Download præsentationen
Præsentation er lastning. Vent venligst
Offentliggjort afMette Steensen Redigeret for ca. et år siden
1
Naturfag Gast. Bager, slagter og ernæringsassistenter
pH i fødevarer Naturfag Gast. Bager, slagter og ernæringsassistenter
2
Grundstoffer
3
Syre saltsyre HCl H+ + Cl- Hvad er en syre?
En definition på hvad en syre er, kan udtrykkes på følgende måde: En syre er et stof der er i stand til at fraspalte hydrogenioner (H+) Jo større evne syren har til at fraspalte hydrogenioner, jo stærkere er syren. saltsyre HCl H+ + Cl-
4
Base Hvad er en base? En definition på hvad en base er kan udtrykkes på følgende måde: En base er et stof, der kan optage en eller flere H+ ioner Det der kendetegner baser er, at de i vandige opløsninger har et stort indhold af OH-ioner. En base kan derfor modtage H+ ioner. NaOH (natriumhydroxid) Na+ og OH-.
5
pH Ligesom man kan måle længde og temperatur, kan man også måle pH-værdi. Temperaturen måles ved hjælp af en temperaturskala, og på samme måde måles pH-værdi ved hjælp af en pH-skala. På pH-skalaen angives værdierne fra 0 til 14. En neutral opløsning har pH-værdien 7. Er pH-værdien lavere end 7, er opløsningen sur. Er den over 7, er opløsningen basisk. pH-skalaen stærkt surt surt neutralt basisk stærkt basisk ________________________________________________________________
6
Måling af pH Normalt måles pH med et pH-meter. Det er et elektronisk instrument, hvor måleenheden udgøres af en ion-selektiv glaselektrode i forbindelse med den væske, der skal måles på. De tre mest almindelige pH-niveauer for kalibrering er 4.0, 7.0 og 10.0
Lignende præsentationer
© 2024 SlidePlayer.dk Inc.
All rights reserved.