IT i danskundervisningen Sydfalster Skole den 15.5 Kort om blogs – igenigen! SMS-noveller (sprog og kommunikation) Skriftlighed og IT Mundtlighed og IT.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Book-trailer i 5.a Læringsmål Hvad skal eleverne lære?
Advertisements

Anvendt medialisering ved Fredda Galea
Organisering af undervisningen. Det er muligt at indsætte links til diverse filer, hjemmesider, video- og lydklip eller åbne dem direkte i OneNote, så.
Mobiltelefoner i mellemtrinnets danskundervisning
IT i fagteamet Sofielundskolen 5. December 2013 December 2013 Niels Jacob Hansen - Læreruddannelsen Holbæk - UCSJ 1.
Digital skriftlig- og mundtlighed
Rikke Christoffersen UC Syddanmark.  at kvalificere den studerendes færdighed i at producere digitalt læremiddel til danskfaget på baggrund af fagdidaktiske.
Træning af mundtlighed årgang Fysik/kemi UL Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
Web 2.0 medier i danskundervisningen v/ Tom Steffensen.
Modersmålsgruppen Klassematch A, B og C Tværgående temaer Almendidaktiske vurderinger.
 Engelsk er et valgfag – det strækker sig fortrinsvis over sammenlagt 10 dage fordelt over de første to skoleperioder  Det betyder, at du har mulighed.
Hvad laver en skolebestyrelse? Skolebestyrelsen har indflydelse på alle områder, der vedrører skolens virksomhed inden for rammerne af folkeskoleloven.
Titeldias med kant Indsæt TITEL og EMNE 1. Klik på fanen INDSÆT i topmenuen 2. Klik på Sidehoved og Sidefod 3. Dobbeltklik i feltet med INDSÆT TITEL og.
Grundforløbets 2. del SSH-rettet. Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene dansk og naturfag samt valgfag.
VIRKSOMHEDSSPECIALE Why the struggle? Anne Mette Ravn Nielsen, cand. mag. i tværkulturelle studier (færdig forår 2015) - skriv.
Gymnasierne i Vejen, Kalundborg og Hjørring. Projektets titel Synliggørelse og anvendelsesorienteret medialisering i sprogundervisningen med fokus på.
Dokumentation med mobilen i dansk - sæt komma med mobilen.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Webinar 1 i fase 2 Tema: Differentiering – med særligt fokus på kortlægning af elevernes forudsætninger Indhold: 1)Hvad er et webinar? 2)Forud for selve.
Ny skolehverdag Støvring Gymnasium Ny skolehverdag Støvring Gymnasium Mål med projektet  - at eleverne i høj grad får den bekendtgørelsesfastsatte.
Mærsk Nielsen HR IKT i arbejdsmarkedsuddannelserne - Resultater af en analyse Workshop-seminar 19. september 2012 Lizzie Mærsk Nielsen.
1. klasse skriver fagbøger - eksempel på undervisningsforløb fra Hattingskolen 2007.
Vand på Island Et undervisningsforløb om vand og om hvordan vand udnyttes som resurse på Island. Ikke alle siderne er helt udviklet men kan bruges alene.
Evaluering i dansk - begreber og eksempler
1 Projektopgaven 8. årgang. 2 Projektopgavens vej 1.Overordnet emne er xxxx 2.Brainstorm over delemner. 3Gruppedannelse omkring delemner 4Problemformulering/opstilling.
Væksthus for netbaserede undervisning v. Robin Leutert og Camilla Nørgaard.
Internet = information plus en masse andet ! Men nogle steder er en ”lukket fest” som kræver login ! Søren Noah © 2016.
SPS = specialpædagogisk støtte (Kilde.
Junior PC-kørekort på en specialskole
Den åbne innovative folkeskole
Modul 2.
Fordybelse i et projekt
Studieretningsprojektet
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Din kreative online praksis!
OSO opgaven på Midtjysk
Studieretningsprojektet
Velkommen.
MED I LOMMEN UNDERVISNINGSUDVIKLING PÅ MUSEET I SAMSKABELSE MED GYMNASIEELEVER OG LÆRERE.
WebApi service x.
Vidensbrønden Et interaktivt læringsgulv
Oplæg d. 8/ Egaa Gymnasium
Portfolio IT B.
Brian Svendsen og Hanne Larsen
Borgere i offentlige rum - Data om ophold og færden
Fremlæggelse af 1. deltagelsespligtigtopgave
Sammenhæng: Eleverne bliver ikke bedre til at skrive og arbejder ikke med deres fejl. Eleverne snyder: bruger oversættelsesmaskiner eller henter stile.
Senior IT Allerød
ÅRHUS AFDELING.
”Hvordan man kan få glæde af i engelskundervisningen”
Den Nationale Guideline for Organdonation
Præsentationsportfolio
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
EASY-A og Elevplan – undgå dobbeltarbejde
MED I LOMMEN UNDERVISNINGSUDVIKLING PÅ MUSEET I SAMSKABELSE MED GYMNASIEELEVER OG LÆRERE.
MASTER I MUSIKPÆDAGOGISK PRAKSIS
FAKTISKE TEKSTER PÅ NETTET
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
Erfaringer fra virksomhedsbanken
Geografi Geografi omhandler samspillet mellem mennesker og natur og konsekvenserne heraf, som det kommer til udtryk gennem naturgrundlagets udnyttelse,
Digitalisering af prøver i grundskolen
EKsamen på Horsens Gymnasium 2018
Sådan bruger du præsentationen
Kort oplæg om karrierekompetence i gymnasiet
MUNDTLIG FREMSTILLING
Progression sprogbaseret undervisning
Skrivedag 3: Fra skriftlig opgave til mundtligt oplæg
Information om Aula til forældre
Indsæt billede af din skole
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Præsentationens transcript:

IT i danskundervisningen Sydfalster Skole den 15.5 Kort om blogs – igenigen! SMS-noveller (sprog og kommunikation) Skriftlighed og IT Mundtlighed og IT (oplæsning)

Bloggen er også tekst og genre: Bruges typisk til formidling og præsentation med mulighed for kommunikation med læserne og/eller respons fra læserne. Struktureres efter tid og lægger sig på den måde op ad dagbogsgenren (dog også mulighed for at organisere indholdet efter emne) Personligt og/eller holdningspræget indhold, som løbende opdateres med nye indlæg.

Blogs i undervisningen En blog kan have mange funktioner i en skolesammenhæng: Det kan være lærerens hjælp til strukturering og gennemførelse af et undervisningsforløb. Bloggen kan indeholde opgaver, besvarelser, respons mv. En blog kan være værdifuld i forbindelse med evaluering af undervisningen. Bloggen kan give forældrene mulighed for at følge med i, hvad der sker i undervisningen. På de følgende slides er der nogle eksempler

Danskfaglige områder og muligheder Sprog og kommunikation på nettet – Faglige overvejelser – Etiske overvejelser Multimodalitet – Samspil mellem tekst, billede, lyd Læsning på nettet

Indskoling – eksempel (klasseblog):

Mellemtrin – eksempel (produkter mv.)

Udskoling – eksempel (læremiddel)

Google blogger eller Skoleblogs? Blogger kræver Google-konto. Kan måske være bøvlet i forhold oprettelse af elever mv., men tilbyder rigtig mange muligheder og faciliteter. Skoleblogs (abonnement) bygger på Wordpress. Tilbyder f.eks. skabeloner til f.eks. Klasseblogs og bogblogs. Har videovejledninger (LaerIT). Fordelen er især, at man kan importere brugere direkte til bloggen via UNI-login. Måske især interessant i indskoling og på mellemtrin?). Skoleblogs

SMS-novellen i undervisningen Se f.eks. her: Merete Pryds Helle: ”Ingen kunne jo vide der var hunde” Sms-novellen ”Ingen kunne jo vide der var hunde” består af 28 sms’er, som hele klassen modtager i løbet af 4 dage. Sms’erne udsendes mandag til torsdag i lige uger i tidsrummet – Vedr. undervisning med novellen, tilmelding mv., se Undervisningsvejledning online her:

Merete Pryds Helle: Ingen kunne jo vide der var hunde

Sms-noveller: Danskfaglige pointer Inddragelse af ”nye” medier (motivation) Genreovervejelser (novelle, drama mv.) Fortolkningsarbejde (mange ”tomme pladser”) Sprog (sms-sprog vs ”almindeligt sprog”) Kommunikation (afsender-modtager, kontekst mv.) Kobling til elevernes egen verden (brug af sms) Produktion (Oplagt at lade eleverne selv skrive sms- noveller)

Skriftlighed og billeder Tegneserier – graphic novels – billedromaner mv. Et samspil mellem tekst/billed, analyse/produktion: Tegneserier: Pixton (tilgængeligt på Skoletube), Kan ses og afprøves i gratisversion her: Billedromaner (Dansklærerforeningen) Graphic novels, f.eks.: Neil Gaiman: Coraline Findes i filmudgave fra 2009, - undervisningsmateriale (5.-9. klasse) her: Elevproduktion af graphic novel, billedroman mv. (PowerPoint, Photostory, MovieMaker eller lign.)

Skriftlighed – sagprosa og fiktion Ekstra Bladet Skole Procesorienteret skrivning (et forløb)

Mundtlighed og IT til optagelse af lyd og billede til arbejde med billede og lyd (kommentarfunktion – skriftlig, mundtlig, via video osv.)

En enkelt app til iPad (45 kr.) Writereader: Brugbar i indskolingen Handler om at skrive sig til læsning Rapport om udviklingen af app’en ort._At_skrive_sig_til_l_sning_FINAL.pdf