”Klart jeg kan” Et vejledningsforløb for ledige i Jobcenter Odsherred med fokus på motivation og kompetencer Peter Rummelhoff, områdeleder Jobcenter Odsherred.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Foreningsudviklingstesten
Advertisements

Et metodeudviklingsprojekt i UU DANMARK UU Vestsjælland
Kontanthjælpsreformen – særligt om de unge
Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne/
17½ års samarbejde i Aarhus
Direktoratet for Kriminalforsorgen Straffuldbyrdelseskontoret
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
S AMMEN KAN VI MERE – N Y BROBYGNING TIL ERHVERVSUDDANNELSE OG ERHVERVSLIV UU Vestsjælland v. Helle Jacobsen Overordnet fokus: Implementering af brugbare.
Roskilde Produktionsskole
Uddannelsesvejledningen i 9. klasse
Projektpræsentation Fra marginaliseringstruet til uddannelsesparat.
Tværgående indsats for unge årige
’Afklaring om valg af erhvervsuddannelse via frivillig brobygning’
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
UU-Vestegnen Vognporten Albertslund Tlf
Orientering forældremøde 10. klasse
Velkommen til 6. kursusdag om virksomhedscentre TOVHOLDERFUNKTIONEN FOR VIRKSOMHEDSCENTRE.
Implementering af inkludering af børn i vanskeligheder indenfor adfærd, kontakt og trivsel på skolerne i Horsens Kommune.
Projekt Uddannelsesstart Aabenraa Kommune. Projekt Uddannelsesstart Sammenhæng mellem uddannelse, uddannelsesplaner og uddannelsespålæg Samarbejdspartner:
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Kontanthjælpsreformen
Uddannelsesafklarende samtaler - hvordan er det gået? Mogens Bak Hansen, Arbejdsmarkedschef Jeanette Johansen, Teamleder Anders Ladegaard, Centerleder.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Virksomhedsskolemodellen 29. september 2014 UU Danmark Samarbejde: UU og Jobcentret – Om unge.
NETVÆRKSMØDE OM UU, FOLKESKOLE & UNGDOMSUDDANNELSERNE Forventninger, muligheder, udfordringer & handlinger i lyset af folkeskolereform og omlægninger af.
Uddannelsesafklarende samtaler
Fokuspunkter Hvem er vi? Hvad tilbyder vi? Samarbejdsaftaler mellem skole og UUV. Valg af uddannelse - tal på vejen.
Uddannelsesparathed og vejen til de 95 pct. UU Københavns Kommune 29. september 2010 – Lis Rom Andersen.
Repræsentantskab Onsdag d. 9. april Samarbejde mellem JC og UUV.
VITUS BERING DANMARK VEJLEVEJ 150 DK-8700 HORSENS TLF FAX:
Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder & Skanderborg
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
EGU opgaver i et Jobcenter Hvordan ser arbejdet ud set fra den placering.
Er vi enige om, hvordan ser en KUU-elev ud?
Workshop 1 på BIP seminar, d. 10 juni 2015 i Vejle
P ROJEKT : ” LÆREPLADSER TIL ALLE ” I T HISTED 14/
U18 i Odense Samarbejdet mellem behandling og myndighedsområdet.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Status på implementeringen af vejledningsreformen
Tværfagligt ungeteam i et uddannelsesmiljø  Baggrund/Hvorfor  Vision  Hvordan  Gør det en forskel? Bornholms Regionskommune Allan.
Glostrup §17.4 / UU ansvar:Uddannelsesvejledning og information Foretage endelig uddannelsesparathedsvurdering Formidling af intro, brobyg praktik.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på UU’s opgaver Vejledning op til 18 år - Grundskolen – ca. 10 årsværk - 15 – 17 årige –
Vesterbrogade 6D. 4, 1780 København V. | uudanmark.dk| | CVR: Hvor står vejledningen i dag?
Ungeindsatsen i Center for Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse UU og jobcentrene; et samarbejde om udsatte unge, 3. december 2015 Leder af Ungeporten,
/Bent Storgaard Etablering af UU-Vestegnen Mange opgaveudvidelser siden 2004 ”Uafhængig af sektor- og institutionsinteresser” UU-Vestegnen:
UU - Centrenes lovgivningsmæssige ramme og opgaver Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv: - Vejledningen skal bidrage til at valg af uddannelse.
Overleveringer indenfor specialområdet UU Ringkøbing-Skjern.
Hvorfor er Kalundborg Kommune bruger af ”Klar til Start” ? Jens Folman, jobcenterchef Kalundborg Kommune Jørgen Dan Pedersen, centerleder UU Nordvestsjælland.
Jobcenter Halsnæs Oplæg på workshop på Vejledningstemadag den 29. november 2013.
Projekt fra ufaglært til faglært. Work-shop Et samarbejde mellem Jobcenter Glostrup, Jobcenter Albertslund, CPH West og 3F, FOA og HK København.
Produktionsskolernes ny rolle. Styrkelse af produktionsskolerne For unge der ikke umiddelbart har forudsætninger for at påbegynde en ungdomsuddannelse.
Brobygning til uddannelse Seniormanager Andreas Nikolajsen København, 9. januar 2014 Opstartskonference om kontanthjælpsreformen.
Netværksmøde for teamledere 11. september 2013, Roskilde Erfaringer med akutindsatsen i Jobcenter Lyngby-Taarbæk.
Søren Løkke Konsulent på Ungeområdet Jobcenter Frederikssund Kommune LBR projekt.
Fra Jobcenter til uddannelse - og tilbage igen… UU Skives DNA – tværsektorielt samarbejde VUC – en tæt samarbejdspartner Uddannelsessamtale Hvad har vi.
UNGE I FOKUS – VIBORG KOMMUNE. MÅLGRUPPEN MÅLGRUPPEN ER ØVRIGE UDDANNELSESPARATE MED MERE KOMPLEKSE BARRIERER OG AKTIVITETSPARATE MODTAGERE AF UDDANNELSESHJÆLP,
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
Samarbejde med Jobcentrene ”fremtidens arbejdsmarked er for de uddannede !!!” Det er dokumenteret, at den danske arbejdsstyrke skal efteruddannes og opkvalificeres.
Kontanthjælpsreformens betydning -i forhold til arbejdet med de unge Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland Jørgen Dan Pedersen centerleder.
Konkrete samarbejdsflader mellem UU og Jobcenter Jens Folman, jobcenterchef Kalundborg Kommune Jørgen Dan Pedersen, centerleder UU Nordvestsjælland.
Anne Bjørkmann, studievejleder, IBOS Synsfaglige netværksdage 2016
Februar 2017 PKU-konference
Konference om unges motivation, robusthed og forskellen i ”ungesyn”
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
Kommunal ungeindsats Kortlægning af unge i Køge bugt
Erfaringer med virksomhedssamarbejdet omkring målgruppen for JobFirst?
Sammenhængende Kommunal Ungeindsats Er vi allerede på vej
Forældremøde UU Faaborg-Midtfyn.
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
Præsentationens transcript:

