Mette, Karina og Zarah GRILLSTEGNING. Grillstegning Ved grillstegning eller spidsstegning (også kaldt tørstegning) anvendes så lidt fedtstof så muligt.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tilberednings - metoderne.
Advertisements

Tamfjerkræ vi anvender i køkkenet
Blanchering. Kim & Mikkel. Regler for tilberedning samt hvordan man gør i praksis ch?v=CU6jnNtcsQk At blanchere er at sænke.
Livets Ord September 2015 "Du skal elske din næste som dig selv" (Mark 12, 31).
Ungdom og efterskole To oplæg fra Cefu Tilde Mette Juul + Niels Ulrik Sørensen ÅRSMØDE EFTERSKOLERNE 2015.
 Vi har børn i alderen 6 – 23 mdr. der går i dagpleje og vuggestue. Nogle er ikke i dagpleje eller vuggestue det første halve år til et år da barselorloven.
Målgrupper for ressourceforløb Beskæftigelsesregion Midtjylland 13. juni 2014.
Underoverskrift 17 pkt bold hvid MAX 4 linjer Overskrift her Størrelse 49 pkt hvid MAX 2 linjer Landbrug & Fødevarer Mørt eller tørt?
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod STEG KØD RIGTIGT Mørt ikke tørt.
Vand på Island Et undervisningsforløb om vand og om hvordan vand udnyttes som resurse på Island. Ikke alle siderne er helt udviklet men kan bruges alene.
Hvordan laver jeg en pude efter mit hoved? Følg denne enkle vejledning, så er du godt på vej.
Denne præsentation er specielt for begyndere. Se hele serien igennem før start. GOD FORNØJELSE.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod KØD & SMAG Mørt ikke tørt – stegning.
Symmetri-drager Undervisningsforløbet leder eleverne igennem en verden af symmetri, sjov med drager og svære udregninger - et undervisningsforløb i 3.a.
Spelt & Emmer De Gamle Kornsorter. Emmers Historie år f.kr. Vild emmer opstår år f.kr. – Dyrket emmer findes i den frugtbare halvmåne Mest.
DANMARK STAT - REGIONER - KOMMUNER Jan Christiansen Sosufyn.
Træets vækst Hvordan. Stil spørgsmål 1. Et frø 2.Nærings transporten 3.Vækstperioder i tempereret egne 4.Tværsnit af stammen Disse spørgsmål er vejledende,
Gourmetsaltning 3-8 g salt pr. kg Større kødstykker ca. 1 døgn
Fotosyntese Fokus på energi
Tagformer i forskellige lande
Software Architecture in Practice
Brombær solcellen.
Geoseismik Seismik er en geofysisk metode til undersøgelse af havbunden. Resultatet er et kort, som viser de geologiske strukturer. Metoden er derfor et.
1.08 Test.
2 sp.s. barbecuekrydderi el. lign.
Forberedelse til eksamen
HOTDOG.
Mundpleje v/Mette Bernberg Hospice Limfjord
PORTFOLIO i skriftlig biologi
Sammenhæng: Eleverne bliver ikke bedre til at skrive og arbejder ikke med deres fejl. Eleverne snyder: bruger oversættelsesmaskiner eller henter stile.
Næringsstoffernes køkkentekniske egenskaber
Rørte og piskede masser
Morgenmåltid Mellemmåltid
Hvad betyder en konflikt for mig?
Dagens Tema Pølsemageri.
”Hvordan man kan få glæde af i engelskundervisningen”
Program for dagen Gennemgang af mål. De næste dage. Hvad er miljø.
Fordøjelse af næringsstoffer
Anatomi Lever, nyrer.
Sidste nyt om tilberedning
Salt i vandig opløsning (70 – 75 % vand i kød)
Lægning af storformatfliser
EASY-A og Elevplan – undgå dobbeltarbejde
Køreteknik.
Om energiomdannelser, energikilder og energibehov
Tilberedningsmetoder
Det er sidst i februar. Potter med
Dagens Tema Pølsemageri.
Global opvarmning – hvad rager det os ?.
Fedt Sine Foder Nissen, foråret 2009.
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
Om forurening, produktion, forbrug og genbrug
Vinduer Frejeasvej 16CD.
Bagehjælpemidler.
HVAD KAN MAN BRUGE SVINEKØD TIL
Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder med en trekantstage. Det var en meget almindelig form for lysestage for 150 år.
Skal kød hvile inden udskæring?
Placering, orientering og tegngivning
Kødets opbygning For at kunne anvende og tilberede kød hensigtsmæssigt, er det nødvendigt at kende opbygningen af kødkroppens tre væsentligste bestanddele:
Kødets opbygning For at kunne anvende og tilberede kød hensigtsmæssigt, er det nødvendigt at kende opbygningen af kødkroppens tre væsentligste bestanddele:
Kød og kødkvalitet Gf2 slagter.
Råvarekendskab Gær.
Knallertens udstyr.
Tilberedningsmetoder
Fra mel til brød Opskrift Dejtemperatur Dejføring Køretid Liggetid
- Frøhvile, såmedier, såning og dækning
MUNDTLIG FREMSTILLING
Gourmetsaltning 3-8 g salt pr. kg Større kødstykker ca. 1 døgn
Lidt eller lille Mel.: Line Nielsen Tekst: Line Nielsen
Future Vejle-inspiration
Præsentationens transcript:

