Læringsmiljø og pædagogisk analyse LP-modellen.dk Forskningsbaseret viden-vi gør det, der virker L LP-MODELLEN ● FORSKNINGSBASERET VIDEN, DER VIRKER Høgskolen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvem er jeg? Hvor bor jeg? Hvem bestemmer over mig?
Advertisements

[indsæt selv arbejdspladsnavn og dato]
Medarbejderudviklingssamtalen
Fælles kompetenceudviklingsdag 25. september 2012, CABI
Kompetenceudvikling gennem SPIDO-konceptet
AT TRÆDE I DE BEDSTE FODSPOR – FRA PRODUKTIONSSKOLE TIL ERHVERVSUDDANNELSE Under programmet ”Bedre overgang til og fastholdelse i erhvervsuddannelserne”
Arbejdspladsudvikling
LP-MODELLEN LP-modellen Hamar uge Mandag aften
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Roller og afgrænsninger
Ved psykolog Lena Højgård Isager Psykologhuset Kognitivt Fokus
LP som skoleudvikling – et perspektiv udefra og ind i modellen
LP-modellens Landskonference 2014 i Horsens
Favrskov - Tovholder 3 3. juni 2014 Lena Lund Pedersen
- Roller og afgrænsninger
1 Vejlednings- opgaven Tirsdag aften v. Adjunkt Martin Finderup Andersen.
Praksisopgave 1 Intro til praksisopgave 1 2. Dag 1.
1 Vejlednings- opgaven v. projektleder Martin Finderup Andersen.
Vejlederens kommunikation
VEJLEDERNES FORHÅBNINGER FRA BRANDMAND TIL ARKITEKT AFKLARING AF EGEN VIDEN: HVAD KAN JEG? AFKLARING OG AFGRÆNSNING AF ROLLEN KONTRAKT : DIALOG OMKRING.
Velkommen til valgfaget: ”Kliniske retningslinjer – kvalitetsudvikling herunder implementering, sundhedsinformatik og evidens Udarbejdet af Lea D. Nielsen,
M EDIEPÆDAGOGISK OG ORGANISATORISK VEJLEDNING Intro Rikke Schultz
LP-MODELLEN Vejlednings-opgaven Tirsdag aften
LP-analysemodellen i vejlederperspektiv 2. April 2014
LP-MODELLEN ● FORSKNINGSBASERET VIDEN, DER VIRKER
Teamudvikling og gruppedynamik – at styre og udvikle samtaler
Vejlederportfolio – en arbejdsform til udvikling af vejlederpraksis. Nu med praksiseksempler Efterskolernes vejledertræf 2011 Olav Nielsen, Margrethe Brunsbjerg,
Evaluering af undervisningen: samfundsfag Vi skal i dag evaluere (bedømme) undervisningen ift. disse emner: Planlægning Fagligt udbytte Arbejdsformer Lektiemængden.
Doku:SENtorium Torsdag d. 29. oktober Velkommen Programmet for dagen  Refleksionsøvelse  Fortællerrum  Narrativ evaluering Frokost  Sparringsrum.
Indsæt foto: Klik på det lille fotoikon og vælg det ønskede foto i dialogboksen. Skift eksisterende foto: Klik på foto og brug derefter slettetasten til.
SSP SAMARBEJDE EFTER FOLKESKOLEREFORMEN SSP samarbejde efter folkeskolereformen1.
Rundt om stress Et dialogværktøj til hospitalspersonale Hvidovre Hospital Ledende lægesekretær Mie Kroll Udviklingskonsulent Pernille Scheuer.
KNÆK KODEN Opgave 4 Det erhvervsøkonomiske område.
Vejledningsstrategier Vejledningens strategiske udgangspunkt og vejledningens faser Thomas Kjærgaard
Hvem er vi? 136 elever 16 lejligheder med hver sin kontaktlærer Almen med fokus på boglige fag, gymnastik og valgfag Omstillingsparate kolleger Vi insisterer.
Den svenske model og samskabelse Workshop den 25. maj 2016 V/ Ph.d. stipendiat Marianne Staal Stougaard og lektor Charlotte Jørgensen.
Skolebestyrelsens rolle  Kontinuerligt arbejde med skolekultur under paraplyen ’Forpligtende fællesskaber’ med afsæt i Værdigrundlag og Målsætning Uddrag:
TVÆRPROFESSIONELLE LÆRINGSFÆLLESSKABER Oktoberkursus
Udfold talenterne! - og vind ekstra ressourcer Et dialogværktøj til ledelsesgruppen.
Ungdommens Folkemøde
Hvordan ved MUS? Anvend uddybende redskaber i RMUK og e. dok FØR
Den røde tråd i bevillingspraksis
Kvalitetsenheden for Almen Praksis i Region Nordjylland
Hvad kan vi tilbyde? Vejledning
Video club – med fokus på autonomi Motivation i praksis And
Oplæg infodag dec 2017 AKN.
Digital kultur og trivsel på skolen – mod et fælles værdisæt
- Fælles forståelse af kerneopgaven
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
Kommunikation - trykstil
Sund Mund til Byens børn
Skoleudvikling i Praksis 1
Hvad lærte vi af projektet?
At tænke uddannelse som en del af et læringsforløb
Få succes med jeres næste projekt Et udviklings-forløb med DGI og DIF
Børn som vores vigtigste ressource – fra dokumentation til relation
1½ times arbejde i gruppen
Kommunikationsstrategi
Udvikling af centralbiblioteket
professionsideal for lærere
Kompetencespillet Dialog om behovet for udvikling af kompetencer til fremtidens digitale arbejdsliv Velkommen til……. Fortæl hvem der er kommet med ideen.
Mental sundhed Beskrivelse: Da Socialtilsynet var på tilsyn i august. 2017, blev begrebet ‘mental sundhed’ drøftet. Vi blev optaget af at identificere.
Værktøj 6: Omgangstone og kollegialitet
Værktøj 10: Forandringer og stress - Individet
Værktøj 5: Lederens opgaver med stress - stressforebyggende lederstil
Børne og ungepolitikken blev vedtaget i december 2015 og er byrådets fælles vision for børn og unge, som vokser op i Aarhus – og dermed også det fælles.
Børne og ungepolitikken blev vedtaget i december 2015 og er byrådets fælles vision for børn og unge, som vokser op i Aarhus – og dermed også det fælles.
Værktøj 7: Det gode personalemøde og arbejdspladskulturen
MIKRO-PROJEKTMODELLEN
Præsentationens transcript:

