Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Den røde tråd i bevillingspraksis

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Den røde tråd i bevillingspraksis"— Præsentationens transcript:

1 Den røde tråd i bevillingspraksis

2 Tal på projekter som går glat igennem

3

4 Tal på projekter som ikke går glat igennem...

5 Når projekterne ikke går glat igennem, hvad er det da, der typisk medfører betingelser og afslag fra bevillingsudvalget?

6 For afslag gælder typisk:
Ambitionsniveauet er ikke tilpasset partnerkapacitet (3 ud af 10) Mangel på væsentlige detaljer i kontekst-, problem- og målgruppeanalyse (3 ud af 10) Manglende organisatorisk bæredygtighed (3 ud af 10) Manglede refleksion/status over forudgående erfaringer (4 ud af 10) Mangel på sammenhæng mellem problem, mål og strategi (6 ud af 10)

7 For betingelser gælder:
Manglende rolle-/opgavebeskrivelse for dansk deltager/fagligt bistand (7 ud af 21) Manglende forklaring af budgetlinjen Danish-man-hours (7 ud af 21) Behov for revideret budget jf. budgetvejledning/anbefalinger (4 ud af 21) Manglende målsætninger for og anvendelse af læring (2015/16)

8 Lidt om gode råd: Projektteknisk
Revidere/udarbejde mere konkrete mål/beskrive projektmål som forandring (6) Indarbejde strategisk indsatser som projektmål (3) Revidere indikatorer (4) Strategi Udarbejde strategi for indsatsområde (5) Lave strategi for hvordan ny viden/færdigheder omsættes til ny praksis i organisationen (6) Dokumentation & læring Systematisk opsamling af resultater og læring med henblik på kommende projekter/deling af læring (6)

9 Bevillingspraksis: Netværksaktiviteter
Det skal være en beskrivelse af: hvordan indholdet i netværksaktiviteten konkret relaterer sig til organisationernes strategiske plan(er). de forberedende aktiviteter, som gennemføres forud for deltagelsen i et topmøde/konference, og hvordan ny læring efterfølgende indarbejdes i organisationen. deltagernes roller under og efter et givet topmøde/konference Evt. dansk (1) deltagers rolle som fagperson/rådgiver Deltagelse i tilbagevendende møder, bør involverer en gradvis egenfinansiering.

10 Bevillingsparksis: Dokumentation af erfaring
mil.: som minimum et internt midtvejsreview eller en afsluttende projektrapport for et forudgående projekt, som reflekterer de opnåede resultater og væsentlige erfaringer. 1 mio. - 2 mil.: som minimum et internt midtvejsreview eller evaluering af et forudgående projekt, som vurderer opnåede resultater og effektiviteten hvorved de er skabt, samt reflekterer væsentlige erfaringer. Over 2 mil.: et eksternt midtvejsreview eller evaluering af forudgående projekt, som vurderer opnåede resultater og effektiviteten hvorved de er skabt, samt reflekterer væsentlige erfaringer

11 Bevillingspraksis: Faglig bistand
Der kan bevilges midler til faglig bistand (FB) leveret af medarbejder/frivillige i DHs medlemsorganisationer, som har en faglig relevant baggrund for at levere den pågældende ydelse. Der er ingen øvre grænse for, hvor stor en andel af budgettet der kan bevilges til FB; andelen afhænger af behov/opgaven, som skal være beskrevet grundigt. FB skal tilføre en specifik værdi/input til projektet, som ikke kan leveres af partnerorganisationen selv eller med fordel af en lokal konsulent. Udgifterne til FB skal kobles til specifikke aktiviteter i projektet. Der skal afsættes et vist antal timer til opgaveløsningen, som skal fremgå af det detaljerede budget eller budgetnoterne. En væsentlig andel (hovedparten) af den FB skal udmøntes i modtagerlandet. Der kan ikke bevilges FB til almindelig projektadministration

12 Bevillingspraksis: Læringsindsatser
Skal udvikles…


Download ppt "Den røde tråd i bevillingspraksis"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google