11 Status på demenshandleplanen v/ Nanna Skriver, centerchef for Center for Omsorg 12. november 2015.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Netværk og lokalsamfund - som ressource i landdistrikterne Formål blandt andet at styrke: de frivillige ildsjæle i lokalområderne samarbejdet på tværs.
Advertisements

Demensområdet i Københavns Kommune.
Helhedsorienteret indsats Møde i økonomiudvalget 8. februar 2016.
SPOT på dansk v/ Uddannelsesleder Helle Rasmussen Sundhed og Omsorg – Aarhus Kommune.
Titeldias med kant Indsæt TITEL og EMNE 1. Klik på fanen INDSÆT i topmenuen 2. Klik på Sidehoved og Sidefod 3. Dobbeltklik i feltet med INDSÆT TITEL og.
Velfærdseksperimentarium, Odense Samarbejdsforum for frivilligt socialt arbejde Den 14. marts 2013.
Side/ Dias titel: Gill Sans Bold 40pt (ALL CAPS) Body tekst: Gill Sans 25pt KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Afdelingsnavn (Gill Sans.
Sænk fraværet i samarbejde med Jobcenteret Udviklingschef Ib Thieme Rasmussen, Jobcenter Odense.
Fra bruger til medborger - nye veje til udvikling på handicapområdet Januarkonference – Region Midt 25. Januar 2016.
Viborg Naturpark. PROGRAM Velkomst v/ Anna Margrethe Engbæk Schmidt, Klima- og Miljøudvalget Oplæg om frivillighed og samskabelse v/ Lars Stentoft, kulturdirektør.
Implementering af udrednings- og rehabiliteringsforløb Lars Gregersen 13. november 2015.
Workshop 1- hvad gjorde vi? Tryghed og støtte når man bor i egen bolig Hvilke udfordringer er der ved at bo i egen bolig, når man har psykiske problemer?
Somatisk SOF Sydvestjylland den 22. januar 2014 Implementering af strategi for forebyggelse og behandling af livsstilssygdomme for mennesker med en sindslidelse.
Kvalitet i Sundhed Pressemøde den 11. februar 2011.
Bo Christensen professor praktiserende læge ph.d 2011 KVALITET I ET SAMMENHÆNGENDE SUNDHEDSVÆSEN – HVORDAN KAN DET LADE SIG GØRE?
Det regionale projekt ”Bristede Drømme-Nyt håb” - Status november 2013.
Sund By temagruppemøde ”Mad og måltider” D. 10. maj 2016 Sedsel N. Gyldenløve, Sundhedskonsulent i Frederikssund Kommune Handleplan til Frederikssund Kommunes.
De nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling Årsmøde om stofmisbrugsdatabasen Scandic Hotel Odense, 4.december 2015 Socialstyrelsen,
Forebyggelse og tidlig opsporing af overgreb mod børn og unge i dagtilbud, på skoler og anbringelsessteder NFBO konferencen, Nuuk, august 2014 Merete Bonde.
Det regionale projekt ”Bristede Drømme-Nyt håb” – ”Min hjerneskadede datter oplevede frit fald da hun blev udskrevet”
SATSPULJEPROJEKTET Baggrund og bevillingsmæssigt grundlag for de regionale familieambulatorier.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Jobcenterchef-seminar 27. september 2010 Resultatbaseret styring og forandringsteori v/vicedirektør Merete.
Kvalitet i Sundhed Pressemøde den 11. februar 2011.
Borgermøde om inklusion i hverdagen og den fremtidige organisering af specialtilbud. Danske Handicaporganisationer og Børne- og Ungdomsudvalget.
1 INDSATSEN FOR PERSONER MED KRONISK SYGDOM I REGION SYDDANMARK - ET SAMARBEJDE MELLEM REGION SYDDANMARK, REGIONENS KOMMUNER OG ALMEN PRAKSIS Charlotte.
Velfærdsteknologi – hvad er på vej? Et par udviklingstendenser og skitserne til et landkort.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Brug for alle – elementerne i indsatsen v/ kontorchef Marianne Sumborg.
- Vores kerneopgave At udvikle og drive tidssvarende læringsaktiviteter, der skaber de kompetente medarbejdere, som omsorgs- og velfærdsområdet til enhver.
1 Den Nationale Ungeenhed Roskilde Kongres & Idrætscenter Onsdag d. 12. maj 2010.
Samtalen Fokus på handleplan og delmål. Indhold Indledning Nysgerrighed Positionering Styrkelse af motivation Gennem samtalen Som mål Arbejde med tro.
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
Program for Netværksdage onsdag d. 23.november 2016
Frivilligheden i Vordingborg
Budget 2017 – 2020 Sundhed, Omsorg og Arbejdsmarked
VELFÆRDS-TEKNOLOGI-VURDERING [VTV]
Social palliation og rehabilitering
17. september 2018 Informationsmøde om ansøgningspuljer i 2018 Ansøgningspuljer på dagtilbudsområdet.
Tro på dig selv - det gør vi
Social ulighed i sundhed i Københavns Kommune
Fælles ledelsesgrundlag
18. september 2018 Informationsmøde om ansøgningspuljer i 2018 Ansøgningspuljer på området for udsatte voksne.
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Handlingsplan for øget gennemførelse
Rammer for bedre hverdagsrehabilitering
Internationale virksomheder til trekantsområdet
TEMADAGE OM PALLIATION 2018
Fremtidens sundhedsvæsen – nyeste udspil fra Danske Regioner
BADMINTON.
Inklusion i Folkeskolen
Hvilke punkter vil jeg komme ind på?
Informationsmøde om § 18-midler til frivilligt socialt arbejde
Møde i det danske udvalg D&V 9/ Aarhus, Danmark
Det rette tilbud fra første kontakt.
Kognitive udfordringer - og de nødvendige forudsætninger
Rammesætning for dagen
Hånden på hjertet. Skal de danske landdistrikter afvikles eller udvikles og hvorfor? Hvordan ser du landdistrikternes fremtidige rolle i et større.
Styrket sammenhæng mellem teori og praksis
samarbejdsaftalen for traumatiserede flygtninge og krigsveteraner
Tværsektorielt patientsikkerhedsforum Syd Status på UTH
Skolebestyrelsens årsberetning
Rolle og arbejdsområder
Få succes med jeres næste projekt Et udviklings-forløb med DGI og DIF
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Formålet med kommunikationsstrategien
Udvikling af centralbiblioteket
Efterbyggelse.
Sammenhængende borgerforløb i Furesø Styring på tværs
Sundhedsfaglig udredning Funktionsmæssig afklaring Egen læge Diagnose
Præsentation af fælles proces myndighed og Familiehus
Ældre Sagens Distriktsdag, den
Præsentationens transcript:

