Dato: 5. december 2007 Dok.nr. 1504237 Titel: Udvikling af indsatsen for matchgruppe 4 og 5 borgere Ungeindsatsen i Hedensted Kommune Jobcenter Hedensted.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Optimal anvendelse af STU i forhold til førtidspension
Advertisements

Ungegruppen i Hedensted Kommune
Rikkeline Facius – mentor og socialrådgiver
Hvordan gør man, hvis det skal gøres rigtigt
Ungeindsatsen Kurt Nygaard Jobcenterchef i Jobcenter Horsens.
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
Ny Førtidspension og fleksjob reform
Inklusion af personer med psykosocialt handicap - Det er logik Stig Langvad, Formand for DH 2. oktober 2010.
Kommunale Indsatsområder Oplæg til beskæftigelsesudvalgets møde d
Tværgående indsats for unge årige
Præsentation af Ankestyrelsen v. ankechef Henrik Horster
SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd Hohnen, Pernille: Den korteste vej til arbejdsmarkedet, Den korteste vej til arbejdsmarkedet.
Arbejdsmarkedsperspektivet i en behandlingsmæssig kontekst Succes i intensiv behandling KABS Viden, døgnkonference 3. november 2009 Marika Sabroe Vejle.
Samarbejdet mellem kommuner og krisecentre
April 2014 AARHUS UNIVERSITET HVAD SKAL DER TIL FOR AT LØFTE KVALITETEN OG EFFEKTEN AF KOMMUNERNES BEHANDLINGSTILBUD Birgitte Thylstrup, Center for Rusmiddelforskning,
Hedensted Konference Konference 30. september 2008 Jobcenter Hedensted. Mål 1: 25 % i gang med uddannelse eller job. Hedensted 32,5 % = top-10.
Uddannelsesafklarende samtaler
Unge hjemløse Konkrete initiativer i forlængelse af arbejdet med hjemløsestrategien i Odense.
Samarbejde om de unge mellem myndighed og kommune
KL UNGESPOT 22. SEPTEMBER 2010 N ÅR DE UNGE FALDER MELLEM TO STOLE FORSKNINGSLEDER BO ERTMANN.
Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft 31. marts 2011.
Muligheder og rettigheder
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
De socialt udsatte, match 4 og 5 Ingen uddannelse Lidt eller ingen arbejdsmarkedserfaring Mangelfuld skolegang Kriminalitet Dårlige boligforhold – eller.
VEJLEDNING TIL FORANDRING D.7. MAJ 2014 WORKSHOP : KONTANTHJÆLPS- REFORMEN I PRAKSIS 1Anne Eghøje Slagelse Jobcenter.
Projekt ”forebyggelse af genindlæggelse – en fælles indsats” Et samarbejde mellem Gladsaxe kommune og Psykiatrisk Center Ballerup Eva Tangdal Ledende.
Program Velkomst og spisning Introduktion til jobcentret 4 korte oplæg + paneldebat Kaffe og netværk Indspark til jobcentret Afrunding og netværk 2.
Hvordan skabes sammenhæng i kapacitet og ressourcer på tværs? Oplægsholder : Forebyggelseschef Eva Henriksen Kommunen har ca indbyggere En af to.
Fra måske egnet til egnet Eud-Start Træningsbanen til en erhvervsuddannelse.
Dato: Dok.nr. Titel: Aktiv hver dag Hverdagsrehabilitering i Hedensted kommune.
Beskæftigelsesregion Midtjylland Møde om det kontrollerede forsøg Mentor til udsatte unge torsdag den 24. maj 2012.
Borgerinddragelse Projekt Vejen til Uddannelse og Beskæftigelse Torsdag den 10.april 2014.
Kort introduktion til rammerne i Brug for Alle. Målgruppen Alle kontanthjælpsmodtagere, der pr. 1. april 2012 er i match 3 og modtager kontanthjælp: Midlertidigt.
Sanktioner – manglende medvirken LAS §§ 69 a-69I Fradrag i, nedsættelse af, eller ophør af ressourceforløbsydelsen er betinget af, at kommunen samtidig.
Ungeindsatsen i Center for Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse UU og jobcentrene; et samarbejde om udsatte unge, 3. december 2015 Leder af Ungeporten,
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Sådan – gør vi… Sådan gør vi med modtageunge i Aarhus Kommune. Samarbejdet mellem Børn.
