlig frivilligdag, rådgivning om fundraising, nedsættelse af et frivilligt samråd + nye løbende opgaver Opgaverne varetages af en tværgående koordinationsgruppe fra næsten alle fagområder svær øvelse at tænke ”de andres” frivillige med i opgaven….men kæmpe gevinst internt og for de frivillige…som jo typisk henvender sig i én afdeling

Fælles hjemmeside

Eksempler på samarbejder ….hvor den interne organisering og videndeling er en gevinst Åben Skole (1. musikskole/ungdomsskole (SKAL), 2. foreningsområdet og kultur og fritidsområdet (SKAL): fx idræt/ natur/ sundhed/ organisationer/ naturskoler/ skoletjeneste mv. 3. Uddannelsesinstitutioner og virksomheder (KAN) Decentral struktur i VK, ferien er brugt, hvordan matcher vi tilbuddene jf. læringsmål, Partnerskabsskabelon, 4H, pulje på 0,5 mio. kr. årligt…. Fire egnshuse når frivillige overtager alt på en matrikel…opgaver, forventninger og grænser