Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Morale og dannelse i uddannelse

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Morale og dannelse i uddannelse"— Præsentationens transcript:

1 Morale og dannelse i uddannelse
Krav til fremtiden som medarbejder og personlig planlægning

2 Gå sammen i grupper på tre
Fortæl tre ting du er god til.

3

4

5 Grundmodel

6 Tandhjulsmodellen

7 Grundtanker – Sådan som det er !!!!!

8 Grundtanker

9 Grundtanker = tidligere erfaringer
Hvordan vi tænker om en speciel hændelse vil være påvirket af tidligere erfaringer. Dette forklarer, hvorfor to personer kan reagere helt forskelligt på samme begivenhed.

10 Grundtanker Alle mennesker har både positive og negative tanker.
Problemet er når de negative bliver til leveregler (Sådan, som det er) Jeg er forkert, så jeg kan ikke stille krav. Jeg skal have kontrol over alt, ellers bliver der kaos. Jeg kan ikke stole på andre, jeg skal holde dem væk fra mig. Uanset hvad jeg gør, så hjælper det ikke noget.

11 Fire kolonneskema. Pigen kommer ind i klassen og ser de to andre piger snakke sammen. Nu snakker de om mig, og om lidt begynder de at moppe mig. Angst. Pigen vender rundt og forlader klassen.

12 Opgave på klassen – 15 minutter
Gå sammen i grupper på tre. Du kommer gående ned af gågaden, på den anden side går Jimmi. Du hilser på Jimmi, men han hilser ikke igen….. Hvad tænker, føler, mærker du i kroppen og hvad gør du ?

13 Fire kolonneskema.

14 Syv kolonnesystem Nu snakker de om mig, og om lidt begynder de at moppe mig. Angst. Pigen vender rundt og forlader klassen. Pigen kommer ind i klassen og ser de to andre piger snakke sammen. Det ser ud til at de hygger sig sammen, mon ikke jeg må være med. Glæde Pigen går hen til de to piger og hygger sig sammen med dem.

15 Diamanten

16 Opgave. – 30 minutter. I skal arbejde med syv kolonnesystemet. I skal finde nogle eksempler på, hvor i har haft nogle situationer, som i ikke synes var behagelige pga. tanker. Det kan være eksamen, fester, opstart på skolen ect. Skriv dem ind i syv kolonnesystemetet og kom med et forslag til, hvad i kunne have tænkt som alternativ og hvad det ville have ændret på situationen.

17 Energikoppen


Download ppt "Morale og dannelse i uddannelse"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google