læringsmiljø og pædagogisk analyse LP-modellen.dk Forskningsbaseret viden-vi gør det, der virker L LP-MODELLEN ● FORSKNINGSBASERET VIDEN, DER VIRKER Høgskolen i Hedmark uge Margit Nielsen og Lena Lund Pedersen / Hvordan bliver vejlederen en tilpas forstyrrelse i implementeringen af LP?. Fredag den 4. april 2014

LP- som udviklingsplatform for organisationen Ledelse af forandringsprocesser i en systemisk kontekst Udvikling af nye og forpligtende samarbejdsformer Afklaring af skolens normer og værdier Kompetenceudvikling for alle medarbejdere LP-MODELLEN ● FORSKNINGSBASERET VIDEN, DER VIRKER

Case – LP-gruppers tilbagemelding Vejledningsøvelse 1.Vælg en tovholder (holder tid og faciliterer) 2.Læs casen igennem individuelt (5 minutter), noter vejledningspunkter. 3.Foretag en cirkelsamtale (2 minutter pr. deltager), hvor du fremlægger dine vejledningspunkter for gruppen 4.Reflekter og diskuter i fællesskab. Bliv konkrete og vejled i forhold til den konkrete case (40 minutter) 5.Plenum med opsamling 3

Vejlederfunktionen - kontrakter ”Grundkontrakt” Implementeringsplan (formål og funktion) Udmøntning i konkrete formåls- og funktionsbeskrivelser ift. LP-vejlederopgaven i skolevæsnet, på daginstitutionsområdet og i erhvervsskolerne– ambitionsniveau og ressourcer afstemmes. Etableres og indskrives i implementeringsplanen, denne evalueres og revideres løbende. ”Rammekontrakt” (den konkrete opgaveportefølje) Hvilke opgaver skal LP-vejlederen løse på kort/lang sigt? Forventningsafklaring / behovsafdækning med kolleger, ledelse og pædagogisk personale. Udmøntes i en skriftlig kontrakt, der kan evalueres og revideres løbende. ”Proceskontrakt” (formen: Arbejdsformer, styringsredskaber, kommunikationsværktøjer, positioner, rollevaretagelse osv. i vejledningsarbejdet) Hvordan skal vi arbejde med den enkelte vejledningsopgave? Etableres som det første på hvert LP-møde. LP-MODELLEN ● FORSKNINGSBASERET VIDEN, DER VIRKER

Refleksionsøvelse (1) - Proceskontrakt Hvordan afgrænser vi vores rolle og position i forhold til en proceskontrakt? 1.Reflekter individuelt over dine egne ideer til den vellykkede Proceskontrakt i et LP-perspektiv. (3 minutter) 2.Diskuter og reflekter gruppe på 5 hvordan proceskontrakten skal håndteres. Vær konkrete. Kom frem til fælles forståelser og handlemuligheder og diskuter hvordan I underbygger den ønskede udvikling i praksis. (30 minutter) 3.Udarbejd en planche med jeres konkrete forslag til proceskontrakt LP-MODELLEN ● FORSKNINGSBASERET VIDEN, DER VIRKER

Refleksionsøvelse (I) - Rammekontrakt Hvordan afgrænser vi vores rolle og position i forhold til en rammekontrakt? 1.Reflekter individuelt over dine egne ideer til den vellykkede Rammekontrakt i et LP-perspektiv. (3 minutter) 2.Diskuter og reflekter gruppe på 5 hvordan kontrakten skal håndteres. Vær konkrete. Kom frem til fælles forståelser og handlemuligheder og diskuter hvordan I underbygger den ønskede udvikling i praksis. (30 minutter) 3.Udarbejd en planche med jeres konkrete forslag til rammekontrakt. LP-MODELLEN ● FORSKNINGSBASERET VIDEN, DER VIRKER