Stærkere kobling mellem skole og praktikvirksomhed

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Oplæg om de nye praktikmål
Advertisements

Projektdeltagere Næstved Kommune Silkeborg Kommune
Klarup Skole Hellasvej Klarup Tlf:
Vælg layout på masteren: Højreklik på siden / Layout / Vælg mellem ”Fastholdelseskaravenen” eller ”Brug for unge” Overskrift MAX 2 linjer Underoverskrift.
Nina Tange Aarhus Universitet
Cooperative learning på SOSU Nord, Vendsyssel
Vejledende samtale Helhedsvurdering.
Overgangsordninger Praktik- og uddannelsesrådgivningen januar 2013
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Vejledende samtale og helhedsvurdering på SOSU Nord
Revideret UDDANNELSE 1. JAN 2013
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
BUDSKABER TIL FORÆLDRE:
Peder Ohrt Fagligt netværk  I Projekt Faglige Netværk er der udviklet 4 forskellige typer af virtuelle netværk som adskiller sig ved deres funktion, målgruppe.
Jytte Hansen UCSyddanmark. Sammenhængskraft som dynamo i klasseværelset: Fokus: At udvikle værktøjer, der gør læreren i stand til at holde sammen på klassen.
Ledelse af frivillige i det kirkelige arbejde v. Dorte Kappelgaard Roskilde d. 5. september 2011.
Fællesskaber fastholdelse og personlig udvikling
18. April 2012 Fællesskaber for Alle - Dagtilbuddets Fællesskaber Velkommen.
Hvad er forandring?.
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Talent udvikling! SkSke herrens vilje! Christian den 3. Men lad os samarbejde om danske erhvervsuddannelser, der udvikler talenter!
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Fælles vejlederdag 7. juni Indtil nu! 24. – 28. januar 2011: Besøg i Skotland. 24. marts 2011: Fyraftensmøde – inspiration. 8. – 9. august 2011:
Velkommen til Konference om rammeforsøgene: Studietid, Timepuljer og Studiefællesskaber 26. Februar 2013 Konference om rammeforsøg 26. februar
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Indslusningsordning for nyuddannede lærere ”Sådan gør vi i København” Oplæg til konference om lærerstartordninger.
Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004 Måleovervejelser Overvejelser inden I beslutter jer for en måletype Præsentation af hovedmåletyper Oplæg til.
Gruppevejledning på tæt hold
Læringsorienteret feedback og Den dynamiske årsplan
Svendborg Vejledning som kollektivt arrangement …
”Blog som læringsplatform”
Dialogredskab - uddannelsesparathed. Hvordan er redskabet blevet til? Samarbejdsprojekt Involvering af de unge Støtte fra region Syd.
Vejlederportfolio – en arbejdsform til udvikling af vejlederpraksis. Nu med praksiseksempler Efterskolernes vejledertræf 2011 Olav Nielsen, Margrethe Brunsbjerg,
Bedre udbytte af it i skolen Undersøgelse af erfaringer og perspektiver.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Kan man evaluere leg? Anne Kjær Olsen Områdechef, EVA Pædagogiske Konsulenters Landskonference 2012 Nyborg, 18. april 2012.
Vestre skole d Formål Hvordan vil en længere og mere varieret skoledag se ud for en elev i hhv. indskoling, mellemtrin og udskoling ? Hvad.
Skole- og praktiksamarbejdets betydning for elevens læring - i skolen og i praktikken SUSANNE KAJBERG – TEAMLEDER SOSU FYN REILA FROST – UDDANNELSESKOORDINATOR.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
Kursus i pædagogfaglig ledelse af social inklusion og facilitering af aktionslæring 25. marts 2015 Afrunding ved Birgit Lindberg, dagtilbudschef.
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling.
Erfaring med BRUG FOR ALLE i Roskilde Kommune Af Anne Haarløv, jobcenterchef Konference 22. november 2012, BRHS.
OPLÆG TIL PRAKTIKVEJLEDERTRÆF SOSU NORD, EFTERÅR 2016.
Præsentation af Praktikvejlederuddannelsen. Praktikvejlederuddannelsen En basisuddannelse med muligheder!
CLARA Projektbeskrivelse
Implementering af PALS
- Kom tættere på dit barns skolegang
Pædagogisk Grundlag og Response
HL, Uddannelsesforbundet og Danske Erhvervsskoler og – Gymnasier har udarbejdet denne præsentation til brug på erhvervsskolerne. Præsentationen går igennem.
Besøg i praksis Efterår 17.
Introduktion til det tværsektorielle samarbejde om kompetenceudvikling
Praktikvejledertræf PAU den 28/9 2015
Skolepraktikinformationsmøde Mandag d. 12. marts 2018
Fokus på kerneopgaven Kom godt i gang…. Til proceslederen:
SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling
Del 2 - Synliggørelse af hvordan vi hver især bidrager til løsningen af kerneopgaven. Til proceslederen: Inden du gennemfører processen med medarbejderne,
Sundhedspraksis - At blive bevidst om transfer
Virksomheden og Elevplan
SIP 4 Virksomhedspraktik
Ændring i praktikmål 6 for SSH
Tanker og erfaringer om Studievalgsportfolio
Din uddannelse – it-baseret November 2018
Tværgående vejledermøder Juni 2019
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Stærkere kobling mellem skole og praktikvirksomhed Skoleudvikling i praksis 3.november 2015 Janne Broodin Jacobsen, faglærer Maj-Britt Duus, faglærer og uddannelseskonsulent Ernæringsassistentuddannelsen, ZBC Roskilde, Slagteriskolen

