Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Future Vejle-inspiration

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Future Vejle-inspiration"— Præsentationens transcript:

1 Future Vejle-inspiration
Sparketeknik: afslutninger med vrist 2018

2 Opvarmning Ball Mastery Alle skal have en bold Inspiration
Tænk over øvelser som inddrager brug af indersiden og som motiverer nogle af de samme muskel-grupper/motoriske bevægelser som bruges ved en afslutning med vrist: Balance Vristen og bevægeligheden i denne (f.eks. pull-push) Spænding i fodleddet

3 Vristspark Selve øvelsen: Instruktionsmomenter
Vristspark (som flugter) Før sparket (skal spilleren): Spillerne finder sammen 3 og 3 (se illustration) Øjne på bolden Finde balancen Progressioner: Bruge armene til at hjælpe med balancen 1. Vristspark retur (bolden kastes) 4. Vristspark retur efter 1. touch (bolden kastes) Under sparket (skal spilleren): 5. Fri fantasi.. Find selv på flere Strække vristen Tæerne peger mod græsset Fokus: Spænd i fodleddet (spilleren kan øve sig ved at krumme tæerne) Vores tema er afslutninger med vrist, derfor er det naturligvis også det primære fokus i denne øvelse. Bolden rammes i centrum med vristen Vi arbejder i denne øvelse med spændingen i fodleddet, som er et vigtigt forstadie til afslutningsøvelserne som kommer efterfølgende. Gode råd og tips: Måske har I hørt trænere råbe ”kroppen indover bolden!!” – dette løses ved at placere støttefoden korrekt. Ved korrekt placering af støttefoden vil overkroppen naturligt finde en foroverbøjet position som hjælper med at holde sparket nede. … så hold øje med støttefoden i sparkesituationer!

4 Vristspark (formelt) Selve øvelsen: Under sparket (skal spilleren):
Afslutning med vristen Strække vristen Vi holder fokus på vristsparket og forsøger hele tiden at fortælle spillerne, at når vi afslutter med vores vrist, så er det ”fladt i lange hjørne og højt i korte hjørne”. Tæerne peger mod græsset Spænd i fodleddet (spilleren kan øve sig ved at krumme tæerne) Bolden rammes i centrum med vristen Progressioner: Støttefoden skal være på højde med bolden og tæt på bolden Afslutning efter dribling Afslutning efter 1. berøring Afslutning efter pasning Instruktionsmomenter Før sparket (skal spilleren): Gode råd og tips: Øjne på bolden Husk – man bliver dygtigere af flere og gode gentagelser. Så forsøg, så vidt det er muligt, at have flere ”afslutningsstationer” så man undgår kø og færre gentagelser. Finde balancen Bruge armene til at hjælpe med balancen

5 Fastbreak (2v2) Selve øvelsen: Instruktionsmomenter
Spillet er et hårdt omstillingsspil, som kan spilles 2v2 eller 3v3. Før sparket (skal spilleren): Det handler om for hvert hold på banen, at score på modstandernes mål. Når det lykkedes, starter det modstander hold som står uden for og venter i et direkte kontrastød. Spilleren som scorer i denne animation (rød) skal lyn hurtigt vende om, og hjælpe sin holdkammerat i forsøget på at erobre og scorer endnu et mål. Øjne på bolden Finde balancen Bruge armene til at hjælpe med balancen Scorer blå nu, forsvinder rød hold 1 ud, og rødt hold to slår kontra på blå hold to. Under sparket (skal spilleren): Fokus: Strække vristen Vores tema er afslutninger med vrist, derfor er det naturligvis også det primære fokus. Tæerne peger mod græsset Spænd i fodleddet (spilleren kan øve sig ved at krumme tæerne) Vi holder fokus på vristsparket og forsøger hele tiden at fortælle spillerne, at når vi afslutter med vores vrist, så er det ”fladt i lange hjørne og højt i korte hjørne”. Bolden rammes i centrum med vristen Støttefoden skal være på højde med bolden og tæt på bolden Gode råd og tips: Ros for afslutninger med vristen – arbejd med intensiteten! Vores mål med øvelsen er, at få så mange afslutninger som muligt – selv i pressede situationer!

6 INTENSITET!!! 4v4 (intervalspil) Tema: Vristspark
Intervalspil 4v4 (spillere som keepere) ved scoring startes fra eget mål (1:1 arbejde/pause). INTENSITET!!! Gode råd: Man bliver dygtigere ved gentagelser (så prioritér mange repetitioner) Bevar fokus på vristsparkene (opmuntr dem!) Overvej instruktionsmomenterne fra de første øvelser (husker spillerne dem?) Parathed (mentalt) - forbereder spilleren sig på at modtage en bold. Er man klar? Er man til stede i øvelsen?


Download ppt "Future Vejle-inspiration"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google