11 Status på demenshandleplanen v/ Nanna Skriver, centerchef for Center for Omsorg 12. november 2015

2 Demenshandleplan d d Fokusområder: 1. Borgere med demens opspores og udredes for demens 2. Borgere med demens og deres pårørende får tilbudt den rette støtte og omsorg tidligt i forløbet 3. Borgere med demens, som bor i plejebolig, har et godt og meningsfuldt hverdagsliv 4. Borgere med demens bor i plejecentre, som er bygget og indrettet efter deres behov 12. november 2015

3 Implementering Budget 2016 Budgetønske på 18 mio. kr. over en treårig periode mhp. at realisere handleplanens visioner

4 Budgetønsker Flere borgere skal udredes for demens Styrket indsats målrettet borgere med ingen eller lidt kontakt til kommunen i fht. til tidlig opsporing og motivation til udredning Styrket indsats overfor sårbare borgere med behov for udredning Tidlig indsats skal fastholde borgerens funktionsevne længere Tilbud om velfærds- teknologiske hjælpemidler, rehabilitering og støtte tidligt i demensforløbet. Bedre aflastning til pårørende Etablering af åben demenscafe med frivillige målrettet pårørende og yngre borgere med demens. Forsøg med udvidede åbningstider aftenen/ weekenden på aktivitetstilbud for borgere med demens Mere demensvenlig indretning på plejecentrene Tilbud til alle plejecentre om konkret rådgivning om demensvenlig indretning Bedre balance mellem borgergrupper på plejecentrene Forebyggelse og håndtering af adfærdsforstyrrel ser blandt borgere med demens

5 Konsekvenser ved budgetforliget Indsatserne kan ikke realiseres med den ønskede effekt uden tilførsel af ressourcer Implementering af demenshandleplanen i mindre skala. D.v.s. igangsætte indsatser indenfor den nuværende ramme fx:  Afdækning af kompetencebehov i forhold til tidlig opsporing  Analyse af demenscentrenes kapacitet mhp. at imødekomme fremtidig behov  Demensvenligt samfund på Amager  Udarbejde inspirationskatalog til plejecentrene om demensvenlig indretning  Øge viden om sansestimulering og demens til plejecentrene

6 Videre proces Afventer udmøntning af satspuljeaftalen for på 470 mio. kr. til konkrete initiativer under en ny national handleplan Gode muligheder for at få midler pga. overlap mellem kommunens handleplan og målsætningerne for den nationale handlingsplan