Modernisering og Akkreditering

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den Danske Kvalitetsmodel
Advertisements

Etablering af enstrenget og visiteret akutsystem Pr. 1. januar 2014
Hvordan kan resultaterne fra Sundhedsprofil 2010 bruges i den regionale folkesundhedsstrategi? Bente Lauridsen Regionsrådets 1. næstformand og medlem af.
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Afdeling for Specialfunktioner
direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg kommune
Ret til hurtig udredning og differentieret ret til behandling
Indikatorer for depression
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
De kommende 4 år – udfordringer for samarbejdet • Konference om samarbejde om psykisk syge den 16. juni 2010 Martin Lund – direktør i Region Hovedstadens.
Psykiatrisk Forskningsenhed, Cand. Psych, MPH Rita Fjeldsted, Region Sjælland, Færgegårdsvej 15, 4760 Vordingborg Tlf ,
Netværk af forebyggende sygehuse
TERM modellen Introduktion til øvelse
Læringsrum for implementering af akkrediteringsstandarder
Regionale Kontaktfora på handicapområdet Møde med repræsentanter fra DH Stig Langvad, formand, DH.
SAMARBEJDE I PALLIATIV MEDICIN
Vejen til bedre observation og behandling af smerter
Hvordan kan regionerne udfører misbrugsbehandling i praksis
Adfærdsændringer i Almen praksis Pisk eller gulerod? Emne - Danske Regioners syn på: Overenskomsten som styringsredskab over for praktiserende.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Ubrudt behandlingskæde for selvmordstruede børn og unge
Eksterne samarbejdspartneres tilfredshed med samarbejdet med Psykiatrisk Center Nordsjælland Spørgeskemaundersøgelse efterår 2013 Oplæg på samordningsudvalg.
Lone Tonsgaard, Projektleder
En styrket indsats for kronisk sygdom, d. 28. september 2011 Et løft i behandlingen - et kig på succeser og udfordringer.
Konsultation via webcam i almen praksis – fremtidens konsultationsform?
Lægedage Uhensigtsmæssige forløb Identifikation Handling.
) Facilitatorordningen Store Praksisdag 3. februar 2011 Facilitatorer Bjarne Jørgensen & Tom Simonsen.
” Samarbejde i snitfladen” - Ældreudvalgets møde 4. maj 2010.
Jan Nielsen praktiserende læge Århus
Den nye overenskomst for praktiserende læger. Nye muligheder og udfordringer Regionsældreråd. Hovedstaden.
Selvmordsforebyggelse Den praktiserende læges rolle Niels Damsbo Praktiserende læge, lektor.
Pakkeforløb i psykiatrien
SAMARBEJDE I PALLIATIV MEDICIN
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
Sygeplejerske Caroline Staby Frost Amager Hospital
Ny teknologi og samarbejde med praksissektoren
”Det Nære Sundhedsvæsen” Jan Trøjborg KKR Syddanmark, Januar 2012.
Pakkeforløb i Region Hovedstadens Psykiatri
Københavns Kommune Evaluering og Next practice 23. maj 2013.
Hvordan kan vi have fokus på indsatser med afsæt i borgerens behov og ønsker mere end systemets muligheder? Bjarne Yde ledende sygeplejerske Regionspsykiatrien.
1 DET KOMMUNALE SAMARBEJDE Jesper Lundh Almen praktiserende læge 17/09/2016.
Hvordan udnytte rammerne bedre for at forebygge og behandle medfødte rusmiddelskader hos børn? 16. marts 2015 Kirsten Mundt, projektleder Sundhedsstyrelsen.
Navn (Sidehoved/fod)Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler FAS’ Års- og medlemsmøde, 3. oktober 2014 Ane Friis Bendix Vicedirektør, dr.med. Sammenhæng.
Ressourceforløb og borgerinddragelse – u. 40 årige.
Shared care Lene Falgaard Eplov, overlæge, ph.d..
Kvalitetsarbejdet i speciallægepraksis - Hvorfor du’r DDKM? FAS Årsmøde Munkebjerg
Samarbejdet med sundhedsvæsnet i relation til rehabiliteringsteamet Lisbeth Jeritslev Souschef November 2013.
ADHD indsatsen i Region Sjælland Den 18.september 2012.
Forløbsbeskrivelse for indkaldelse til og afholdelse af koordinerende møde Kontakt til borger – Kender borger tovholder?
FAPS medlemsmøde Region Syddanmark Tirsdag den 26. April Program for i aften: 1. Velkomst 2. Kort beretning fra FAPS regionsbestyrelse 3. Orientering fra.
Speciallægepraksissektoren - hvordan kan den bidrage til at skabe mere sammenhæng i sundhedsvæsenet? Sygehus PLO FAPS Private hospitaler i DK Privat forsikring.
Hvad fik jeg ud af at deltage? Indlæg KVIS-konf Bjørn Christau praktiserende speciallæge.
Udvikling ”pakkeforløb” i Psykiatrien i Region Nordjylland med udgangspunkt i koncept for kræftpakker.
Hvem underbehandles, hvorfor og hvad skal vi gøre ved det? Søren Bredkjær.
Oplæg om PLO-K Om PLO-K’s organisering, økonomi, opgaver og roller, kontaktperson i PLO-R, samt om PLO’s kommuneudvalg.
Rationel farmakoterapi Speciallægeuddannelsen i almen medicin
Socialtilsyn årsmøde Faglig session: Autisme
DET KOMMUNALE SAMARBEJDE
Kvalitetsenheden for Almen Praksis i Region Nordjylland
Kvalitetsudvikling hvordan
Orienteringsmøde om kronisk sygdom den 5. oktober 2007 i Kolding.
Medicinrådgivende teams
MTV af Demens: Organisation
Er din klinik klar til surveyorbesøg?
Borgere med psykiatriske diagnoser
VELKOMMEN Stort fællesmøde for Almen Praksis på Fyn Tirsdag den 31
Demens set fra Geronto- /Neuropsykiatrisk Ambulatoriums perspektiv
Social ulighed i sundhed i Københavns Kommune
Eksterne samarbejdspartneres tilfredshed med samarbejdet med Psykiatrisk Center Nordsjælland Spørgeskemaundersøgelse efterår 2013 Oplæg på samordningsudvalg.
Inspirationsworkshop med fokus på
Præsentationens transcript:

