Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Program for dagen Gennemgang af mål. De næste dage. Hvad er miljø.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Program for dagen Gennemgang af mål. De næste dage. Hvad er miljø."— Præsentationens transcript:

1

2 Program for dagen Gennemgang af mål. De næste dage. Hvad er miljø.
Opgave.

3 Kompetence mål Eleven kan forstå den betydning, de miljømæssige tankegange, begreber og metoder har for erhverv og dagligdag. Eleven har indsigt i samspillet mellem samfund og miljø Eleven kan redegøre for de grundlæggende økologiske tankegange og begreber forbindelse med stof-og energikredsløb i naturen. Eleven kan søge, udvælge og anvende relevante miljømæssige informationer fra forskellige informationskilder, herunder fra IT-baserede.

4 Uge 19 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Opstart Opgave
Fremlæggelse Besøg på økolandbrug Arbejde med opgave

5 Mennesker og miljø Alle mennesker ejer noget i fællesskab. Jorden, havet og luften. Havet og luften kender ikke grænserne mellem landene. Forurener vores nabolande luften, går det også ud over os. Det går ud over dyrelivet og naturen.

6 Mennesker og miljø Hvilke miljøproblemer har vi, og i hvilken rækkefølge skal de løses? Vi skelner imellem globale og regionale miljøproblemer.

7 Hvad er globale og regionale miljøproblemer?
Globale miljøproblemer Drivhuseffekt Nedbrydning af ozonlaget Truslen mod dyre og plantearter

8 Regionale miljøproblemer
•Forurening af grundvand, have og søer •Oversvømmelse •Fældning af regnskoven •Skovdød •Befolkningstilvækst

9 Drivhus

10 Energi

11 Energiforbrug For godt 100 år siden blev energi i form af kul, olie og gas for alvor taget i brug. Fra 1900 til 1980 er energiforbruget i Danmark 17-doblet i takt med den stigende industrialisering. Vores stigende forbrug af energi hænger nøje sammen med en øget velstand.

12

13 Hvordan kan vi sparer på energien
?

14 Spar hvor spares kan Her ser du 3 toiletter som løber
Den første kan du lige ane at den løber, den bruger l om året Den anden giver lidt uro på overfladen af vandet, den bruger l om året. Den sidste løber meget, den bruger l om året.

15 Her ser du tre haner der løber
Den første løber med 7 dråber pr. 10 sekunder, det giver liter om året. Den anden der løber med 39 dråber pr. 10 sekunder, det giver liter om året. Den treide løber hele tiden, det giver liter liter om året.

16 Den gennemsnitlige vandpris for private husholdninger var i 2004
37,75 kr. pr 1000 L


Download ppt "Program for dagen Gennemgang af mål. De næste dage. Hvad er miljø."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google