Overenskomstens sociale kapitel Det rummelige arbejdsmarked Oplæg til Hovedudvalgets møde den 17. juni 2009.
Hedensted 1 4. marts 2011 Beskæftigelsespolitiske udfordringer Hedensted.
Ikke vestlige indvandrere og efterkommere v. Jobcenterchef Chr. Schacht-Magnussen 1.
UU - Centrenes lovgivningsmæssige ramme og opgaver Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv: - Vejledningen skal bidrage til at valg af uddannelse.
Organisering og samarbejde i Job- og Aktivhuset omkring den virksomhedsvendte indsats Virksomhedscenter Generation 2 Organisering Samarbejde på tværs Motivation.
Kontanthjælpsreformen - jobparate kontanthjælpsmodtagere Oplæg den 5. december.
Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU Fokus på samarbejdet mellem Jobcentret og UU Ungegruppen i Jobcenter Hedensted UU.
Indsatsen over for kontanthjælpsmodtagere i matchkategori 3 - Kortlægning og anbefalinger.
Afbureaukratisering, regeringsgrundlag, finanslovsaftale, forenkling. Ny lovgivning på beskæftigelsesområdet – Torsdag den 26. april 2012.
Jobcenter Halsnæs Oplæg på workshop på Vejledningstemadag den 29. november 2013.
Afklaring af arbejdsevnen/ arbejdsprøvning
Parallele indsatser i Frederikssund - målgruppen med problemer udover ledighed.
Styrket indsats på virksomheden  Samtale inden 4 ugers fravær og information til kommunen (2010)  Fastholdelsesplan ved fravær over 8 uger, planen indgår.
Intro til samarbejdet med socialfaglig rådgiver Organisation – Tværfagligt Center For Børn og Unge Formål og målsætning Målgruppen Kendetegn ved socialfaglig.
Faldende beskæftigelse og stigende ledighed. Udviklingen i beskæftigelsen i Region Midtjylland
UNGE I FOKUS – VIBORG KOMMUNE. MÅLGRUPPEN MÅLGRUPPEN ER ØVRIGE UDDANNELSESPARATE MED MERE KOMPLEKSE BARRIERER OG AKTIVITETSPARATE MODTAGERE AF UDDANNELSESHJÆLP,
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Fokus i beskæftigelsespolitikken  Aktivlinie (særlig i krise tid)  Indsats og rettidighed  Målretning  HIG  Aktivering på virksomheder  Udfordringer.
Kontanthjælpsreformens betydning -i forhold til arbejdet med de unge Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland Jørgen Dan Pedersen centerleder.
Beskæftigelsesplan Om Beskæftigelsesplan 2016 Lovkrav, at alle kommuner udarbejder en beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2016 er Hvidovre Kommunes.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Ny visitation.
SOLRØD KOMMUNE | JOB- OG SOCIALCENTER Visitation til rehabiliteringsteam og ressourceforløb i Solrød Kommune Dorthe Torstensen, Leder af Social Service.
Straksaktivering i Hillerød Kommune Disposition Baggrund og formål med straksaktiveringen Målgruppe og organisering Indhold Justeringer.
Hedensted Hedensted. 2 Vejlederkonference Samarbejdet mellem Jobcenter, Social området og Undervisning Helhedsorienteret ungeindsats for.
Skanderborg Én indgang – fælles adgang – job som udgang Om at begrænse tilgangen til førtidspension.
Ishøj-projektets pilotstudie
Orientering fra kontoret Job og Fastholdelse AM-udvalg den 6
Voksenansvar for anbragte børn og unge Registrering og indberetning
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
Din indgang til os Center for Borgerservice
Rehabilitering og hjemmehjælp
Ungeenheden Frederikshavn Kommune – helhed og samspil
Dialogmøder om udbud af beskæftigelsestilbud i Københavns Kommune – aktivitetsparate uddannelses- / og kontanthjælpsmodtagere under 30 år 15. juni 2015,
Økonomiske overvejelser
Præsentationens transcript:

Dato: 5. december 2007 Dok.nr Titel: Udvikling af indsatsen for matchgruppe 4 og 5 borgere Ungeindsatsen i Hedensted Kommune Jobcenter Hedensted Ungegruppen

Dato: 5. december 2007 Dok.nr Titel: Udvikling af indsatsen for matchgruppe 4 og 5 borgere Placering Ungeindsatsen i kommunen er placeret i Jobcenteret men med naturligt tæt samarbejde og respekt for det arbejde, som udføres i Social Service.

Dato: 5. december 2007 Dok.nr Titel: Udvikling af indsatsen for matchgruppe 4 og 5 borgere Baggrund for indsatsen. Ungeindsatsen tager sit primære udgangspunkt i erfaringerne med ungearbejdet i Voksenafdelingen i Tørring-Uldum Kommune.

Dato: 5. december 2007 Dok.nr Titel: Udvikling af indsatsen for matchgruppe 4 og 5 borgere Det beskæftigelsesmæssige perspektiv er det dominerende i ungeindsatsen i Hedensted Kommune.

Dato: 5. december 2007 Dok.nr Titel: Udvikling af indsatsen for matchgruppe 4 og 5 borgere Social inklusion sker gennem arbejde – og at det at have en erhvervsmæssig tilværelse ikke sker uden social inklusion.

Dato: 5. december 2007 Dok.nr Titel: Udvikling af indsatsen for matchgruppe 4 og 5 borgere Det er socialt ekskluderende ikke at have arbejde.

Dato: 5. december 2007 Dok.nr Titel: Udvikling af indsatsen for matchgruppe 4 og 5 borgere Danmark er det mest arbejdsfikserede land i Verden, og arbejdstiden og arbejdstempoet er i de sidste år stærkt stigende.

Dato: 5. december 2007 Dok.nr Titel: Udvikling af indsatsen for matchgruppe 4 og 5 borgere At høre til og at være værdsat er for langt de fleste mennesker helt nødvendige forudsætninger for følelsen af at leve et godt liv. Nogle gange forsvinder disse forudsætninger, og så bliver det gode liv skrøbeligt. Ved roden af mange sociale problemer ligger social eksklusion.

Dato: 5. december 2007 Dok.nr Titel: Udvikling af indsatsen for matchgruppe 4 og 5 borgere uden arbejde ingen social inklusion - og uden social inklusion intet arbejde.

Dato: 5. december 2007 Dok.nr Titel: Udvikling af indsatsen for matchgruppe 4 og 5 borgere Målgruppen for Ungegruppen er de 15 – 25-årige, hvor der er behov for en særlig arbejdsmarkedsrettet indsats.

Dato: 5. december 2007 Dok.nr Titel: Udvikling af indsatsen for matchgruppe 4 og 5 borgere o De 15 – 23-årige, hvor der er behov for en foranstaltning for dem i henhold til reglerne i Lov om Social Service, herunder Unge med intellektuelle og/eller kognitive begrænsninger. Unge med sociale begrænsninger.

Dato: 5. december 2007 Dok.nr Titel: Udvikling af indsatsen for matchgruppe 4 og 5 borgere De 18 – 25-årige, der modtager kontanthjælp eller er under revalidering i henhold til reglerne i Lov om en Aktiv Beskæftigelsesindsats, herunder Unge ledige med intellektuelle og/eller kognitive begrænsninger. Unge ledige med sociale begrænsninger.

Dato: 5. december 2007 Dok.nr Titel: Udvikling af indsatsen for matchgruppe 4 og 5 borgere Ungegruppen er et tilbud for de årige, hvor det socialfagligt i henhold til reglerne i Lov om Social Service § 50 er undersøgt og vurderet, at der er behov for en særlig arbejdsmarkedsrettet indsats. Familieafdelingen har myndighedsansvaret i sager, der er visiteret til Ungegruppen.

Dato: 5. december 2007 Dok.nr Titel: Udvikling af indsatsen for matchgruppe 4 og 5 borgere Ungegruppen er et tilbud for de årige, hvor der er behov for en arbejdsmarkedsrettet indsats. Ungegruppen har myndighedsansvaret i kontanthjælps- og revalideringssager for 18 til 25-årige og har endvidere det daglige ansvar for arbejdet med de unge.

Dato: 5. december 2007 Dok.nr Titel: Udvikling af indsatsen for matchgruppe 4 og 5 borgere Kontaktpersonordning for sent udviklede

Dato: 5. december 2007 Dok.nr Titel: Udvikling af indsatsen for matchgruppe 4 og 5 borgere Kontaktpersonordning for unge med symptomer svarende til antisocialt syndrom

Dato: 5. december 2007 Dok.nr Titel: Udvikling af indsatsen for matchgruppe 4 og 5 borgere Anbringelse i egen bolig med støtte fra Basen.

Dato: 5. december 2007 Dok.nr Titel: Udvikling af indsatsen for matchgruppe 4 og 5 borgere Midlertidigt ophold hos Basen

Dato: 5. december 2007 Dok.nr Titel: Udvikling af indsatsen for matchgruppe 4 og 5 borgere Kollegier

Dato: 5. december 2007 Dok.nr Titel: Udvikling af indsatsen for matchgruppe 4 og 5 borgere Ungdomsklubber

Dato: 5. december 2007 Dok.nr Titel: Udvikling af indsatsen for matchgruppe 4 og 5 borgere Tilbud om etablering af praktikker fra virksomhedskonsulenten

Dato: 5. december 2007 Dok.nr Titel: Udvikling af indsatsen for matchgruppe 4 og 5 borgere Afklaring og Opkvalificering i Ungehuset

Dato: 5. december 2007 Dok.nr Titel: Udvikling af indsatsen for matchgruppe 4 og 5 borgere Undervisning