Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Ungegruppen i Hedensted Kommune

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Ungegruppen i Hedensted Kommune"— Præsentationens transcript:

1 Ungegruppen i Hedensted Kommune
Det kræver LEDELSE, når et tværfagligt og helstøbt samspil om ungegruppen skal lykkes Ungegruppen i Hedensted Kommune

2 Ungegruppen Jobcenter Social service Kontaktpersoner
Beskæftigelsesindsats for kontanthjælpsmodtagere og revalidender, myndighedsopgaver Kontaktpersoner og anden forebyggende støtte efter SEL § 52,3 Basen på Rørkjærgaard Tilsyn med unge i egen bolig Afklaring og Opkvalificering På Rørkjærgaard UU Horsens/Hedensted Midlertidigt ophold Undervisning Egehøjskolen

3 Målet er altid Uddannelse eller arbejde til unge gennem opkvalificering (og social inklusion)

4 Det beskæftigelsesmæssige perspektiv er altid det dominerende i ungeindsatsen i Hedensted Kommune.

5 Social inklusion sker gennem arbejde – og at det at have en erhvervsmæssig tilværelse ikke sker uden social inklusion. Det er socialt ekskluderende ikke at have arbejde.

6 De skal være så normale som muligt –
og det skal vi også !

7 TILLID OG TRYGHED, KOMMUNIKATION OG RESPEKT

8 LEDELSE Glendower: “Fra dybet kan jeg kalde ånder frem”. Hotspur:
“ Det kan jeg med, og det kan hvem som helst, men vil de komme når I kalder på dem” ? – Fra Shakespeares skuespil Henrik den Fjerde.

9 … OG SÅ EN LILLE ØVELSE

10 Lederskab og følgeskab.
Ledelse forudsætter, at der er nogle, der leder og nogle, der vælger at følge. Ledelse er en kontaktsport.

11 MAN SKAL TURDE LEDE! Ledelse er som den afskyelige snemand, hvis fodspor var synlige, men som ingen nogensinde har set (Warren Bennis og Bert Nanus)

12 - men er den også det i en kommunal forvaltning?
LEDELSESFORSTÅELSEN Ledelsesforståelsen er resultatbaseret, fordi ledelse handler om at skabe resultater sammen med andre. - men er den også det i en kommunal forvaltning?

13 LEDELSESFORSTÅELSEN Vi skal huske, at udviklingstiltag for målgruppen også betyder udviklingstiltag for medarbejdergruppen.

14 LEDELSESFORSTÅELSEN Ledelsesforståelsen er styrkebaseret, fordi de bedste resultater nås, når man tager afsæt i det, man er god til. Betyder det, at ledere skal være de, der fagligt er bedst – eller kan man lede uden det?

15 LEDERADFÆRD Lederadfærd kan defineres som et målsættende, problemløsende og sprogskabende (kommunikerende) samspil med andre Ledelse handler om at beslutte, hvor man skal hen, og at løse de problemer, der er forbundet med at nå derhen (Professor Erik Johnsen1998).

16 VÆRDIBASERET LEDELSE I Hedensted Kommune er de overordnede værdier ”ansvar, dialog og udvikling” … men har vi opsat nogle mål for værdierne?

17 HVORDAN LEDER VI? finde ud af, hvor man skal hen, og hvad der skal gøres, 2. samle de mennesker, der kan gøre det og 3. sikre, at det faktisk bliver gjort (Kotter 2001). Envisioning, Engaging og Executing (Ridderstråle & Wilcox, 2008)

18 LEDELSE Ledelse er en specifik adfærd, og denne kan i princippet udøves af både medarbejdere og formelle ledere. …og det er ikke altid hensigtsmæssigt i forvaltninger, hvor vi lever i de bævende læbers land.

19 Vi skal undgå at spille bullshit-bingo

20 LEDERENS ADFÆRD ELLER LEDERADFÆRD
Ledere laver ofte meget andet end ledelse – nogle gange så meget andet, at det kan være en udfordring at få tid til også at udøve lederadfærd.

21 LEDERAUTORITET Tidligere kunne man som leder forlade sig på den formelle autoritet, der fulgte med jobbet. Det kan man ikke længere. Vi bliver nødt til at hente vores autoritet i den personlige forvaltning af rollen end i selve den formelle rolle. Lederen må udøve et personligt lederskab – lederen må træde i karakter (Andersen, 2005).

22 God lederadfærd Opfølgende Indlevende Anerkendende Engagerende
Vidensdelende

23 Gode ledere generelt kendetegnet ved:
God intelligens – god analytisk og sproglig evne og en stor mental fleksibilitet Personlighedstræk som udadvendthed, målrettethed, åbenhed, omgængelighed og robusthed Motivationsfaktorer som lyst til og/eller behov for at præstere samt præge og påvirke omgivelserne.


Download ppt "Ungegruppen i Hedensted Kommune"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google