Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Geoseismik Seismik er en geofysisk metode til undersøgelse af havbunden. Resultatet er et kort, som viser de geologiske strukturer. Metoden er derfor et.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Geoseismik Seismik er en geofysisk metode til undersøgelse af havbunden. Resultatet er et kort, som viser de geologiske strukturer. Metoden er derfor et."— Præsentationens transcript:

1 Geoseismik Seismik er en geofysisk metode til undersøgelse af havbunden. Resultatet er et kort, som viser de geologiske strukturer. Metoden er derfor et godt værktøj, når der søges efter olie og gas. Trykbølger sendes ned mod bjergbunden, og deler af denne blir reflekteret, når den kommer til en geologisk grænse. Den tid signalet er om at komme ned til bjergbunden og tilbage til overfladen, siger noget om afstanden ned til den geologiske grænse. I denne aktivitet skal I kortlægge en bundformation ved hjælp af lydbølger. Ansvarsfordelingen på holdet Teamlederen har ansvaret for, at opgaven bliver læst højt for holdet, og at opgaverne bliver fordelt. Han/hun skal også sørge for, at alle på holdet overholder sikkerhedskrav. F.eks. at sikkerhedsbriller og handsker bruges, der hvor det er påkrævet. Tidsansvarlig har ansvaret for at arbejdsopgaverne bliver fordelt på holdet, samt at tidsfrister bliver overholdt. Informationsansvarlig har det overordnede ansvar for, at holdet får skrevet spørgsmål og  svar ind i rapporten på Læringsportalen (husk at trykke på lagreknappen). Materialeansvarlig har det overordnede ansvar for at holdet får hentet alt udstyr, rydder op, sætter alt på plads og at udstyret er i orden og intakt. Beskriv hvordan en geoseismisk undersøgelse bliver lavet. Hvordan ser den bundformation af forseglingsbjergart ud, som I har kortlagt med lydbølger? Diskutér om dette kan være en geologisk struktur ,som kan indeholde gas og olie. Begrund svaret. Bemærk: svarene på disse spørgsmål skal også skrives ind i delrapporten på Læringsportalen

2 Geoseismik Find EV3-klodsen, den ultrasoniske sensor og den sorte boks frem. Placér den ultrasoniske sensor i åbningen på boksen. Check at sensoren er koblet til EV3’en med et kabel. Tænd EV3’en på den mørkegrå knap, som sidder i midten. Nu er visningen i displayet som (a). Tryk to gange på højre tast. ”View” er nu i displayet (b). Tryk så på knappen i midten, og afstanden fra sensoren til en flade vises nu i displayet (c) a b c Mål afstandene fra punkt 1 og ned til bunden af den sorte boks. Gør det samme på målepunkt 2 – 22. Skriv måleresultaterne ind i den tabel, som I har fået af Newton-læreren. Når I er færdige, har I et diagram over tagbjergartens bundformationen i den sorte boks.


Download ppt "Geoseismik Seismik er en geofysisk metode til undersøgelse af havbunden. Resultatet er et kort, som viser de geologiske strukturer. Metoden er derfor et."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google