 Udvælgelsen af avlsdyr  Rogndannelse  De enkelte fiskegrupper › Ungefødende › Maller › Labyrintfisk › Cichlider › Karpefisk og karpelaks  Opfodring.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
klik her for næste billede
Advertisements

Final take - Værdigrundlag Maj 2007
Skoleforhold og Læring. Barnet som social aktør Barnets deltagelse i sociale sammenhænge Barnets sociale kompetencer Kontekstens betydning for trivsel.
Island. * Om Island  Rejsen til Island  Landets Klima  Landets Dyreliv  Landets Planteliv  Beliggenhed  Landets Byer  Tradition  Seværdigheder.
Skaleringer Progressionsmåling og dialogredskab. Skaleringer som dialogværktøj
Repetition fra 3.aften Mælkebøtterne blomstrer og den 1. udvidelse Påsætning af flere magasiner En dronning bliver til.
Et kursusmateriale udarbejdet af GartneriRådgivningen A/S nov Klimastyring og Plantekvalitet Inge Ulsted Sørensen.
Generelle udfordringer og perspektiver i vores arbejde med kvalitet, effektivitet og styring KL, Middelfart 4. december 2007 Klaus Majgaard.
Temperatur LC Normaltemperatur Normal temperatur er 36,5-37,5 o C Temperatur under 33 o C kaldes hypotermi. Temperatur over 37,5 o C kaldes feber.
Denne præsentation er specielt for begyndere. Se hele serien igennem før start. GOD FORNØJELSE.
Lærervejledning varme. Hvor taber en bygning varme? Ledning gennem bygningskonstruktioner. Afhængig af U værdi. Strålings-tab. Flader mod verdensrummet.
Årets gang i bigården Månedens arbejde Januar februar marts1. eftersyn april2. eftersyn maj3. eftersyn juniUgentligt tilsyn juliUgentligt tilsyn augustHøst.
Mette, Karina og Zarah GRILLSTEGNING. Grillstegning Ved grillstegning eller spidsstegning (også kaldt tørstegning) anvendes så lidt fedtstof så muligt.
Gourmetsaltning 3-8 g salt pr. kg Større kødstykker ca. 1 døgn
Velkommen til kursus i Conformal Coating.
Sklerodermi og det mest spændende organ!
Rengøringsmidler, organiske
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
En nordjysk investering – Vejle
Fotosyntese Fokus på energi
Tagformer i forskellige lande
Forældre som en ressource i sprogarbejdet:
Vandløbsvedligeholdelse Sloths/Aalborg metode
Pelletmetoden – en vandforsynings tanker om valg af blødgøringsteknologi v. Finn Mollerup Envida temadag, Videregående vandbehandling Torsdag den 4.
Pleje og observation af den nyopererede patient
Rengøringsmidler, organiske
Vandløbsvedligeholdelse Sloths/Aalborg metode
LEKTIE TIL : side 8 og side 28
Afgræsningsmarker med længere holdbarhed
HOTDOG.
Vi har købt en lille bjerghytte på fjellet, og tænkte på om du ville tage familien med eller nogle venner og komme en tur i julen for en lille julegløg.
Vår av Sigbjørn Obstfelder (Fra mine teknikerdage, 1890)
Du kom med alt det der var dig
Hvad kan du gøre for bekæmpe dem?
ERFA-dag Hvem er jeg?.
Naturfag Gast. Bager, slagter og ernæringsassistenter
En rejse ind I smagens verden
Anatomi Lever, nyrer.
Køle-smøremiddel.
Lægning af storformatfliser
Fastholdelse på uddannelserne – Indspark fra elever og bidrag fra LUU
ÅRETS GANG På minkfarmen.
Tørring Konservering Opbevaring
Jorden er flad Jorden er flad – det er os, der er runde!
Erfaringer fra virksomhedsbanken
Lektion 1B Formålet med denne lektion er at gøre eleverne opmærksomme på, at et stærkt fællesskab i klassen/på skolen handler om det gode kollegaskab.
Du kom med alt det der var dig
Hvad er foderkvalitet? Brainstorm
HVAD KAN MAN BRUGE SVINEKØD TIL
Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder med en trekantstage. Det var en meget almindelig form for lysestage for 150 år.
Kødets opbygning For at kunne anvende og tilberede kød hensigtsmæssigt, er det nødvendigt at kende opbygningen af kødkroppens tre væsentligste bestanddele:
Boostcamp for unge med autisme – erfaringer og refleksioner
ÅRETS GANG På minkfarmen.
ÅRETS GANG På minkfarmen.
Kødets opbygning For at kunne anvende og tilberede kød hensigtsmæssigt, er det nødvendigt at kende opbygningen af kødkroppens tre væsentligste bestanddele:
Fordøjelseskanalen Enmavede.
Kød og kødkvalitet Gf2 slagter.
7.Konservering og opbevaring af grovfoder.
Kulhydrater Sine Foder Nissen, foråret 2008.
Fra mel til brød Opskrift Dejtemperatur Dejføring Køretid Liggetid
- Frøhvile, såmedier, såning og dækning
Gourmetsaltning 3-8 g salt pr. kg Større kødstykker ca. 1 døgn
Fastelavnsfest Rødovrespejderne og det årlige grupperådsmøde
Fravænningsdiarré Minkens immunsystem er ikke fuldt udviklet før end hvalpen er 10 – 12 uger gammel. Fra minken begynder at æde (ca. 4 uger gammel)
For skov-/gartnerholdet
Fordøjelse Rovdyr Fordøjelsessystemet der ligner hinanden Mink Kat Ræv
begreber SEGES Svineproduktion 1 HF Foder 2018
- Et eksempel fra Sjællands Universitets Hospital i Køge
Reaktionen ved små snitsår
Værktøj 7: Det gode personalemøde og arbejdspladskulturen
Præsentationens transcript:

 Udvælgelsen af avlsdyr  Rogndannelse  De enkelte fiskegrupper › Ungefødende › Maller › Labyrintfisk › Cichlider › Karpefisk og karpelaks  Opfodring og sortering

 Udvælg i en flok af ungdyr  Den mest karakteristiske for arten  Hvem har initiativet i gruppen  Er der sket pardannelse

 Afvekslende foder  Levende foder  Frostfoder, røde myg

 Alm. postevand  1-2 gr. højere  tæt overflade beplantning  Lav vandstand  Ungerne spiser knust tørfoder, Artemia med det samme.  Vandskift

 Leger frit i vandet, afsætter æg på glas eller flad sten  Flere hanner til en hun  Frisk vand  Temperatur sænkning  Vand efter arten  Fjernelse af æg efter leg  Opfodring vanskelig – meget hyppige vandskift

 Leger i huler  Vandskift kan sætte gang i legen  Undersøg de enkelte arter

 Brug ofte en han til 2 hunner  Hannen bygger skumrede, redematerialer  Hanen passer unger  ½ gammelt og ½ frisk vand  Lav vandstand  Dækglas – varm luft  1-2 grader temperatur stigning 28 – 30%  Unger meget små  Store kuld – over 1000 unger

 Indret akvariet efter art  Vandskift sætter ofte gang i legen  Hulelegere  Lægger æg på sten eller planter  Mundrugere  Passer selv unger – nogle arter har ”glemt det”

 Inretning af akvariet › Rengøring › Alle er ægrøvere › Spreder æg i vandet omkring fintløvede planter › Nogle foretrækker rødder fra flydeplanter › Legerist › Cirkulation  Vand › temperatur, GH og PH  Flytning af fisk

 GH - Totalhårdhed › Meget blødt= op til 4 › Blødt vand= op til 8 › Middelhård= op til 12 › Hårdt vand= op til 18 › Meget hårdt= mere end 18  KH – Karbonathårdhed, indflydelse på PH og betydning for planter  PH – Vandets surhedsgrad › Stærkt surt = under 6 › Svagt surt = 6 – 6,9 › Neutralt = 7 › Svagt basisk = 7,1 til 8 › Stærkt basisk = 8,1 - 9

 Gøres langsomt › Lidt vand fra opholdsakvariet › Dryp langsomt vand fra opdrætsakvariet i › Fiskene lukkes stille over i opdrætsakvariet

 Mørklægning  Klækketid  Hængetid  Fodring  Vandskift  Sortering

 Tilmelding direkte på hjemmesiden  10% af normal kuld  Point efter sværhedsgrad  Særlige point for truede arter og førsteopdræt