At tænke i spørgsmål At tænke i spørgsmål er et system af værktøjer til at transformere tænkning, handling og resultater gennem en dygtig anvendelse af.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tema 4: Regulering af følelser Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Advertisements

Skabelse af dialogiske rum ”
Kompetenceudvikling og innovation i yderområder
Hvilken forskel gør spørgsmål?
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Refleksion i kommunikationen
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Ørestad Skoles værdier
Mindfulness og ID - Lifecoaching
? At sige NEJ Vrede uden autopilot Integritet & Samarbejde
Anerkendende refleksion
Roskilde Tekniske Skole
Hvad gør livet så værdifuldt?
Haslebo, relationer i organisationer kap. 14/15
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
Dialogisk tænketank Gudenådalens friskole. Punkter til afklaring og information  Ingrid Brunebjergs rolle som konsulent for organisationen – commitment.
Unge Hjælper Unge. Projektmål Fastholde elever. Mindske frafaldet med 7,4%
Et barns relationer og fællesskabets betydning ”At være udenfor”
UDVIKLINGSKATALOG - A •være mere direkte og krævende overfor andre •påtage sig nye varierede opgaver noget oftere •bruge sin autoritet noget mere •træffe.
Kastanjehaven - Sand Trivsels Agent Opsamlingsdagen 6. juni 2013
Orientering om om CBT (Cognitive behavior therapy) © John Winston Bush, PhD. All rights reserved.
Kommunikation og relationer 9. januar v. Gitte Schrøder
Reservatet Kapitel 1: Reservatet - Virksomheden som et reservat
Patientsikkerhedsrunde - et ledelsesredskab
Darum skole 4. november 2013.
Velkommen.
Hvad gør livet så værdifuldt?
Præstationsangst!.
Hvordan passer jeg på mig selv ?
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Velkommen til dag 2 på AUs vejlederuddannelse!
Reklamer Reklametyper.
Grupper – hvordan gøres det?
Tema 5: Relationer og kommunikation Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
DIT LIV Tænd for lyden og læn dig tilbage -.
Narrativitet i specialpædagogisk skolepraksis
Tilgivelse.
Barndommen er fremtiden Fremtidens institutioner 2015
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Læreren som læringsleder
Strategisk kompetenceudvikling - konteksten
DEN GODE LEDER FTF REGION NORDJYLLAND Aalborg den 2. november 2009
Herren burde måske lette måsen, og løbe en tur i stedet
Velkommen Formålet med denne workshop er At teste forskellige former at teknologiunderstøtte etablere af samarbejde på hospitaler. Målet med dette er:
Godmorgen - og velkommen til alle de nye. Kulhuse-sangen Melodi: I en kælder sort som kul Nu vi samlet er igen og et år er gået Karlslunde vi sidst tog.
Børns udvikling og samspil med ”de andre” Minileder 2 kursus august 2015.
Konflikthåndterende kultur på SOSU-Silkeborg. Educating Tommorrow´s Professionals Konflikt - definition En konflikt er: En uoverensstemmelse, der indebær.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Program for eftermiddagen 29/ Mindfulness (psykolog) og intro til Sokratisk Dialog (Vibeke) Kort Sokratisk Dialog i grupper.
Planlæg din kommunikation. Dette værktøj er til dig, som Står over for en kommunikationsindsats Vil sikre, at dine budskaber kommer frem Vil kommunikere.
Ka´du klare det? Dialogredskab - Krav i arbejdet HR Arbejdsmiljø, O&P 2015.
Isbjergmodellen. Isbjergmodellen Sociale og følelsesmæssige kompetencer: at anerkende sig selv og andre at kende følelser og forstå egne reaktioner at.
Grethe Lindbjerg Sørensen – Rundt om det affektive Grethe Lindbjerg Sørensen – Klar, parat, vælg – er de unge klar? Valg og.
Salg til det offentlige - Aarhus Kommune. Public Intelligence: Vi har lavet de fleste fejl selv. Peter Julius Public Intelligence rådgiver virksomheder,
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Drives af LOKK (landsorganisationen af kvindekrisecentre) Rådgivning for unge, fagfolk og forældre – alle kan være anonyme Oplæg og undervisning Hotline.
Misbrug, psykisk lidelse og recovery
Målrettet kommunikation
Integrationsnet Målafklaring; med coaching og ressourcetænkning som referenceramme.
TEMA 1 Kortlægning: Mobilitet i hverdagen
Ansvarlig.
Redskaber og overvejelser
Morale og dannelse i uddannelse
Læringstimer med kliniske sygeplejelærer i
Meningsskabelse som relationskompetence
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i eget hjem
Anerkendende tilgang Organisationer er levende systemer, og ledelse er en relation Ledelse handler om relationer og sociale systemer Vi kan ikke ændre.
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