Ernæringsassistent teamet

Baggrund og formål Et led i skolens kvalitetsarbejde Formålet har været at udarbejde et værktøj, der kan bygge bro mellem skole og praktikvirksomhed, så eleven oplever større synergi, sådan at skole og praktik understøtter hinanden bedre. Handlingsplan for øget gennemførelse - Som et led i skolens kvalitetsarbejde har vi har arbejdet med opdelingen af praktikmålene til ernæringsassistentuddannelsen på UCR - Slagteriskolen.

Bedre samspil Vejledning visualiseret i form af en ”Praktikmålsplakat” Dialogguide med tips og tanker til kommunikation mellem elev, praktikvirksomhed og skole. Plakaten giver et overblik over, hvordan praktikmålene kan fordeles Det er vores håb, at plakaten vil bedre samspillet mellem skole, elev og praktikvirksomhed. Det er tænkt som et let og brugbart redskab for såvel praktikvirksomhed som for elev.

Refleksion på flere niveauer Eleven – tidligere læring, igangværende læring og kommende læring Virksomheden – hvad ved eleven, hvad skal eleven kunne på nuværende tidspunkt og hvad kommer Skolen – hvor kommer eleven fra (grundforløb/arbejdsliv/erfaring/niveau), trække elevernes viden ind i undervisningen så det giver mening

”Hands on” værktøj Eleven har sin egen plakat Plakaten gøres synlig for alle medarbejderne i køkkenet Virksomheden kan hente plakaten på skolens hjemmeside – og anvende den på den måde der giver mening. I fællesskab kan elev og praktikvejleder krydse praktikmålene af i de enkelte praktikperioder. Brug plakaten på den måde, der giver mening for jer! Plakaten kommer til at ligge på hjemmesiden

Erfaringer Udsendt til alle elever og deres praktikvirksomheder juni 2015 De første konkrete erfaringer fra praktikvirksomhederne ser vi først i januar 2016 Praktikværtarrangement 2.skoleperiode – august 2015, 3- part samtaler, positivt modtaget Virksomheder har kontaktet Os Dialog materiale til nye praktikvirksomheder Det er første gang, vi laver en overbliksplakat. Vi håber derfor, I vil hjælpe os med at få nogle erfaringer så de næste plakater kan blive endnu mere funktionelle. Med andre ord vil vi blive taknemmelige for masser af respons og måske nye ideer – fortæl hvordan I bruger den? Hold Jer ikke tilbage! Kommentarer kan mailes skolen

Hvordan ser I Praktikmålsplakaten kan videreudvikles? Gruppediskussion Hvordan ser I Praktikmålsplakaten kan videreudvikles? Fordele og udfordringer ved brug af Praktikmålsplakaten? Hvilke andre elementer kan være med til at understøtte kobling skole/praktik?