Mette, Karina og Zarah GRILLSTEGNING

Grillstegning Ved grillstegning eller spidsstegning (også kaldt tørstegning) anvendes så lidt fedtstof så muligt. Ved grillstegning kan alle slags grill bruges. Det er vigtigt at kødstykkerne er skåret max. 5cm tykkelse. Hvis de skal serveres umiddelbart efter grillstegning, ellers skal de færdige stege ved lav temperatur. Trækketiden er lige så lang som stegetiden. Trækketiden gælder både for tynde og tykke stykker kød. Svind % Bindevævet opløses delvist

Optimal resultat Ved nogle produkter kan det være en fordel at for koge for at undgå at brænde det på. Man kan undgå at maden sætter sig fast, hvis man bruger en god marinade med fedtstof i. Brug ikke en gaffel til at vende kødet med, for så forsvinder saft og smag, brug i stedet helst en grilltang Sørg for at grillen er ordentlig varm, ved stegningens begyndelse af brunes ved høj temperatur, så får du den mest optimale smag og overflade, hvilket er det der gør grillmaden så attraktiv. Grillen skal være ren, brug ofte stålbørste Brug olier der kan klarer højt varme(vindruekerne) Ristende skal have en hældning så man kan variere temperaturen under emnet.

Direkte grillstegning Ved direkte grillstegning tilberedes maden direkte under grillkullene. Her anvendes råvarer der ikke kræver længere end 25 min. Stegetid, hvorefter der er en trækketid, så kødsaften fordeler sig ud i kødet. Hvis det er kødstykker bør de ikke være mere end 5 cm tykke.

Indirekte grillstegning Betyder at varmekilden er fordelt på den ene eller hver sin side af maden. Det er mest velegnet til mad, som skal have 25 minutter eller mere for eksempel, kyllinger, spareribs og stege. Maden bliver stegt med reflekterende varme som i en almindelig ovn. Desuden behøver du ikke at vende maden, da den ikke er placeret over direkte varme. Denne stegemetode kan kun bruges i en grill med låg, som en kuglegrill. Hver gang du løfter låget, siver varmen ud, og du forlænger stegetiden. Ved indirekte stegning undgår du også at fedt fra kødet drypper ned på varmekilden og danner sundhedsskadelige stoffer.

Grillstegning Næsten alle råvarer er ideelt til grill stegning, dog er der forskellige metoder at grille dem på. Men er det ikke et mørt kødstykker skal det forkoges, eller hvis det er større emner. Ved grill kan der anvendes en grillpande En alm. Grill med gas eller kul Eller en kuglegrill, her kan man langtidstege, så her kan benyttes hele kødstykker.