”Klart jeg kan” Et vejledningsforløb for ledige i Jobcenter Odsherred med fokus på motivation og kompetencer Peter Rummelhoff, områdeleder Jobcenter Odsherred Jørgen Dan Pedersen, centerleder UU Nordvestsjælland

Hvad var udfordringen i Odsherred: Hvad kendetegner målgruppen? Hvilken udfordringer har de unge ledige? Hvad har vi gjort tidligere? - Erfaringer fra tidligere indsatser

Hvorfor har jobcenteret valgt UU: Metoden har været afprøvet før Tæt samspil med uddannelse som fokus UU kender mange af de unge på forhånd, og kender dermed også deres resurser og udfordringer UU ser muligheder og ikke diagnoser UU kender bedre end andre de forskellige muligheder i uddannelsessystemerne, og hvordan man kan få unge i uddannelse.

Samarbejdsaftalens indhold: Hovedopgaven Den primære opgave består i at varetage vejledningsfaglige opgaver i jobcentret, herunder afvikle motiverende forløb for unge. Målgruppen er ledige i alderen 18-29 år.

Afvikling af uddannelsesrettede og motiverende forløb for unge ledige Samtaler med unge ledige. Indgå i 1. samtale med unge sammen med jobcentrets medarbejdere. Formålet er, at vejlede de unge til at påbegynde en uddannelse. Vejledning af åbenlyst uddannelsesparate i forhold til påbegyndelse af relevant uddannelse, herunder udarbejdelse af uddannelsesplan. Støtte og sparring til jobcentrets medarbejdere i forhold til uddannelsesmæssige og vejledningsfaglige spørgsmål Vejledning af uddannelsesparate, herunder udarbejdelse af uddannelsesplan med henblik på, hvordan de kommer i gang med en ungdomsuddannelse. Målgruppevurdering til produktionsskole og KUU.

De konkrete ydelser: At gennemføre op til 9 motivations- og afklaringsforløb af 9 dages varighed pr. forløb årligt At unge ledige tilbydes 2 dages forløb om uddannelsessystemet og uddannelsesveje At unge mødes af såvel jobcentrets medarbejdere og UU vejledere ved visitation

Metoden i det 9 dages motivationsforløb: Klart jeg kan er en dokumenteret metode med gode resultater. Kurset består af 12 moduler inden for følgende temaer: Afklaring af dine resurser Roller og identitet Tankens kraft - og hvordan tanker og følelser påvirker handling Selvfølelse og selvtillid Valg og prioriteringer gennem forandringsmetode Motivation og motivationsprosesser: afklare og skabe motivation Netværk: afklare resurser og støtte i privat og professionelt netværk Mål – resurse CV Ansøgning og præsentationsteknik

Det er vi lykkedes med: Øget tilgang til Produktionsskolen. Det betyder at flere ledige end tidligere er i uddannelsesforberedende forløb, og at kapaciteten på produktionsskolen udnyttes bedre. Synergi mellem Jobcenter og UU vejledning. Finde deltagere til KUU og fylde pladserne op

Debat: Er det kynisk økonomitænkning fra kommunen at få UU til at målgruppevurdere til produktionsskole og KUU? Sælger UU ud af sin ”sjæl” ved på denne måde at sidde inde i jobcenteret og målgruppevurdere? Kan UU målgruppevurdere objektivt når man samtidig er aflønnet af jobcenteret? Kan man skelne mellem myndighed og vejledning når man sidder i samme kontor og side om side?