Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Om forurening, produktion, forbrug og genbrug

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Om forurening, produktion, forbrug og genbrug"— Præsentationens transcript:

1 Om forurening, produktion, forbrug og genbrug
bæredygtighed Om forurening, produktion, forbrug og genbrug

2 PC eller mac? Salget af nye iPhones medfører at millioner af ”gamle” iPhones bliver til elektronik-affald. Dette indeholder værdifulde og giftige metaller, men kun få bliver skilt ad og genbrugt.

3 Hvad er bæredygtighed? En bæredygtig udvikling er en udvikling som opfylder de nuværende behov uden at bringe fremtidige generationers muligheder for at opfylde deres behov i fare. Med bæredygtighed menes at vore handlinger ikke gør varig skade på vores omgivelser. En bæredygtig udvikling drejer sig om at bevare og beskytte rent vand, jordbunden, skovene, atmosfæren, fossile energikilder og andre råstoffer Bæredygtighed handler også om at sikre social og økonomisk tryghed for alle mennesker på jorden. Overforbrug er ikke bæredygtig fordi der bruges unødvendigt mange af jordens ressourcer og fordi affaldet forurener naturen

4 Dit forbrug Hver gang du køber noget, træffer du et valg. Forestil dig, at du skal købe drikkevarer til klassen. Hvad vil du vælge? Det der smager bedst? Det billigste? Det med mest miljøvenlige emballage?

5 Hvordan måles bæredygtighed?
Hvilke råvarer er brugt? Hvor meget vand er brugt til fremstillingen? Hvor meget spildevand medfører produktionen? Hvor meget energi er brugt til produktionen? Er det energi fra vedvarende eller fossile energikilder? Hvilken type affald er der ved produktionen? Bliver emballagen genbrugt som nyt råstof, bliver det brændt eller deponeret på en losseplads? Hvordan er råvarer, energi og de færdige produkter blevet transporteret?

6 Økonomisk og social bæredygtighed

7 Arven fra gamle dage

8 I byerne forbruges store mængder af ressourcer i form af energi og andre råstoffer. Råstofferne kan være lokale eller globale. Vigtige ressourcer går tabt når byerne forbruger råstoffer og kun leverer forurenende affald og spildevand tilbage til naturen. = lineær stofskifte Når byernes affald og spildevand genbruges, kaldes det for et cirkulært stofskifte I

9 Forbrug før, nu og i fremtiden
Reparation Smid væk Genbrug


Download ppt "Om forurening, produktion, forbrug og genbrug"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google