Modernisering og Akkreditering Praktiserende Speciallæger i Psykiatri

Positive erfaringer: June 2015- April 2016 Bedre økonomi ramme Bedre honorar Ny struktur Forskellige ydelser for undersøgelse og behandling Mulighed for klinik personale Øget antal af 1. gangs konsultation som var regioners ønske. Tæt på at opnå den mulig planlagt omsætning.

Udfordringer: Juni 2015 – April 2016 Vanskelig overgang med kort tidsfrist til at justere arbejdsgang i sær i forhold til patienter som har behov for langtidsbehandling. 10 % flere 1. gangs kons. af personer med unikt cpr nr. Hvad er et unikt cpr. i forhold til 1. gangs konsultationer? Limitering: 10 kons. som kan forlænges til 20 kons. 10 % af ny patienter kan tages til forsat behandling

Opfølgning af modernisering: samarbejde med FAS-FAPS-DPBO Afholdt møde i december 2015 Nyt møde i juni 2016 Sende spørgsmål om ydelser og problemer med afregning af ydelse til FAS@dadl.dk DPBO kan få begrænsede information om hvordan det går pga. af konkurrence lovgivning, men FAPS følger med og har en dialog med regionerne om udvikling

Patienter med behov for langvarig behandling, kroniske patienter. Psykiater i region H har drøfter det med deres vice direktør Peter Treufeldt , som også deltog i forhandlinger om modernisering. Han lovet at drøfte det videre med de andre Regioner, og meldt tilbage at de andre regioner ikke ment det var et problem. Risko for udvikling af ’nomade ’som behandles på skift i forskellige sektor og kan blive dyrt

Mail fra en kolleger til FAS@dadl.dk Til rette vedkommende. Undertegnede er speciallæge i psykiatri, jeg har praksis i Virum med et fuldtids ydernr. Jeg har haft praksis siden april 2009 og overtog ptt. der var i clozapin beh. (antipsykotika) der kun må udskrives af speciallæger i psykiatri. Jeg har ligeledes fået henvist flere ptt. i clozapin beh. fra distriktpsykiatrien da den lukkede ned (Geels Plads i Virum) Så mit spørgsmål går på hvad gør vi med de ptt.??? Hvem skal have ansvar for denne gruppe patienter, der ikke må henvises til fortsat beh. hos den psykiater de kender og er trygge ved, skal de på rundtur blandt psykiatere efter det nye koncept med at de fleste ptt. skal afsluttes efter 10 "klip" eller max 20 "klip" for det er jo blevet til et klippekort som desværre ikke tager hensyn til kroniske patienter, ikke kun de der er i clozapin beh. men også den store gruppe med svære bipolar lidelse, svære tilbagevendende depressioner, PTSD ramte, svære ADHD/ADD tilfælde, ptt. i kompliceret medicinsk beh.mm. Tror man at de praktiserende læger har tid, kapacitet og viden til at påtage sig de opgaver ???. Kopi til DPBO, DPS, Region Hovedstaden Psykiatri og PLO MVH Pia Svendsen, Speciallæge i psykiatri, Virum

Limitering Limitering er et problem i den sidste modernisering. Tidligere limitering var 15 kons. med mulighed for forlængelse til 30 kons., samt mulighed for at patient kunne forsætte i behandling på ny henvisning. Lige nu er det de psykiatriske patienter ,  med behov for langvarige behandling som mangler et velplanlagt stabil behandlings tilbud  i psykiatrien.   Det påvirker alle sektor og kan bidrag til uhensigtsmæssigt nomade patienter som risikere at bliv fejl behandlet eller underbehandlet.

Akkreditering DPBO har afholdt akkreditering kursus for 43 personer den 29.04.16. Flere har fået datoer som er kommet via e-box , huske at melde tilbage Er der behov for nyt akkrediterings kursus ? Sørge for alle er med, tale med kolleger i jeres nær områder og invitere dem til at deltage i jeres akkrediterings grupper DPBO tager gerne i mod jeres udkast til standarder , fraser etc. , så de kan deles på hjemmesiden under filarkiver, for praktiserende psykiater DPBO opretter debat på hjemmesiden om akkreditering mhp at udveksle erfaringer.