Udfold talenterne! - og vind ekstra ressourcer Et dialogværktøj til ledelsesgruppen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Når HR i den offentlige sektor er innovativ Oplæg ved Træfpunkt Human Resources 2005 v. kontorchef Jette Frederiksen, Personalestyrelsen.
Advertisements

Final take - Værdigrundlag Maj 2007
Værktøj 3: Personlige og kollektive strategier Vi forebygger stress sammen.
Hold gejsten - det motiverende frivilligmiljø. Hvad skaber motivation for en aktivitet/opgave? En oplevet følelse af;  Kontrol og forudsigelighed  Indflydelse.
SPOT på dansk v/ Uddannelsesleder Helle Rasmussen Sundhed og Omsorg – Aarhus Kommune.
Aulum-foredrag 4. okt. 2015: at være pårørende til psykisk sårbare
Webinar 1 i fase 2 Tema: Differentiering – med særligt fokus på kortlægning af elevernes forudsætninger Indhold: 1)Hvad er et webinar? 2)Forud for selve.
Skaleringer Progressionsmåling og dialogredskab. Skaleringer som dialogværktøj
ERFARINGER MED AT STØTTE DET TVÆRSEKTORIELLE SAMARBEJDE MELLEM DANSKE KOMMUNER OG POLITI Oplæg NFBO 22 – 25 maj 2016 Birgitte Roth Hansen, specialkonsulent.
Teori og praksis på SOSU- uddannelserne. Et aktionsforskningsprojekt på SOSU Fyn Jakob Ditlev Bøje Institut for Kulturvidenskaber Syddansk Universitet.
KNÆK KODEN Samfundsfaglige område Opgaveformulering 4 – Danmark i en globaliseret verden.
Forældreinfomødet mandag Skovvejens Skole Velkomst v/ distriktsskoleleder Gitte Graatang Aftenens emner: En fusioneret skole – første.
Det regionale Beskæftigelsesråd Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Velkommen til netværksmøde om virksomhedsindsatsen.
Helhedsorienteret indsats. Kolding kommune. Bettina Beyer, projektleder af projekt helhedsorienteret indsats Kolding kommune.
SERVICESTYRELSEN 9.DECEMBER 2009 Faglighed og metoder i håndteringen af unges brug af rusmidler.
MyImage 2016 Rapporten er personlig og må anvendes internt i virksomheden i sin helhed og dele af rapporten må anvendes eksternt med kildeangivelse Rapporten.
Målstyring. Hvordan styres virksomheden sikrest & bedst ? Lav frekvente målinger (måned, kvartal, år) Hvilke? (KTA = Kunde tilfredsheds analyse, MTU.
Kandidatspeciale Klinisk Biomekanik Institut for Idræt & Biomekanik.
Løsningsfokuseret Ledelse
Hvordan ved MUS? Anvend uddybende redskaber i RMUK og e. dok FØR
Præsentation af metodehåndbog for virksomhedsservice
Studieretningsprojektet
Bertel Haarder (Undervisningsminister) :
THY Business Breakfast.
På job i samskabelsessamfundet -Udfordringer og muligheder
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
DUBU Superbrugerrollen
Arbejdsmiljø og ledelse går hånd i hånd
Kvalitetsenheden for Almen Praksis i Region Nordjylland
Direktør Lars Kunov Danske Erhvervsskoler
Studieretningsprojektet
Erfaring fra fire statslige arbejdspladser
Oplæg om metoder Vejle 14. Januar 2010.
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Innovation Days Roskilde, September
Hvorfor resultatløn?.
(s. 1) De projekterende og udførende sammen med bygherren gennemgår grundigt og udfordrer projektet i overgangen fra projektering til udførelse. Ved projektoptimering.
Ledelse i fremtiden … Betyder ikke vi skal kaste fortiden over bord
Værktøj 2: Kan og skal krav - fokus på kerneopgaven
Patientsikkert Sygehus Regionalt kickoff d. 30. august
Aula: hvordan vil vi bruge det i forældresamarbejdet?
FÆLLES målstyring i matematik
9 gode råd til et styrket samarbejde med pårørende på hjerneskadeområdet
Fælles ledelsesgrundlag
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Line Leth Jørgensen Dysleksivejleder og læsekonsulent
Odense den 20/8 samt Århus den 28/8
Odense den 20/8 samt Århus den 28/8
Velkommen til info-møde om Indkøbs-ABC
- Fælles forståelse af kerneopgaven
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
Kommunikation - trykstil
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
SUMO - analyse.
Lektion 1B Formålet med denne lektion er at gøre eleverne opmærksomme på, at et stærkt fællesskab i klassen/på skolen handler om det gode kollegaskab.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Strategieksekvering DON´T STOP THINKING ABOUT TOMORROW
Modeller for fælles uddannelseskøb og kommunikationsveje
Knallertens udstyr.
1. Relationel kommunikation
Få succes med jeres næste projekt Et udviklings-forløb med DGI og DIF
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Kulturproces step 1 Før måling Efter måling
Hvordan opnår vi bedre kommunikation og dermed trivsel?
Værktøj 5: Lederens opgaver med stress - stressforebyggende lederstil
Organisatorisk Implementering af Machine Learning
Værktøj 7: Det gode personalemøde og arbejdspladskulturen
Præsentation af fælles proces myndighed og Familiehus
En tryg start i vuggestue – samtaleværktøj til opstartsdialog
Præsentationens transcript:

Udfold talenterne! - og vind ekstra ressourcer Et dialogværktøj til ledelsesgruppen

Baggrunden ”Traditioner og forskelle i uddannelsesbaggrund må ikke stå i vejen for menneskelig udvikling. Det skal sikres, at unikke talenter kommer frem i lyset. Der skal derfor fokus på reelle og ikke kun formelle kompetencer, når opgaver fordeles, og karrieremuligheder afdækkes” Statens personale- og ledelsespolitik 2003

Hvorfor fokus på talentudvikling? Det er vigtigt, at vi ikke mister ressourcer, fordi vi overser den enkeltes personlige talent. …Det sker typisk ved en ensidig fokusering på formelle faglige kompetencer eller på én type talent.

Forståelse af talent

Den eminente taler - et eksempel på talent Nogle mennesker har evnen til at tryllebinde en stor forsamling og kommunikere budskaber klart og vedkommende for tilhørerne. I nogle jobs er dette talent helt overflødigt, mens det i andre jobs er afgørende for succes. Det kan til en vis grad læres at holde gode taler. Men de eminente talere har et talent, som gør, at de, hvis de får chancen, kan præstere noget særligt på en talerstol.

Talent vs. kompetence Talent er knyttet til personen og er i modsætning til kompetencer ikke noget, man kan beslutte sig for at ville have! Hvis man har talent på et givent område, vil man – alt andet lige – have lettere end andre ved at tilegne sig og udnytte kompetencer på dette område! Alle mennesker har noget de er gode til. Dette ”noget” kan både være tillært eller opøvet – det kalder vi kompetencer. Eller det kan være noget man har med sig som en del af sin person – det kalder vi talenter!

Fokus på talent giver basis for flere toppræstationer Kilde: Inspireret af Mandag Morgens strategiske netværk om talent ”Præstationstrekanten” – Jo højere, jo bedre opgaveløsning

Udfordringen i talentudvikling Om et talent kommer til syne og udvikler sig, afhænger af, om vi formår at matche det relevante talent med:  de rette opgaver  de rette arbejdsvilkår  de rette udviklingsmuligheder  og – ikke mindst – den rette ledelsesstil.

Lederens opgave i talentudvikling Det er i vores daglige ledelse, at vi skal være mere bevidste om at se og udvikle talenter. Vi skal derimod ikke bruge ressourcer på at håndtere store nye systemer til talentudvikling.

Operationalisering af personaleledelse og talentudvikling

Formålet med dialogværktøjet Formålet er at tilbyde et enkelt værktøj, som via en kreativ og struktureret dialog kan igangsætte en proces, hvor vi som ledere kan blive bedre til at opdage og udvikle forskellige talenter.

Indhold i ledelsens dialog Udfordringerne drøftes en af gangen i mindre grupper. For at sikre, at dialogen bliver fremadrettet og forpligtende, bør I undgå at diskutere det, der ikke fungerer i dag. I stedet bør I fokusere på: hvad I allerede gør godt, som I vil holde fast i. hvad I ønsker at gøre bedre.

De udfordringer, som skal diskuteres er: 1. De relevante talenter skal afdækkes! 2. Forskellige typer talent skal opdages! 3. Talentet skal skabe værdi for institutionen! 4. Talenter skal udvikles via daglig ledelse! 5. Medarbejderen skal have mulighed for at demonstrere sit talent! 6. Der skal gøres op med lighedskulturen! 7. Der skal tilbydes alsidige og attraktive karrieremuligheder!

Opsamling på dialogen Udfordringerne sættes til debat i plenum en af gangen. Alle grupper bidrager til den fælles debat udfra den diskussion de har haft i gruppen. Konklusioner trækkes op af tovholderen. Der er i øvrigt inspiration at hente til det videre arbejde med talentudvikling i pjecen ”Se potentialet i alle medarbejdere! – udvikling af talenter via alsidige karriereveje” på