Børnehaven Smørhullets værdiggrundlag. En del af Viborg kommune I børnehaven har vi med udgangspunkt i Viborg kommunes Børne-og Ungdomspolitik ”Lys i.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Trivsel - et fokusområde
Advertisements

BØRN OG SEKSUALITET AUGUST 2013
Hjerterum og opsøgende funktion
Børn som pårørende til alvorligt syge forældre Anbefalinger til sundhedspersonalet Udarbejdet på baggrund af: Retningslinier for god praksis ved forebyggende.
Set i forældreperspektiv
Den 16.august 2010 Regionsgården
Samtaler i hverdagen & Understøttende sprogstrategier
Klarup Skole Hellasvej Klarup Tlf:
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
Samspilstema 1: SMIL Vis positive følelser – vis at du er glad for barnet Det er vigtigt for barnets tryghed,
V ELKOMMEN TIL FÆLLES P- AFTEN I G L. B RABRAND DAGTILBUD Fællesskab skaber vi sammen Mangfoldigt fællesskab.
Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper, i hverdagen er.
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
Buskelundskolens børnehave Fokus for år
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Velkommen. Program: •Præsentation –af personalet –af Stenballeskolen og læringsgrundlaget •Samarbejde mellem skole og børnehaver •Skoleparathed –at gøre.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Program Velkomst – Allan Nyt fra matriklen – Allan og Lars
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Læreplaner Der skal i alle dagtilbud udarbejdes en pædagogisk læreplan som skal give rum for leg, læring og udvikling. Den pædagogiske læreplan beskriver.
Børn, bevægelse og motivation
Forældremøde X årgang.
Velkommen til informationsmøde om 0. klasse på Skovshoved Skole
Jeg støtter barnet ved:
Institution Ravnsnæs Sundhedsfremmeprojekt
Måltidet – lyst og fællesskab
Sprogtilegnelse d Ida Marie Holm.
Hvad render vi rundt og laver?
Skolebestyrelsen & værdier
Mestring af ADHD som voksen.
Projekt for de kommende skolebørn i Sabro Dagtilbud
Læreplaner i Højvangen
Temaeftermiddag om design af sociale læringsmiljøer.
Krudtuglerne Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper,
FÆLLESSKAB GLÆDEANERKENDELSE LÆRING Vores F L A G Ådalskolen og SFO Kvædehuset.
Forældre som ressource i skolen. Konceptet tager udgangspunkt i:  At forældre er en ressource  At skabe forældre og netværksdannelse  Fælles holdninger.
Tema 5 Hverdagsliv i familien
Barndommen er fremtiden Fremtidens institutioner 2015
Erfaringer i arbejdet med social arv, udsatte børn i en daginstitution. Præsentation af mig og institutionen.
Følfods historie Naturbørnehaven en lokal ide En gruppe lokale forældre udarbejder et oplæg til en skovbørnehave Forældregruppen præsenterer.
Forældreinddragelse Støt dit barn til et liv uden tobak.
Skoleparathed Sunds skole.
Skolen og den sociale arv
Lærings- og praksisfortælling
Det robuste barn – et foredrag om opdragelse
Velkommen til Regnbuen Her finder du kort fortalt lidt om institutionen.
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
KVALITET I SAMSPIL OG LÆREPROCESSER I DAGTILBUD Oplæg v/ Maybritt Larsson Institutionsleder Barnets Hus-Amerikavej.
Familieiværksætterne Et sammenhængende forløb om fødsels og forældre- forberedelse for førstegangsforældre Information, vejledning og dialog om de udfordringer.
Sociale historier – et pædagogisk værktøj
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
PRÆSENTATION AF MARY FONDENS OG RED BARNETS ANTIMOBBEPROGRAM FRI FOR MOBBERI 0-3 ÅR.
EVALUERING AF LÆREPLANER KRUSEDULLERNE Sociale kompetencer.
LANDSKONFERENCE 2006 Dagplejen Livsform og relation Per Schultz Jørgensen.
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
Rødkærsbro´ børnehuse værdigrundlag I børnehusene har vi med udgangspunkt i Viborg kommunes Børne-og Ungdomspolitik ” Lys i øjnene” udarbejdet værdier.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
MUS samtale Kære Du indkaldes til den årlige udviklingssamtale.
HVORDAN DEFINERER VI DET I BV 3
Fleksible fællesskaber
Inklusion i Skæring Dagtilbud
Halvår 2015 Krop og bevægelse 1.Halvår 2016 ? JUL JAN APR
Børnene kommer til tiden og har det nødvendige udstyr med
Fuglevængets værdier Mangfoldighed Rumlighed Livsglæde
Pjece til forældre - parat til skole Skolestart august 2017
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Rødkærsbro børnehaves værdigrundlag
Dialogmøde Dagtilbud Svendborg d
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Præsentationens transcript:

Børnehaven Smørhullets værdiggrundlag

En del af Viborg kommune I børnehaven har vi med udgangspunkt i Viborg kommunes Børne-og Ungdomspolitik ”Lys i øjnene” udarbejdet værdier og gennemarbejdet materialet i forhold til børnehavens praksis. Vi dykker ned i Læreplansvejledningen og arbejder med forskellige metoder til den teoretiske praksis. Vi arbejder bla. med BMV (børnemiljøvurdering) Vi vil gerne kunne se sammenhængen med børnenes oplevelser og vurderinger og læreplanstemaerne for at tilgodese børnenes udvikling på bedste måde.

Smørhullets værdier Vi giver alle børnene en god og tryg dag i børnehaven, ved at: Være bevidste om at hilse på alle børnene med navn om morgnen, og sige farvel når de går hjem. Vinke med dem, der har behov for hjælp til det. Være der for dem, kommer og hjælper når de har behov for det. Være tydelige voksne, der også viser glæde og imødekommenhed. Strukturen tilpasses børnenes og de voksnes kompetencer og behov. Vi giver i børnehaven ekstra opmærksomhed til de yngste/nye børn med hensyn til ”at lære at gå i børnehave”, ved at: Arbejde med barn - voksen kontakt. Hjælpe dem ekstra ved toilet besøg. Sidde nær ved dem i samlings og spise situationer. Synge og læse ved middagssøvn.

Smørhullets værdier Vi skaber i børnehaven rammerne for, at børnene finder glæde og styrke i fællesskabet ved at: Styrke og støtte børnene i venskaber og leg. Se børnenes forskelligheder, som en styrke i fællesskabet. Vi styrker det hele menneske, ved udvikling af barnets ressourcer og kompetencer, ved at: Tage udgangspunkt i barnets ressourcer og interesser og derved styrke dets kompetencer. Arbejde ud fra deres forskelligheder og forudsætninger. Samarbejde med forældrene om barnets udvikling.

Smørhullets værdier Vi arbejder med sundhedsfremme der gør barnet i stand til at håndtere de udfordringer livet bringer, ved at: Barnet er noget i sig selv! Styrke barnet i at mestre med og modgang. Støtte børnenes selvtillid ved at give dem passende udfordringer. Styrke børnene i deres selvværd ved at møde dem anerkendende.