1. klasse skriver fagbøger - eksempel på undervisningsforløb fra Hattingskolen 2007.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
+ Danskkursus Storutjarnarskolí November 2011 ”Dansk ud af bogen” Hvordan kan vi supplere undervisningen med IT og (ikke goggle.com)
Advertisements

Skriv titel Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013
Eksempler på skabeloner til bøger i powerpoint
Billedanalyse 7. årgang, dansk – Vi, LN, AH, LP Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
 Engelsk er et valgfag – det strækker sig fortrinsvis over sammenlagt 10 dage fordelt over de første to skoleperioder  Det betyder, at du har mulighed.
En indsats for indskolingselever 0.-3.kl.? Hvornår sættes der ind? Hvordan sættes der ind? Eksempler på it-støttede indsatser Eksempler på forældresamarbejde.
GoMINIsite – og få en ny og bedre hjemmeside på minutter 0.
Skriv den gode tekst ”Det er ikke sin mor, man skriver til. Hvis læserens opmærksomhed ikke bliver fanget i de første fem linjer, når han aldrig den sjette.”
Workshop 4 Anerkendelse i praksis Psykolog Susanna de Lima Aarhus Kommune Ungdomscentret Socialforvaltningen.
Klar til 10. Klasse! Præsentation. Plan for indskolingen Indmeldt Forældre/elev/skole-møde I DAG! Indslusningssamtaler Brev om endelige valg – 1. juni.
Velkommen til Nordregårdsskolen Informationsmøde for forældre til 5-6 årige børn.
Lavet af: Alexander Rasmussen, klasse 1.2.  Lærerne kan ikke nå rundt til alle i timerne.  En anden form for undervisning.  Undervisningen bliver optaget.
Vand på Island Et undervisningsforløb om vand og om hvordan vand udnyttes som resurse på Island. Ikke alle siderne er helt udviklet men kan bruges alene.
Hvordan laver jeg en pude efter mit hoved? Følg denne enkle vejledning, så er du godt på vej.
Ræsonnement og tankegang DLF-Kursus Ringsted Eva Rønn UCC.
Læring og it Spørgeteknik Pædagogisk IT-kørekort - Mentorforløb 1.
Symmetri-drager Undervisningsforløbet leder eleverne igennem en verden af symmetri, sjov med drager og svære udregninger - et undervisningsforløb i 3.a.
Hvad brygger de på i Bruxelles – ud over øl? Effektive strategier mod piratkopiering på internettet Nicky Valbjørn Trebbien, Kulturministeriet Indsæt nyt.
Junior PC-kørekort på en specialskole
Ungdommens Folkemøde
Fordybelse i et projekt
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
AMU _ FKB 2258 Omfang på HåndværkerAkadmiet 54 virksomheder besøgt
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Vejledning: selvbetjeningssystem
Studieretningsprojektet
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Læseløft Syd og ”Den sproglige Dimension”
Collage med IT Collage med IT har alle fordele:
Dagens program Vi skal tale om: Hvornår og hvordan du træffer valg?
Kvalitetsenheden for Almen Praksis i Region Nordjylland
Studieretningsprojektet
Kalundborg Gymnasium og HF
Vidensbrønden Et interaktivt læringsgulv
Forberedelse til eksamen
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Lydbøger i Word.
VVS-møde 2012 Aftræk Efter GR-A skal HMN som myndighed forhåndsgodkende vandret aftræk i kæde-, række- og dobbelthuse. Tidligere brug og placering.
Fremlæggelse af 1. deltagelsespligtigtopgave
Fremlæggelse af 1. deltagelsespligtigtopgave
Skriv ansøgning 10 gode råd.
Senior IT Allerød
ÅRHUS AFDELING.
Historien om Ib Madsen er skrevet af: Mette Eike Neerlin
”Hvordan man kan få glæde af i engelskundervisningen”
Line Leth Jørgensen Dysleksivejleder og læsekonsulent
Undervisning af elever med IT-rygsæk KCL foråret 2018
«Men drives I af Ånden, er I ikke under loven» (Gal 5,18).
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Jobrettede samtaler På rådgiverniveau
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
Erfaringer fra virksomhedsbanken
WORKSHOP 5A – KURSER FOR FAGLÆRERE I LÆSEVEJLEDNING
Northwind Traders Hvem er vi?
Ansøgning for dummies.
Prøve Eksamen D. 7/ Varighed: 30 min
Krav til informationsformidling
Radiokommunikation Aktiv lytning – 2 ark m/figurer
Anders Lundby – STIL Bjarne Frandsen, Efterskoleforeningen
Progression sprogbaseret undervisning
Kursus for personer med demens og pårørende
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Stine Reinholdt Hansen, Stig Toke Gissel og Morten Puck
Introduktion til arbejdet som klubsekretær
Introduktion af CV og ansøgnings kurset
Vejledning i at finde materialet til afdelingsmødet på vores hjemmeside Da vi har erfaring med, at der er et stort ressource spild ved at sende alt materialet.
dho- og sro-evaluering
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i plejebolig
Livets Ord Juni 2019 “I skal få kraft, når Helligånden kommer over jer, og I skal være mine vidner.” Ap. G. 1, 8.
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Præsentationens transcript:

1. klasse skriver fagbøger - eksempel på undervisningsforløb fra Hattingskolen 2007

Fagbøger i 1.klasse Der er de seneste år kommet mange gode fagbøger til den første læsning. Der er de seneste år kommet mange gode fagbøger til den første læsning. Elevernes interesse er meget stor. Elevernes interesse er meget stor. Bøgerne indgår ofte i læseundervisningen. Bøgerne indgår ofte i læseundervisningen.

”Første Fakta” Vi tog udgangspunkt i letlæsningsserien: ”Første Fakta” fra forlaget Gyldendal Se serieoversigt på Gyldendals hjemmeside på denne adresse: Ud over serieoverigten findes her også - opgaver til alle bøger (ca. 2. klasse) - gode råd til faglig læsning

Fagbøger i 1. klasse Eleverne skulle i foråret arbejde tværfagligt med emnet dyr. Eleverne skulle i foråret arbejde tværfagligt med emnet dyr. Der skulle læses og læres om dyr. Der skulle læses og læres om dyr. Eleverne skulle lære om en fagbogs opbygning Eleverne skulle lære om en fagbogs opbygning Eleverne skulle selv prøve at lave en lille fagbog på computeren. Eleverne skulle selv prøve at lave en lille fagbog på computeren.

Fagbøger i 1.klasse Fagbogen skulle skrives ind i en skabelon på 8 sider, som lærerne på forhånd havde lavet. Fagbogen skulle skrives ind i en skabelon på 8 sider, som lærerne på forhånd havde lavet. Bogen var opdelt i 5 kapitler + for- og bagside samt indholdsfortegnelse. Bogen var opdelt i 5 kapitler + for- og bagside samt indholdsfortegnelse. Skabelonen ligger vedhæftet dette materiale – både som PDF-fil og som redigerbar Publisher 2003-fil. Skabelonen ligger vedhæftet dette materiale – både som PDF-fil og som redigerbar Publisher 2003-fil.

Fagbøger i 1. klasse Der skulle være en passende illustration på alle sider – enten som tegning eller fotokopi (hver elev fik lov til at få kopieret 2 billeder). Der skulle være en passende illustration på alle sider – enten som tegning eller fotokopi (hver elev fik lov til at få kopieret 2 billeder). Illustrationerne blev klippet ud og limet ind i bogen – da eleverne endnu ikke mestrer billedbehandling på computeren. Illustrationerne blev klippet ud og limet ind i bogen – da eleverne endnu ikke mestrer billedbehandling på computeren. Teksten skulle helst skrives med ”egne” ord, men man måtte godt hente hjælp til stavning i fagbogen. Teksten skulle helst skrives med ”egne” ord, men man måtte godt hente hjælp til stavning i fagbogen. Nogle elever skrev lidt af efter bøgerne, men det påtalte vi ikke, fordi de var så godt i gang med skriveprocessen! Nogle elever skrev lidt af efter bøgerne, men det påtalte vi ikke, fordi de var så godt i gang med skriveprocessen!

Fagbøger i 1.klasse Bøgerne blev lavet som A4-sider, men trykt som A5-hæfter i farver. Brug kopi-maskinens ”booklet- funktion” – det er meget nemt og sparer en del papir. Desuden ligner resultatet mere en ”rigtig bog”. Bøgerne blev lavet som A4-sider, men trykt som A5-hæfter i farver. Brug kopi-maskinens ”booklet- funktion” – det er meget nemt og sparer en del papir. Desuden ligner resultatet mere en ”rigtig bog”. Alle elever skulle fremlægge ved at vise bogen og fortælle om dyret til resten af klassen. Alle elever skulle fremlægge ved at vise bogen og fortælle om dyret til resten af klassen. Eleverne var stolte af deres bøger og syntes, det havde været et spændende emne! Eleverne var stolte af deres bøger og syntes, det havde været et spændende emne!

ENIS Europæisk Netværk af IT-innovative Skoler Læs evt. mere om IT i indskolingen på Hattingskolens ENIS-side: Lene Brok, Hattingskolen Oktober 2007