At tænke i spørgsmål At tænke i spørgsmål er et system af værktøjer til at transformere tænkning, handling og resultater gennem en dygtig anvendelse af spørgsmål – spørgsmål vi stiller os selv som vel som andre

At tænke i spørgsmål Den mest effektive kommunikation udgøres af 20 % fortællen og 80 % spørgen! De fleste af os har vendt det rundt – 80 % fortællen og 20 % spørgen. Mange ting i livet vil ændre sig til det bedre bare ved at være opmærksom på dette princip. Den mest effektive kommunikation udgøres af 20 % fortællen og 80 % spørgen! De fleste af os har vendt det rundt – 80 % fortællen og 20 % spørgen. Mange ting i livet vil ændre sig til det bedre bare ved at være opmærksom på dette princip.

At tænke i spørgsmål På næsten ethvert tidspunkt i livet står vi overfor valg. Hvad vi vælger afhænger af vores tanker, følelser, holdninger og de omstændigheder eller den sammenhæng vi befinder os i på det pågældende tidspunkt. På næsten ethvert tidspunkt i livet står vi overfor valg. Hvad vi vælger afhænger af vores tanker, følelser, holdninger og de omstændigheder eller den sammenhæng vi befinder os i på det pågældende tidspunkt. Vi kan ikke altid vælge, hvad der sker os, men vi kan vælge, hvordan vi forholder os, til det der sker. Vi kan ikke altid vælge, hvad der sker os, men vi kan vælge, hvordan vi forholder os, til det der sker.

At tænke i spørgsmål Når vi skal træffe et valg vil vi befinde os i et af to mind set – et proaktivt, vælgende, som vi kan kalde lærende og et reaktivt, som vi kan kalde dømmende. Det meste af tiden svinger vi fra det ene til det andet, knap nok bevidste om, at vi har kontrol over hvilken vi har valgt. Men vi har virkelig et valg i ethvert øjeblik. Når vi skal træffe et valg vil vi befinde os i et af to mind set – et proaktivt, vælgende, som vi kan kalde lærende og et reaktivt, som vi kan kalde dømmende. Det meste af tiden svinger vi fra det ene til det andet, knap nok bevidste om, at vi har kontrol over hvilken vi har valgt. Men vi har virkelig et valg i ethvert øjeblik. Reelle valg begynder, når vi kan observere vores tænkning, følelser og holdninger. Reelle valg begynder, når vi kan observere vores tænkning, følelser og holdninger.

At tænke i spørgsmål - spørgsmål Dømmende: Hvem har skylden? Hvad er galt med mig? Hvorfor er jeg sådan en fiasko? Hvordan kan jeg tabe? Hvordan kan jeg bevise, jeg har ret? Hvordan kan jeg opnå kontrol? Hvorfor er de andre så åndssvage og frustrerende? Hvordan kom jeg til at hænge fast i det dårligste team? Hvad kommer det mig ved? Lærende: Hvad skete? Hvad er værdifuldt i dette? Hvad er jeg ansvarlig for? Hvad ønsker jeg? Hvad kan jeg lære? Hvad tænker, føler, ønsker, behøver den anden? Hvordan kan dette blive en vind-vind situation? Hvad er muligt? Hvad er mine valg? Hvad er det bedste at gøre nu?

At tænke i spørgsmål – mind set Dømmende: Dømmende (sig selv/andre) Reaktiv og automatisk Ved-det-hele-allerede Ufleksibel og rigid Enten-eller-tænkningSelvretfærdig Bange for forskellighed Kun personligt perspektiv Forsvarer formodninger Ser begrænsede muligheder Primære tilstand: beskyttende Lærende: Accepterende (sig selv/andre) Lydhør og eftertænksom Værdier ikke-vidende Fleksibel og tilpassende Både-og-tænkningVidebegærlig Værdsætter forskellighed Overvejer andres perspektiver Stiller spm. til formodninger Ser uendelige muligheder Primære tilstand: nysgerrighed

At tænke i spørgsmål - relation Dømmende:Vinde-tabe-forhold Føler sig afsondret fra andre Frygter forskelle DebatererKritiserer Lytter efter: Rigtigt/forkert Enig/uenig Enig/uenig Forskelle Forskelle Feedback opleves som afvisning Søger at angribe eller forsvare Lærende:Vind-Vind-forhold Føler sig forbundet med andre Værdsætter forskelle Går i dialog Konstruktiv kritisk Lytter efter: Facts Forståelse Forståelse Fællesskab, sammenfald Fællesskab, sammenfald Feedback opleves værdifuld Søger at afklare og skabe